Keek op de Week 8- Mijn (kinder) tekeningen en schilderijen

Deze week ben ik weer begonnen met schilderen. Ik heb mijn ezel weer neergezet en ben eerst begonnen met het pimpen van een schilderij die ik jaren geleden gemaakt heb. De kleur wit is niet meer zo wit, dus een fris laagje erover. Deze week laat ik mijn werkjes zien, vanaf mijn kindertijd tot pakweg mijn 20-ste jaar! (en een paar van de afgelopen jaren…)

schilderij chineesjes

 

Het is voor mijn gevoel bijna antiek en zo leuk om terug te zien. Wat tekende ik veel toen! Tijdens de verhuizing kwam ik alles weer tegen en direct gefotografeerd. Zo kan ik het ook niet meer ‘kwijtraken’.

schilderij vrouwAls klein meisje stond ik vaak bij boekhandels te kijken naar al die how-to tekenboeken (je had natuurlijk nog geen internet) en dan ging ik thuis stap voor stap alles natekenen. Ik tekende dus eerst tekeningen na.

 

Ik had zo een boekje dat heette: “Stap voor stap leren tekenen”. Ik betrap mij er ook altijd op dat ik in musea niet naar schilderijen keek zoals een ‘normaal’ mens zou doen, maar ik keek hoe de verfstreken op het linnen gezet waren.

Vooral schaduwen van kleding vind ik zo mooi, golvende jurken en die witte, grote kragen uit de middeleeuwen! Dat priegelwerk is eigenlijk mijn favoriet. Ik vind het zo knap dat als je van veraf naar een schilderij kijkt het zo smoot eruitziet, en als je met je neus erbovenop staat zie je dat de verf er heel grof op zit.

Genoeg gekletst… mijn tekeningen en knutselwerkjes 🙂

 

 

 

Rimpels tekenen…

Monsters tekenen, ook zo een hobby…

 

Dat ik een paard tekende, moedige poging…

 

Potlood, pen en linoleumsnede. (stempelen dus)

 

 

tekening babs detail (19)

Detail

Dit was een opdracht op school: Maak een folder voor een fictieve winkel.

 

tekening babs boetiek wollewei (9)

 

 

Dat was het weer voor deze keek. nu ik het zo terugzie, was ik al jong een bezig creatief bijtje. Ik heb de kwast weer ter hand genomen en schilder weer lekker tussen het typen door….een kloddertje roze hier, een kloddertje roze daar!

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. missynicolekatje 19 februari, 2019
  2. Ilona 21 februari, 2016
  3. Annette 21 februari, 2016
  4. BeautyByBabs 21 februari, 2016
  5. heidi 21 februari, 2016
  6. YuSt 21 februari, 2016
   • BeautyByBabs 21 februari, 2016
  7. Astrid 21 februari, 2016
   • BeautyByBabs 21 februari, 2016
    • Astrid 21 februari, 2016
  8. Inaya 21 februari, 2016
  9. Hennie - www.tutje.nl 21 februari, 2016
  10. jeapiebel 21 februari, 2016
  11. Mariska 21 februari, 2016
  12. chucky1012 21 februari, 2016

  Add Your Comment

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten