NIVEA Bronze Effect Body Lotion -Review

Binnen 5 dagen een natuurlijk bruine teint? Laat maar doorkomen, dat wil ik wel! Ik kreeg 2 flacons van Nivea toegestuurd, een voor de lichte tot medium huid en de medium tot donkere huid. Ik heb beide getest voor jullie!

nivea bronze effect

Over NIVEA Bronze Effect Body Lotion

Laat je huid het hele jaar stralen met NIVEA Bronze Effect Body Lotion. Deze makkelijk smeerbare en hydraterende bodylotion zorgt voor een natuurlijk gebruind effect dat intenser wordt als de lotion vaker wordt aangebracht. De huid wordt gevoed, voelt zacht en soepel aan en krijgt binnen vijf dagen een subtiel en egaal bruin kleurtje!

nivea bronze effect lichte huid

Een natuurlijk bruine teint door actieve bestanddelen


De formule van NIVEA Bronze Effect Body Lotion bevat een combinatie van doeltreffende ingrediënten: DHA, druivenpitolie en ginkgo extract. DHA wordt gewonnen uit suikerriet en geeft de huid, wanneer het in aanraking komt met de eiwitten in de bovenste huidlaag, een natuurlijk bruine teint.

De hoeveelheid DHA in NIVEA Bronze Effect Body Lotion bepaalt de intensiteit van de kleur: 2% voor de lichte tot medium huid en 2,5% voor de medium tot donkere huid. Omdat DHA alleen de bovenste huidlaag kleurt, houdt de kleur tot zeven dagen aan. Verder bevat NIVEA Bronze Effect druivenpitolie, dat hydraterend en herstellend werkt op de huid, en ginkgo extract gewonnen uit een plant met een antioxiderende en anti-aging werking. Zo geef je je huid direct een intensieve verzorging voor een heerlijk zachte huid.

nivea bronze effect medium donkere huid

Mijn ervaring:

Ik heb 5 dagen lang iedere ochtend mijn linkerarm ingesmeerd met de lotion voor de  lichte tot medium huid en mijn rechterarm met de lotion voor de medium tot donkere huid.

nivea bronze effect achterkant

De bodylotions voelen ook echt aan als bodylotions en hebben ook dezelfde consistentie als de bodylotions van Nivea. Mijn velletje voelt ook daarna lekker verzorgd aan. Veel selftanners die ik ken bruinen de huid prima, maar je hebt niet het gevoel dat het je huid hydrateert of extra verzorgd.

Dag nul…

Na 5 dagen!

Hieronder heb ik de foto’s nog even naast elkaar gezet…

Het werkt echt super goed, wat een verschil!

(Het bruin oogt op de foto’s wat gelig, maar dat komt waarschijnlijk door mijn camera)

Conclusie:

Zeker de moeite waard om op deze manier een kleurtje op te bouwen. De bodylotions verzorgen tegelijkertijd de huid wat natuurlijk heel fijn is. Het enige wat mij opvalt is dat het verschil qua diepte van de kleur niet heel veel verschilt. Mijn rechterarm was ietsje bruiner getint, maar mag verder geen naam hebben.

 

Verkrijgbaarheid
NIVEA Bronze Effect Body Lotion is per direct verkrijgbaar bij de (online) drogisterij.

Bronze Effect is beschikbaar in twee varianten: de lichte tot medium huid en de medium tot donkere huid voor een consumentenadviesprijs van € 9,99 (400 ml).

-Dit is een repost van vorig jaar. Toevallig begon ik vorig weekend (toen wij allemaal dachten dat de warme zon altijd zou blijven ;)) weer met smeren om die witte flessen wat kleur te geven. En het duurt wat langer voordat je benen lekker bruin zijn, maar met het weer nu is dat ook weer geen ramp.

Tip: wil je niet dagelijks smeren en direct resultaat, dan is de Marc Inbane Natural Tanning Spray een geweldig alternatief!

 

Vind je het ook fijner om eerst een beetje bruine benen te hebben als je weer in je rokje stapt?

 

Geen update meer missen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 1. jaren geleden dat ik nog eens zelfbruiner heb gebruikt. De geur stoot mij eigenlijk altijd af en ik draag gaat witte kleding in de zomer en het maakt bij mij toch altijd vlekken op mijn kleren. Misschien dat het wel minder vlekt omdat je laagje op laagje aanbrengt en het product dus minder sterk is?

  • Het is inderdaad minder sterk, als je het de eerste keer (eigenlijk ook bij de tweede keer) op brengt zie je er ook nauwelijks iets van. Ik had een keer een zelfbruiner die je benen ook direct bruin deden lijken en dat vond ik niks. Die gaf vreselijk af op mijn kleding. Gek genoeg was die van The Body Shop, zo een beetje het enige van hen waar ik niet tevreden over was. (Anderen weer wel…)

 2. Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van die zelf-bruin producten, het wordt toch altijd best snel streeperig/vlekkerig. Ik vind een lekker zonnig kleurtje van de zon toch het mooiste, al wordt ik totaal niet bruin dus daar kan ik altijd lang op wachten haha.
  Je ziet wel echt resultaat op de foto’s ja, dus denk dat deze producten wel goed zijn voor mensen die het graag gebruiken
  Ivon onlangs geplaatst…Boerenfeestmaal met Den EelderMy Profile

 3. Ik vind dat het resultaat er zeker mag wezen. Zelf ga ik eigenlijk al jaaaaaaren als melkfles door het leven. Ik kan gewoon heel slecht tegen zon en smeren voor een bruin kleurtje vind ik gewoon te veel werk. Ik heb al zo eindeloos lange routine in de badkamer. Vroeger was ik altijd echt bezeten van bruin worden. Je moest me wanneer ik eenmaal op een strandstoel geparkeerd lag, met een spatel omdraaien, maar die tijd is (gelukkig!) voorbij;-) Nu wil ik weer dunner zijn, met minder rimpels etc. etc. Ach, eigenlijk is het ook nooit goed;-)

  • Hahaha, toen ik het las, eigenlijk nu bij al je comments, hoor ik ook exact hoe je het zegt! Zo grappig, je schrijft ook zoals je praat, net zoals ik eigenlijk 😉
   Een spatel, hilarisch!
   Ik kom nauwelijks in de zon, in de volle zon zitten, daar kan ik niet tegen.liefst in de schaduw en dan eventjes maar. Mijn lichaam wordt ook nauwelijks bruin, al moet ik bijvoorbeeld op het water of aan zee enorm uitkijken dat ik geen kreeft word. Daar gaat het weer akelig snel.

 4. Wat zie je het verschil goed! Erg mooi resultaat. Ben wel benieuwd naar dit product. Ik ben altijd heel bang om vlekken en een oranje waas te krijgen als ik zo’n product gebruik.

  • Ik heb dat ook, ik wordt óf knalrood (aan zee) of ik moet een paar weken dagelijks zonnen in de tuin en dan is er nog weinig verschil te zien, vooral bij mijn benen. Ik vind deze van Nivea echt heel fijn opbouwend werken!