The Body Shop- Review: Roots of Strength Lotion, Serum & Cream

De nieuwe lijn van The Body Shop, Roots of Strength lijkt wel weer voor mij gemaakt te zijn. Er zijn twee dingen die ik graag zie verbeteren en dat zijn mijn rimpels plus een meer stevige huid. Naarmate je ouder wordt, hoe slapper de boel wordt. Roots of Strength zou dus een heel fijne aanvulling kunnen zijn in mijn skincare routine!

roots of strenght collage

 

Bij de persdag van House of Rebels op 13 februari was The Body Shop gelukkig weer aanwezig. En ik was helemaal blij toen ik al die mooie nieuwe potjes met smeersels zag staan. Ik weet niet of het ook door de lichtinval te maken had, maar alles zag er zo aantrekkelijk uit dat ik mij moest inhouden om niet direct alles in mijn tas te schuiven.

the body shop

Over Roots of Strength

Roots of strength bestaat uit unieke formules die de contouren van het gezicht en de hals opnieuw optisch vormgeven. Voor een huid die steviger oogt.

Dit jaar onthult The Body Shop het ultieme geheim voor jeugdigheid en vitaliteit, geïnspireerd op de kracht van de natuur en de oude Chinese geneeskunde. Hervind de positieve energie van je huid, je lichaam en je geest met onze nieuwe skincare-lijn, Roots of Strength™.

Sinds jaar en dag gebruiken de Chinezen natuurlijke ingrediënten zoals plantenwortels om hun gezicht en lichaam te verzorgen. Gember, ginseng en muizendoorn zijn drie uitzonderlijke planten die bekend staan om hun vermogen om het immuunsysteem een boost te geven. Ze worden gebruikt in de traditionele Aziatische schoonheidsrituelen. Onze nieuwe verstevigende verzorgingsproducten van Roots of Strength™ zijn 100% veganistisch en bevatten de wortels van deze drie zeldzame en waardevolle planten, die goed werken tegen de
tekenen van huidveroudering.

Extracten uit plantenwortels

De wortels groeien in de grond en zorgen ieder jaar dat er planten opbloeien die belangrijke voedingsstoffen bevatten om te kunnen overleven. Daarom bevatten deze ingrediënten een van de beste natuurlijke krachten om de huid te versterken en te vernieuwen.

Voor een optimaal resultaat brengt onze lijn Roots of Strength™ drie zeer krachtige plantenwortels samen, waaronder het extract van gemberwortel, dat bekend staat om de volumegevende eigenschappen. Deze plant is afkomstig van de groene vlaktes van Madagaskar. The Body Shop verkrijgt dit ingrediënt van een boerengemeenschap die de kennis en productiegeheimen van generatie op generatie doorgeeft.

De extracten van ginsengwortel zijn afkomstig uit de provincie Jilin, in het noordoosten van China. Het is een van de waardevolste ingrediënten uit China, dankzij de verstevigende eigenschappen. De samenwerkende boeren produceren en oogsten de ginsengwortels met de hand op de laaggelegen bergvlaktes.

 

Roots of Strength – Firming Shaping Essence Lotion (160 ml – € 16)

Deze verfrissende lotion is een onmisbaar schoonheidsproduct om te gebruiken na het reinigen van je huid. Bij dagelijks gebruik bereidt de lotion je huid voor op een volledige behandeling met Roots of Strength™. Deze
lotion combineert de frisheid en lichtheid van water met het comfort van een hydraterende gel.

the body shop roots of strenght lotion

Dag na dag*:

  • Voelt de huid zachter aan
  • Wordt de huid gehydrateerd
  • Wordt de huid gladder

*Zelfbeoordeling door 104 vrouwen

Wat vind ik ervan?

The Body Shop- Review: Roots of Strength Lotion, Serum & Cream 4 roots of strength The Body Shop- Review: Roots of Strength Lotion, Serum & Cream

Een heel aparte lotion! Bij een lotion denk ik snel aan een waterige substantie, maar deze lotion voelt in het begin een beetje vettig, inderdaad gel-achtig aan. Je kan de lotion zelfs een beetje in masseren met je vingers waarna hij helemaal opgenomen wordt door de huid. Fijne geur en voor de onhandige mensen: De fles is van plastic, dus geen probleem als de flacon in de badkamer op de grond stuitert!

 

Roots of Strength – Firming Shaping Serum (30 ml – € 35)

Dit liftende serum verspreidt zich perfect over de huid en is gemaakt met 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong (je kunt ons vertrouwen, die overige 1% zit erin voor een goede reden!). Je hele gezicht wordt gehydrateerd, net als je hals en decolleté. Na 4 weken ogen rimpels minder zichtbaar en is de huid sterker.

firming shaping serum

Dag na dag**:

  • Wordt de huid steviger
  • Wordt de huid meer voller
  • Wordt de huid sterker

**Zelfbeoordeling door 53 vrouwen na 28 dagen

Roots of Strength - Firming Shaping Serum 

Wat vind ik ervan?

Het serum ruikt heel licht kruidig. Verdeelt fijn over de huid en met één druppeltje kom je al een eind, zuinig dus! Dit serum zit wél in een glazen flesje, inclusief pompje. Nu weet ik niet of ik een maandagmorgen model heb, maar ik heb nogal wat problemen om het pompje in te drukken. Soms krijg ik hem niet ingedrukt.  Zoals bijna alle serums voelt het wat plakkerig aan op de huid, dus geen overbodige luxe om daarna een crème te gebruiken.

Roots of Strength - Firming Shaping Serum 

Mooi detail op het flesje!

 

Roots of Strength – Firming Shaping Cream (50 ml – € 26)

Deze zijdeachtige crème is ongelooflijk vol, maar niet vet. De licht kruidige geur en de verfrissende formule maken dit tot hét schoonheidsproduct voor een huid die wat versteviging kan gebruiken!

roots of strenght

Dag na dag***:

  • Wordt de huid steviger
  • Wordt de huid voller
  • Wordt de huid sterker

***Zelfbeoordeling door 123 vrouwen na 28 dagen

Zonder minerale oliën. Zonder parafine. Zonder petrolatum.

Wat vind ik ervan?

Een heel lekkere crème. (In een glazen pot). De beschrijving die The Body Shop geeft klopt helemaal.

Nu willen jullie vast weten in hoeverre ik het Firming Shaping gedeelte ervaar. Ik denk dat de kracht al zit in het huidgevoel. Bij vooral de cream ervaar ik instant een licht verstevigend gevoel op de huid, de crème voelt na het opbrengen “ruw”aan. Alsof een onzichtbaar gaasje de boel op zijn plek houdt.

Op de lange termijn durf ik er nog geen uitspraak over te doen, maar ik vind deze lijn wel heel mooi, en zeker heel prettig aanvoelen. The Body Shop zegt ook dat de huid steviger oogt, en niet dat de huid daadwerkelijk steviger wordt. Hartstikke goed, in ieder geval geen valse beloftes waar veel merken zich schuldig aan maken.

Wil je exact weten wat alle ingrediënten zijn, kijk dan op de website van The Body Shop. Ik vind het een heerlijke lijn!

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 685 andere abonnees

10
Leuk als je een reactie plaatst!

avatar
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
HennieAnnettebychristianaBeautyByBabsFabienne, enjoyyourownbeauty Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Hennie
Gast

Ik deel je mening helemaal, wat is dit een fijne lijn. Met name de crème voelt romig aan, maar smeert absoluut niet vettig. Ik smeer dagelijks met heel veel plezier!

Annette
Gast

Ik ben in een no-buy fase beland nu ik niet meer over beauty kan bloggen heb ik besloten mijn voorraad eerst eens drastisch terug te brengen tot normale proporties haha daarna ga ik zeker eens kijken bij deze lijn.

bychristiana
Gast

Ik heb je review met plezier gelezen Babs. Ik ben enorm benieuwd naar de producten, en eigenlijk met name naar de essence. Ik ben inderdaad ook ‘waterige’ texturen gewend van zulk soort producten. Lucky me; ik heb ze ook liggen om uit te proberen, dus zodra ik ze op de foto gezet heb, ga ik dat zeker doen.

Fabienne, enjoyyourownbeauty
Gast

Klinken als hele fijne producten! Complimenten voor je duidelijke en uitgebreide artikel. 🙂 Ik ben wel benieuwd geworden naar het serum. Persoonlijk denk ik dan ook sneller aan een dunne, water achtige substantie. 🙂

Liefs
X

Elke
Gast

The body shop heeft altijd zo’n heerlijke producten he!
Ook deze klinken heerlijk en interessant!

Deb
Gast

Lijken mij heerlijke producten en fijn dat er ook door TBS steeds meer met natuurlijke ingrediënten wordt gewerkt. Ik ben nu wel benieuwd wat die 1% is in het serum en met welke goede reden deze is toegevoegd ;-). Ik heb al lang geen gezichtsverzorgingsproducten meer van TBS gebruikt omdat er vaak wel iets van parfum in zat. Misschien moet ik het een nieuwe kans geven.

Vanessa
Gast

Mooie producten! Fijn om te lezen dat de producten goed hun werk doen.

Kool Family
Gast

Zien er fijne producten uit. Ik kocht vroeger veel bij Body Shop maar sinds ik Rituals ken, niet meer zo veel. Misschien toch eens de bodyshop binnengaan als ik in het stad ben.

chucky1012
Gast

Klinkt zo interessant.
Prachtige foto’s.
Ik moet snel eens naar TBS gaan.

Xoxo

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten