Keek op de Week 8- Mijn (kinder) tekeningen en schilderijen

Deze week ben ik weer begonnen met schilderen. Ik heb mijn ezel weer neergezet en ben eerst begonnen met het pimpen van een schilderij die ik jaren geleden gemaakt heb. De kleur wit is niet meer zo wit, dus een fris laagje erover. Deze week laat ik mijn werkjes zien, vanaf mijn kindertijd tot pakweg mijn 20-ste jaar! (en een paar van de afgelopen jaren…)

schilderij chineesjes

 

Het is voor mijn gevoel bijna antiek en zo leuk om terug te zien. Wat tekende ik veel toen! Tijdens de verhuizing kwam ik alles weer tegen en direct gefotografeerd. Zo kan ik het ook niet meer ‘kwijtraken’.

schilderij vrouwAls klein meisje stond ik vaak bij boekhandels te kijken naar al die how-to tekenboeken (je had natuurlijk nog geen internet) en dan ging ik thuis stap voor stap alles natekenen. Ik tekende dus eerst tekeningen na.

 

Ik had zo een boekje dat heette: “Stap voor stap leren tekenen”. Ik betrap mij er ook altijd op dat ik in musea niet naar schilderijen keek zoals een ‘normaal’ mens zou doen, maar ik keek hoe de verfstreken op het linnen gezet waren.

Vooral schaduwen van kleding vind ik zo mooi, golvende jurken en die witte, grote kragen uit de middeleeuwen! Dat priegelwerk is eigenlijk mijn favoriet. Ik vind het zo knap dat als je van veraf naar een schilderij kijkt het zo smoot eruitziet, en als je met je neus erbovenop staat zie je dat de verf er heel grof op zit.

Genoeg gekletst… mijn tekeningen en knutselwerkjes 🙂

 

 

 

Rimpels tekenen…

Monsters tekenen, ook zo een hobby…

 

Dat ik een paard tekende, moedige poging…

 

Potlood, pen en linoleumsnede. (stempelen dus)

 

 

tekening babs detail (19)

Detail

Dit was een opdracht op school: Maak een folder voor een fictieve winkel.

 

tekening babs boetiek wollewei (9)

 

 

Dat was het weer voor deze keek. nu ik het zo terugzie, was ik al jong een bezig creatief bijtje. Ik heb de kwast weer ter hand genomen en schilder weer lekker tussen het typen door….een kloddertje roze hier, een kloddertje roze daar!

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 685 andere abonnees

15
Leuk als je een reactie plaatst!

avatar
12 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
missynicolekatjeIlonaAnnetteAstridBeautyByBabs Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
missynicolekatje
Gast

Wauwwwwwww wat gaaf zeg je kan beter schilderen dan mij haha ze zijn super mooi.
Ik doe het je niet na.

Ilona
Gast

Wauw zo mooi seg! Ik wou dat ik zl creatief was :0

Ilona
http://www.artthisisart.blogspot.be

Annette
Gast

Knap zeg. Ik kan echt niet tekenen. Ben wel heel creatief op andere vlakken heb heel lang aan handwerken gedaan maar ben mijn liefde daarvoor een beetje kwijt geraakt wellicht als ik wat ouder ben pak ik dat weer op 🙂

heidi
Gast

wat mooi

YuSt
Gast

Prachtig… echt ware kunstwerkjes!
Ik ben jaloers dat je ze nog hebt.
Hier ben ik door 13 verhuizingen alles kwijt.

Astrid
Gast

Hey Babs,

WOW zeg! Echt super gaaf en ontzettend mooi! Je kan dit echt zeer goed zeg!
Ik wil wel meer werken van jou zien 🙂 .

Liefs!

Inaya
Gast

Ik heb altijd bewondering gehad voor mensen met dit soort talent… mooi.

Hennie - www.tutje.nl
Gast

Wat ben jij ongelooflijk creatief! Mijn complimenten. En dat gevoel voor schaduw dat je op jonge leeftijd al had. Wow.
Ik kwam nooit verder dan koppoters, met armen als harkjes.
Mooi, Babs!

jeapiebel
Gast

Wat leuk zeg dat je het hier laat zien. Ik vind het mooi om naar te kijken door het verhaal dat je er bij verteld. Ik heb 3 jaar in een kunst klas gezeten. Niet dat ik talent of wat bijgeleerd heb.. haha. Mijn beste vriendin toen de tijd was erg getalenteerd. Ik leer veel van haar en ik bewonder haar echt. Geniet van je creativiteit Babs!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten