Mijn bezoek aan MAKE UP FOR EVER Amsterdam ( plus make-up review)

Door MAKE UP FOR EVER werd ik uitgenodigd om een kijkje te nemen in hun winkel in Amsterdam. Ik kreeg alle tijd om hun assortiment te bekijken en werd ik ook nog eens mooi opgemaakt. Hun vraag was waar ik het meest interesse in had. Daar hoefde ik niet zo lang over na te denken! Ik ben altijd op zoek de perfecte foundation. Of ik geslaagd ben kan je hier lezen!

MAKE UP FOR EVER Amsterdam

In de Huidenstraat, midden in het centrum van Amsterdam bij de negen straatjes vind je MAKE-UP FOR EVER. Sinds 1 januari 2017 is Nederland ook een MAKE UP FOR EVER rijker en wij beautylovers kunnen dat natuurlijk toejuichen.

MAKE UP FOR EVER heeft echt alles, van lipsticks, concealers, foundations, waterproof en niet waterproof maar ook speciale make-up voor make-up artists en theaters. En is zeker bekend vanwege hun hoog gepigmenteerde make-up. De foundations bieden alle mogelijke texturen, van de meeste transparante tot de meeste dekkende, en dit voor alle huidskleuren.

MAKE UP FOREVER winkel eyeshadows

winkel huidenstraat MAKE UP FOREVER

MAKE UP FOR EVER is niet een heel grote winkel, eigenlijk heel knus, maar er is meer dan voldoende keus

make-up stand MAKE UP FOREVER

Brushes, brushes en nog meer brushes!

MAKE UP FOREVER brushes

 

Linkerfoto: Make-up Artist Saloua

Deze producten kreeg ik mee, wauw!

MAKE UP FOREVER met toilettasje

Wat een verwennerij, ook het toilettasje is leuk!

 

Maar… Welke foundation zou het best bij mij passen?

Ik wilde het liefst, alvast met de winter in gedachten, een ietwat dekkende foundation, maar mijn sproeten mogen zichtbaar blijven. En de geroutineerde adviseuse/verkoopster weet dan direct wat bij mij past. Even nog de kleur checken (ook bij daglicht) en deze kwam als mooiste uit de bus.

 

Liquid Lift Foundation Nr. 2 Ivory

Formulated with Polylift, Liquid Lift Foundation enhances the elasticity of the skin and smooths fine lines and wrinkles for an even complexion. Its medium coverage, lightweight texture creates a natural, dewy finish and moisturizes the skin for a supple, smooth result. It is particularly suited to dry, tired or mature skin.

MAKE UP FOREVER liquid lift foundation

De foundation zit een prachtige glazen fles met pompje. Een olievrije, medium dekkende foundation die ook nog eens een liftend effect geeft.

De foundation smeert prachtig uit en de finish is inderdaad “dewy”, heel mooi. Mijn sproetjes zie je nog wel en gelukkig gebeurd het niet dat mijn sproeten plots vaal en grijs-grauw van kleur worden.

Deze foundation is verkrijgbaar in 17 kleuren, van porcelain tot aan cognac.

 

Step 1 Equalizer- Smoothing Primer 

STEP1 is the range of skin equalizers developed to refine, smooth and even out. Our exclusive Equalizer Complex delivers 3 key actions:

  • Appication : makeup goes on seamlessly
  • Result : optimized color & finish
  • Wear: longer staying power

 

Smoothing primer instantly fills in and blurs imperfections for silky soft skin. This satiny, non-oily formula evens out skin texture by minimizing pores, wrinkles and fine lines. Skin looks resurfaced and perfectly smooth for a flawless makeup all day long.

 

 

Maar een mooie basis voor de foundation hoort er natuurlijk ook bij. Deze smoothing primer zit in een tube en voelt heerlijk fluweelzacht aan op de huid.

De primer zorgt ervoor dat mijn huid egaler lijkt, en rode vlekjes lijkt hij ook enigszins te verdoezelen. zoals jullie zien zit er een tintje aan, maar bij het uitsmeren valt deze eigenlijk nauwelijks meer op.

 

Lift concealer

The Lift Concealer naturally hides dark circles and minor complexion alterations. Its tensine-based formula improves the skin tone and smoothes the lines around the eyes.

Mijn bezoek aan MAKE UP FOR EVER Amsterdam ( plus make-up review) 8 make up for ever Mijn bezoek aan MAKE UP FOR EVER Amsterdam ( plus make-up review)

Deze concealer is qua structuur zeker prettig te noemen. niet te cakey en geeft voldoende dekking. Het is voor mij de eerste concealer die al die lijntjes en rimpeltjes niet zo accentueert. Ik heb al veel concealers in de loop der jaren gekocht en deze vind ik toch wel heel fijn.

Wat ik wel doe, en ik smokkel af en toe, is de concealer mengen met wat oogcrème. Mijn oogcontour is de jongste niet meer en zo maak ik de concealer ietsje dunner en meer vloeibaar.

Je hebt ook meer soorten primers namelijk:

  • Mattifying primer
  • Hydrating primer
  • Nourishing primer
  • Redness correction primer
  • Radiant primers (cool pink, blue, peach, yellow, caramel and mauve)

 

Ultra HD Microfinishing Loose Powder

An award-winning finishing powder that’s ultra-blurring and light-diffusing to create unfiltered perfection for all skintones—in every light.

MAKE UP FOREVER high definition powder 1

Een prachtig poedertje! Heel fijn van structuur, heel mooi!

 

Rouge Artist Natural Lipstick: 45 Red

Mosturizing, soft shine lipstick

Enriched with nourishing properties, Rouge Artist Natural keeps lips hydrated for eight hours after application. Its incredibly smooth texture glides on effortlessly for the ultimate in comfort while also leaving the lips supple and moisturized. Formulated with mother-of-pearl and colorful pigments, Rouge Artist Natural’s translucent shine adds a natural sheen to the lips. Enriched with a cocktail of vegetal ingredients including waxes and Cupuassu Butter, it contains nourishing properties for a moisturizing smooth texture that glides on effortlessly.

Mijn bezoek aan MAKE UP FOR EVER Amsterdam ( plus make-up review) 11 make up for ever Mijn bezoek aan MAKE UP FOR EVER Amsterdam ( plus make-up review)

Wat een prachtige kleur! Deze lipstick glijdt smooth heerlijk over je lippen heen, heeft een goede medium dekking. (En ik heb het idee dat mijn tanden ook optisch witter lijken)

Je moet wel af en toe bij stippen, bij een kop koffie of eten vervaagt hij wel.

 

Excessive Lash Arresting Volume Mascara

Excessive Lash creates long lasting panoramic volume that fans out for a truly dramatic, eye-opening effect. 

MAKE UP FOREVER mascara

Mooie mascara! Laagjes opbouwen gaat goed, geen klontjes. Wel oppassen dat de haartjes dan niet aan elkaar gaan kleven.

 

mascara wimpers rechts

Rechts mascara MAKE UP FOR EVER

Eindconclusie

Ik vind dat MAKE UP FOR EVER prachtige make-up heeft. Hun foundation is momenteel mijn favoriet, de dekking is mooi, het huidgevoel aangenaam en blijft ook goed zitten gedurende de dag. Of het mijn holy grail is en mijn “queste” nu voorbij is durf ik niet voor 100% te zeggen. Zij hebben nog zoveel andere soorten foundation en ik ben natuurlijk ook stiekem nieuwsgierig naar de andere texturen en tinten die zij verkopen.

Super bedankt dat ik mocht langskomen en als ik weer een keertje in Amsterdam ben kom ik zeker weer een bezoekje brengen!

Als je in de webshop een bestelling doet, dan krijg je 20% korting op je aankoop met de code MUFEBABS2017 (geldig tot 31 augustus)

Over MAKE UP FOR EVER

In 1984 besloot Dany Sanz, schilder en beeldhouwer van opleiding, make-upartiest en directrice van een make-upschool, het merk MAKE UP FOR EVER op te richten om aan de vraag van professionele make-upartiesten te voldoen.

Genereus en gepassioneerd, creëert Dany producten die geschikt zijn voor alle branches en alle make-upstijlen, van de academische tot de meest extravagante.

Al snel opende ze een boetiek in de Rue la Boétie in het 8ste arrondissement van Parijs, waar professionele make-upartiesten reeds sinds het prille begin terecht kunnen om er de meeste unieke en professionele producten terug te vinden. MAKE UP FOR EVER groeide uit tot een echt cultmerk bij make-upartiesten over de hele wereld.

Deze school laat Dany toe haar passie voor makeup te delen met haar leerlingen en aldus een internationaal netwerk van make-upartiesten te vormen. Inmiddels zijn er 10 MAKE UP FOR EVER ACADEMY’s wereldwijd en het gamma omvat vandaag meer dan 1600 referenties, waaronder 210 tinten oogschaduw en 104 tinten lippenstift.

MAKE UP FOR EVER Huidenstraat 21 in Amsterdam

Facebook: MAKE UP FOR EVER Nederland

Instagram: @makeupartistsnederland

 

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Elke
3 jaren geleden

Hi Babs, dank je voor de leuke blog post! Heerlijk om te lezen. Was leuk om je te mogen ontvangen in onze MAKE UP FOR EVER boutique! Tot een volgende keer, nog veel succes en make-up plezier.

Irene
3 jaren geleden

Oh foundation, dat vind ik altijd zo lastig, vooral ook omdat ik in de zomer een kleurtje heb, maar in de winter een stuk witter ben. Wat een hoop producten kreeg je!

Sylvia
3 jaren geleden

Ik ben echt een make-up leek en koop altijd de verkeerde producten haha. Wat Deb ook zegt met mijn sproetjes komt er altijd een laag overheen te liggen. Vind ik er voor mezelf ook niet mooi uitzien. Tja ik moet gewoon eens een make-up les hebben😂

Deb
Deb
3 jaren geleden

Wat leuk dat je bij MAKE-UP FOREVER bent uitgenodigd. Mooie producten heb je meegekregen. Ik ben ook altijd heel kritisch wat foundation betreft i.v.m. mijn sproeten. Vaak zorgt foundation ervoor dat er een laagje op komt te liggen. Ik vind dat er heel stoffig uitzien, jij omschrijft het effect als “vaal en grijs-grauw” grappig. Maar voor “ons” sproetenkoningen is de MUFE foundation dus een aanrader. Fijn dat het ook in zoveel tinten beschikbaar is. De andere producten die je hebt meegekregen zien er ook goed uit! Vooral de mascara en lipstick lijken me iets voor mij.

Annette
3 jaren geleden

Leuk Babs en je bent weer mooie producten rijker. Lijkt me heel leuk om eens te ervaren hoe iemand anders mij op zou maken. 🙂

Anna Gerrie
3 jaren geleden

mooie producten! de lipstick staat je erg mooi.

Danielle
3 jaren geleden

Wat een mooie producten ! Heel leuk om te lezen.

wendy
wendy
3 jaren geleden

Wat een leuk artikel. Wat heb je n mooie spullen gekregen. De lippestift staat je echt heel mooi.

Rory
3 jaren geleden

Leuk! En looking good op de foto! Geweldig altijd al die kwasten, potjes en kleuren. Helaas gebruik ik nog steeds minimaal make-up. Een foundation heb ik sowieso nooit echt gebruikt. Binnenkort kom ik zo nu en dan op de televisie (spannend!) en ik vermoed dat ik dan wel het een en ander opgesmeerd krijg. Kan ik ook weer van leren, hahaha. Mooie lippenstift trouwens. Hele mooie kleur. Qua mascara gebruik ik eigenlijk zelf niets anders meer dan de Lancôme Hypnose Drama.

chucky1012
3 jaren geleden

Wauw…..
Dat ziet er zo mooi uit!
Jammer dat een winkel als deze alleen maar in die grote city is.

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten