KeeK op de WeeK 11- Stem je op mij? Alvast bedankt!

Het was een leuke week, in die zin dat er een gezellig event van Care Cosmetics was voor bloggers. Maar ik ben ook afgelopen week druk geweest met iets anders wat heel leuk was….schilderen! En daar heb ik jullie hulp bij nodig. Willen jullie op mij stemmen? Ik zou dat onwijs lief vinden!

KeeK op de WeeK 11- Stem je op mij? Alvast bedankt! 1 stem KeeK op de WeeK 11- Stem je op mij? Alvast bedankt!

Stock Photo from sarsmis/ Shutterstock

De laatste weken heb ik niet heel veel artikels (reviews) kunnen maken. De oplettende volger heeft dat vast opgemerkt. Ik was namelijk bezig met een schilderij voor de wedstrijd van Project Rembrandt!

En naast het huishouden, het bloggen en mijn broodnodige rustpauzes i.v.m mijn (chronische) pijn moest ik daarvoor er echt wat tijd voor vrijmaken. Zoals jullie weten teken en schilder ik af en toe, puur als hobby. Ik ben geen professional en ik heb nooit een serieuze schilder of kunst opleiding gevolgd. Maar ik heb tekenen en later schilderen altijd heel leuk en ontspannend gevonden.

KeeK op de WeeK 11- Stem je op mij? Alvast bedankt! 3 stem KeeK op de WeeK 11- Stem je op mij? Alvast bedankt!

Dit schilderij heb ik zo een 20 jaar geleden gemaakt. Je herkent hem vast wel!

Project Rembrandt

Project Rembrandt wordt iedere zondag uitgezonden en het is een wedstrijd tussen amateur schilders die allerlei opdrachten krijgen, maar tegelijkertijd ook veel tips van professionele schilders. Hartstikke leuk om te zien wat die mensen in een paar uurtjes tijd op het canvas krijgen en heel leerzaam en leuk om naar te kijken.

Ik vind het, naast “Wie is de Mol” (had jij het goed geraden?) en “Heel Holland bakt” een programma die ik ook echt volg op tv. Om in het wedstrijd genre te blijven, “Ink Master” vond ik ook altijd leuk, puur vanwege de creativiteit die mensen bezitten.

Daarnaast kan je bij Project Rembrandt online masterclasses volgen van kunstenares Iris Frederix waar je leert hoe je een “Rembrandt-achtig”schilderij kan maken. Hoe je het op moet zetten, de basis, waar je extra op moet letten, en hoe je dat specifieke licht en donker krijgt waar Rembrandt zo beroemd om is.

En welke kleuren je moet mengen. Iets waar ik ook nooit wat van begreep maar Iris laat het zien zodat je ook direct zin hebt om weer te gaan schilderen.

Masterclass

Iris geeft online de masterclasses. Zij laat je zien hoe je een zelfportret van Rembrandt na kan maken. Ik ben er ook mee bezig. Hij “lijkt” voor geen meter maar het is sowieso leuk om de technieken te leren.

De opdracht…

De opdracht voor de kijker thuis was om Annechien Steenhuizen (die het programma presenteert) te schilderen. Zij ging een half uurtje online poseren en dan kon je losgaan met je teken en schilder talent. Natuurlijk kan je een “still” maken, dus alle tijd erna om te maken. Nou ja, vanaf 3 maart tot vandaag. Bizar dat sommige mensen al de volgende dag hun schilderij al af hadden… Of die mensen zijn reuze snel of hoogstwaarschijnlijk doen zij dit voor hun beroep lijkt wel…

Annechien Steenhuizen

Ik kan nogal klungelen als ik aan het schilderen ben. Dan lijkt het prima en dan zie ik weer allemaal foutjes…En nog meer, en meer.. Jammer, want ik ga dan vaak kleur op kleur zetten en wordt alles een beetje te doorgewerkt vind ik zelf.

Maar het is zo heerlijk om te doen! Als ik eerlijk ben? Ik vind schilderen zo ontspannend en eigenlijk leuker dan bloggen. Ik zou best dagelijks schilderijen willen maken. En dan in zo een (vrijstaand) huisje met een erker. Keep on dreaming….

Cobra verf

Wat ook zo leuk is, is dat ik nog nooit gehoord had van in water oplosbare olieverf. Weer wat geleerd! En dat werkt zo fijn! Acrylverf vind ik te stug en droogt heel snel, het smeert ook niet lekker uit… Dus had ik de verf van Cobra voor mijn verjaardag gevraagd.

KeeK op de WeeK 11- Stem je op mij? Alvast bedankt! 6 stem KeeK op de WeeK 11- Stem je op mij? Alvast bedankt!

Ik moet een keertje wel een stuk of 2 echt goede kwasten hebben, mijn oude kwasten verliezen haartjes en die blijven dan zo lekker op mijn canvas plakken…

De prijzen:

Gelukkig bepaald de jury welke 10 schilderen zij het best vinden en dan gaan de stemmen van het publiek meetellen. Als ik het goed begrijp. Blij om, want als alleen het publiek mag stemmen…Tja, dan wint gewoon degene met het grootste netwerk. Als je weet hoeveel maandelijkse bezoekers ik krijg en iedereen zou stemmen dan zou ik ook best goed zitten, maar ik denk dat de liefste volgers vast wel een stem uit zullen brengen. Toch?

Ik zag tussen de ingezonden kunstwerken echte pareltjes, heel ontmoedigend, maar zo mooi en knap gemaakt! Ik zit nogal onder de middenmoot maar ook niet de slechtste voor mijn gevoel. (Tenzij sommige schilderijen bedoeld zijn als abstracte kunst, ahum ;))

Je kan dus een pakket met schilder benodigdheden winnen, Yeeeejjjj !!!! Om met Iris Frederix te spreken, hahaha. Dat lijkt mij natuurlijk g-e-w-e-l-d-i-g!

De winnaars van de online competitie ontvangen een schilderspakket en worden uitgenodigd met hun werk naar de laatste uitzending van Project Rembrandt te komen op 25 maart in het Rijksmuseum. In deze uitzending nemen zij deel aan de publieksjury die mede bepaalt wie de winnaar wordt van Project Rembrandt 2019!

Die hoofdprijs is natuurlijk helemaal top of the bill.

De Jury

In de jury zit ook de kunstenares Lita Cabellut… Jullie moeten eens kijken wat die vrouw voor een geweldige schilderijen maakt, echt gaaf. De schilderijen van Iris Frederix zijn ook om te smullen. Ik zou wel een grammetje talent van hen willen, heerlijk!

Dit is de link naar mijn schilderij bij Project Rembrandt (OMG…ik zie weer heel wat fouten! Die neus, hahaha!)

Maar je bent ook natuurlijk vrij om op een ander te stemmen, ik gun het ook alle andere deelnemers die hun stinkende best hebben gedaan. Kijk maar eens wat een bijzondere inzendingen.

En vanavond is er weer een aflevering, het is sowieso een leuk en informatief programma om naar te kijken. Ik gok erop dat Sebas gaat winnen 🙂

Je kan nog stemmen tot 20 maart!

Tot de volgende KeeK en een fijne zondag! (ik ga vandaag veel werk inhalen…loop enorm achter)

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 685 andere abonnees

16
Leuk als je een reactie plaatst!

avatar
10 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
BeautyByBabsDebWendyBiancaTessa Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Deb
Gast

Ik vind je creatie prachtig. Vind het zo knap dat je dit kunt en natuurlijk heb ik op je gestemd.

Bianca
Gast

Wauw echt heel mooi! Natuurlijk heb ik op je gestemd x

Tessa
Gast

mooi hoor! ik doe je het niet na. ik heb op je gestemd

Annette
Gast

Zo knap van je Babs, ik heb uiteraard gestemd. Heel leuk en heel veel succes!

Anita te Gussinklo
Gast
Anita te Gussinklo

Nou 5 ***** hoor, Babs, ik vind hem heel erg mooi.

Natascha - Beautyopinie
Gast
Natascha - Beautyopinie

Mijn stem heb je!

Rory
Gast

Volgens mij heb ik goed gestemd. Ik vind het hartstikke mooi Babs! Ik herken haar echt wel hierin. Heel mooi!

Mariska
Gast

Ik heb ook op je gestemd. Doe het je niet na hoor, wow!

Irene
Gast

Ik heb op je gestemd. En ook even gedeeld op Twitter. Vind het heel knap dat je dat kunt. Blijf wel letten op je gezondheid he, dat is het allerbelangrijkste 😉

chucky1012
Gast
chucky1012

Goedemorgen….
Ik heb op je gestemd 😉
Wat een prachtig schilderij en net alsof er echt iemand zit….
Geeft niets hoor want er zijn zoveel andere belangrijkere dingen naast het bloggen….

Een hele fijne dag Xoxo

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten