Review- Detoxen met Japanse voetpleisters

Toen ik het persbericht zag over de Japanse Detox voetpleisters was ik er als de kippen bij om deze te testen. Ik heb, zoals veel lezers vast wel weten, nogal wat gezondheidsklachten. Chronische rug, nek en hoofdpijn en slik al heel wat jaartjes zware pijnstillers. Tramadol (opiaat) en Diazepam (spierontspanner/slaapmiddel).

Dus mijn lichaam zit vol met troep. De pijnstillers helpen gelukkig wel (al werken ze steeds minder effectief) maar gezond is het natuurlijk niet. Gifstoffen hebben wij allemaal in ons lichaam. Komt het niet van buitenaf, dan komt het wel binnen via ons voedsel. Willen jullie zien hoe je met pleisters gifstoffen uit je lichaam kan afvoeren?

Kanji_kenko voetpleisters

Wetenschappelijk is bewezen dat ieder mens ongeveer 500 gram afvalstoffen heeft, die het lichaam niet op een natuurlijke manier kunnen verlaten. Denk aan chemische stoffen en zware metalen. En de ellende is dat op een bepaald moment alles gaat ‘stapelen’ waardoor je gezondheidsproblemen kan gaan krijgen.

 

Kanji-Kenko voetpleisters

Er zijn meerdere manieren om te detoxen, ik heb de Kanji- Kenko voetpleisters voor jullie getest.

De 100% natuurlijke ingrediënten in de detox-pleisters van Kanji-Kenko® (houtazijn, bamboe azijn, dokudami poeder, biwa poeder, chitosan, vitamine C, toermalijn) stimuleren via de acupunctuurpunten onder de voetzolen diverse organen om te gaan ontgiften.

 

Ik ben wel eens bij een acupuncturist geweest en iedereen kent vast wel de posters waar je alle meridianen op je lichaam ziet zitten. Meridianen zijn energiegeleiders waar veel acupunctuur punten zitten die corresponderen met onze organen. Je hebt ook diverse drukpunten, als ik hoofdpijn heb kneed ik soms met mijn vingers het gebied tussen mijn duim en wijsvinger.

De zool onder de voet ook is de plek waar de meeste zenuwbanen van het lichaam eindigen.

beschrijving_voetzool_japanse _detox

Ik was laatst bij massagepraktijk Pukumas in Tiel voor een Indonesische helende massage (Pitjit en Chinese Guasha Therapie) en de masseur drukte zachtjes op een deel onder mijn voet en au…dat was gevoelig. “Daar zitten je darmen”, zei hij. Tell me about it…dit jaar moet ik eigenlijk weer terug (na 6 jaar) voor een darmonderzoek in het ziekenhuis. (ik stel het steeds maar uit, ik vind zo’n onderzoek zo eng en pijnlijk)

Wat beloven deze pleisters je?

 • Een algehele ontgifting van het lichaam
 • Een betere algehele immuniteit
 • Een diepere en betere slaap
 • Een betere mentale focus en concentratie
 • Afslanken, stoppen met roken en drinken (door het afvoeren van gifstoffen)

Hoe werkt het?

In het doosje zitten de pleisters en de patches, de zakjes met kruiden.

 1. Eerst de voeten wassen of een voetbad nemen.
 2. Verwijder de detox pleister voorzichtig uit de verpakking en plaats het zakje met de werkzame kruiden zorgvuldig in het midden van de pleister
 3. Plak de pleister + zakje in het centrum van de voet, dan zachtjes aandrukken om er zeker van te zijn dat de pleister vast zit. Herhaal dit proces voor de andere voet (zie de aanwijzingen op de tekeningen)

Heel simpel eigenlijk.

De foto’s die je straks ziet, zien er niet fris uit… maat hey.. alles voor de wetenschap!

Dat doe je voordat je naar bed gaat. Ik heb daaroverheen nog sokken aan getrokken, zodat ze goed blijven zitten.

‘s Morgens verwijder je de pleisters en dan zien ze er behoorlijk vies uit. Wat eerst wit was, was nu bruin-zwart van kleur en kleverig.

Geur

Droog roken de pads naar drop met kruiden, ‘s morgens is de geur nog een tandje sterker. Geen fijne geur om aan te snuffelen… weeïg zoet.

Ik heb ze 6 opeenvolgende nachten gebruikt en bijgehouden hoe ik mij voelde op die dag en een foto gemaakt van de pleisters. Ik kan geen uitsluitsel geven dat ik mij na de kuur plots topfit voel, want dat zou bijna een wonder zijn. Maar op de een of andere manier voel ik mij ook niet slecht.

Alleen op de tweede dag was ik behoorlijk beroerd. Die dag zag ik het helemaal niet zitten. Een verschrikkelijke hoofdpijn, echt waardeloos. Zou dat komen omdat mijn lichaam erop reageert? Op zich is dat goed, achteraf gezien.

Toen ik naar de homeopaat ging en kruiden, supplementen en ook voedingsadviezen meekreeg, zei ze ook dat het mogelijk was dat je in het begin bijvoorbeeld steenpuisten en pukkels kon krijgen. En dat je je de eerste weken ook niet zo top zou voelen. Dat komt omdat je lichaam zich gaat reinigen en resetten en dan komt er van alles naar de oppervlakte.

Ik denk dat mijn lichaam daarom ook zo heftig reageerde.

Ik heb iedere dag foto’s gemaakt van de pleisters, maar zal jullie alle 6 de- niet- zo- frisse plaatjes besparen, dus plaats ik degene van dag 1 en dag 6 (de eerste en laatste dag dus)

Zo een kuurtje zou ik nog een keer willen doen en het staat ook aangegeven bij de beschrijving. Als de pleisters de laatste dag nog bruin zijn dan wordt er geadviseerd over 3-4 maanden nogmaals een kuurtje te doen.

Er zijn veel sceptici die beweren dat dit soort pleisters kul zijn, maar als je de eerste vergelijkt met de laatste, zie ik toch echt wel een verschil. De pleisters zijn niet genummerd ofzo, dus er kan geen sprake zijn dat de bijvoorbeeld de laatste pleister anders reageert/een andere kleur geeft. Begrijpen jullie wat ik bedoel?

Ik ben nu klaar met mijn detox kuur en terwijl ik dit schrijf ben ik dus pleisterloos. Het is nu 2.30 uur. Ik las nog even het persbericht over deze pleisters door en zoals daarin vermeld slaap je tijdens de kuur beter. De diepe slaap die ik afgelopen nachten had lijkt voorbij. Ik sliep zeker goed toen ik ze om had. Toeval? Ik weet het niet. Mijn focus en concentratie is wel goed.

Ik ga even door met bloggen en straks val ik vast wel weer in slaap.

(Over een maand of 3 bestel ik ze weer en dan gaan we eens kijken of de patches dan minder bruin worden. Ík ben heel benieuwd en hou jullie op de hoogte!)

Hebben jullie wel eens een detox kuur gevolgd en wat waren jullie ervaringen?

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. VB 12 februari, 2019
   • BeautyByBabs 12 februari, 2019
  2. Rob Stradmeijer 5 februari, 2019
  3. Renate 18 mei, 2018
   • BeautyByBabs 18 mei, 2018
  4. Maartje 30 september, 2016
  5. Daniël 18 april, 2016
   • BeautyByBabs 18 april, 2016
  6. Natascha 23 september, 2015
  7. Annelies 23 september, 2015
  8. chucky1012 23 september, 2015
  9. Annette 23 september, 2015

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten