Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort!

Eindelijk heb ik doorgezet wat ik al zo lang graag wil! Ik had mij voorgenomen om nooit mijn haar kort te laten knippen, maar ergens wilde ik het toch eens proberen en nu heb ik eindelijk de knoop doorgehakt. Ik heb er geen spijt van. Sterker nog, ik had het gewoon eerder moeten doen. En verrassing! Tom zijn haar is nu ook totaal anders. Van heel lang naar kort. Eigenlijk een nog grotere metamorfose. Benieuwd wat jullie ervan vinden, wij zijn er in ieder geval blij mee! #nospon

Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort! 1 kort haar Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort!

Ik was mijn (halflange) lokken zo zat. Het leek steeds dikker en stugger te worden en ik kon er niks mee. Als ik het net geföhnd had zat het wel oké, maar één dag later was het weer een bosje suf haar wat maar een beetje slap naast mijn hoofd hing. En ik ben niet handig om er iets leuks mee te doen. Een gewone paardenstaart lukte zelfs niet. Mijn haar opsteken was voor mij hogere wiskunde. Had ik mijn haar met een krultang bewerkt dan leek het alleen maar meer uit te drogen. En ja, ik gebruikte ook netjes beschermende producten tegen de hitte.

Ik had een heleboel foto’s gedownload op mijn smartphone van kapsels die ik niet wilde hebben. Dat waren kapsels met aan één kant van die heel lange lokken en kapsels waarbij plukjes haar rechtop stonden, dus met gel erin. En ik wilde het qua lengte zo hebben dat ik mijn haar zelf achter mijn oren kon doen, dus geen “gedekte” coupe. Als dat zo heet in kapperstermen.

De Haarmeester

Hairdesigner Jose Luïs Contreras ken ik al een tijdje; eerst werkte hij in de kapsalon waar ik regelmatig kwam. Nu is hij in Opheusden zijn eigen zaak begonnen en het loopt als een trein. Niet vreemd, deze jongen zit al meer dan 21 jaar in het vak. Hij beheerst alle technieken voor diverse haarstijlen: Europees, Arabisch, Afrikaans etc….

Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort! 9 kort haar Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort!

Eerst wilde ik een pixie cut, maar hij raadde mij dat af… Dat is echt héél kort zei hij. Wij vonden een tussenoplossing…

Tadaaaaa!

Op weg naar huis bleef ik maar kijken naar mijn nieuwe kapsel! Beetje een blurry foto, het gaat om het idee…

Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort! 15 kort haar Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort!

Zo blij mee! Ik hoef er nauwelijks nog iets aan te doen, mijn haren drogen gaat lekker snel, ideaal!

Bij de pizzeria 🙂

Ook Tom’s haar is nu een stuk korter. Hij heeft er lang over nagedacht, het is een eeuwigheid geleden dat hij bij een kapper geweest was. Volgens mij was hij toen een jaar of vijf. Tussendoor heb ik het af en toe geknipt, maar zijn haar had nu echt een knipbeurt nodig. En hij wilde een kapsel dat makkelijk in onderhoud was en niet voor zijn ogen hing. Best spannend natuurlijk! Een hele stap van zo lang naar kort. Maar ook weer niet, want hij droeg het altijd in een knot dus op zich leek het al kort.

Wat een fris koppie! Ik vind dat ie er zelfs een stuk jonger uitziet!

Absoluut blij met onze nieuwe coupe!

Dankjewel lieve Luïs, je hebt er weer een vaste klant bij!

 

 

 

  1. Mariska 19 februari, 2020
  2. Sonja van de Sande 19 februari, 2020
  3. BeautyByBabs 19 februari, 2020
  4. Deb 18 februari, 2020
   • BeautyByBabs 19 februari, 2020
  5. Sonja Timmerman 18 februari, 2020
  6. Natasja 18 februari, 2020
  7. Rory 18 februari, 2020
   • BeautyByBabs 19 februari, 2020
  8. Tessa 18 februari, 2020
  9. Tessa | Dazzling Beauty 18 februari, 2020
  10. chucky1012 18 februari, 2020
  11. bychristiana 18 februari, 2020
  12. Annette 18 februari, 2020

  Add Your Comment

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten