KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out?

In deze KeeK: Heb ik een burn-out? Een bezoekje aan Leerdam met Miss Sentinelli als stadsgids… 😉 Enne… lezen is ook een kunst, ik heb deze week een heel stevige cake gebakken! Ook is dit mijn eerste post gemaakt met Gutenberg editor, benieuwd of jullie een verschil zien!

keek op de week 33
Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

Burn- out?

Ik ben best een workaholic en er is gewoon zoveel te vertellen. Vanaf mijn jeugd staat alles wat met beauty te maken heeft dicht bij mij en bloggen vind ik hartstikke leuk om te doen. Maar momenteel ben ik gewoon een beetje opgebrand dus ik doe het even wat rustiger aan en ga kijken hoe mij dat bevalt.Ik vertoon zowat alle kenmerken van een burn-out en al zal je het niet aan mij zien, het is er wel. En daar hoef ik niet eens voor naar de huisarts om dat label te krijgen. Samen met mijn gezondheid, chronische pijn en nooit eens nacht lekker doorslapen dan wordt alles gewoon te veel. En dat ga ik fysiek nog erger voelen.

Kenmerken van een burn-out:

Lichamelijke klachten
 • Slaapproblemen
 • Extreme vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Maagpijn
 • Darmklachten
 • Duizeligheid
Psychische klachten
 • Lusteloosheid
 • Erg moeilijk kunnen ontspannen
 • Een opgejaagd gevoel
 • Prikkelbaar
 • Somberheid
 • Huilbuien
 • Piekeren
 • Niet meer kunnen genieten van dingen
 • Slechte concentratie, vergeetachtigheid
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
Ben je zelf benieuwd of je een burn out hebt, deze online burn out test vind ik het beste.
KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out? 2 KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out?
Work Life Balance door docstockmedia/ Shutterstock

Qua bloggen merk ik het ook heel erg. Dan vraag ik mij steeds af of ik het artikel wel compleet heb afgemaakt terwijl ik het al heb ingepland.

Ik blijf wel bloggen natuurlijk, want het zit zo verankerd in mijn systeem, dat krijg je er niet 1-2-3 uit. Ben van Blogtrommel had ook een blogpauze genomen en ik begreep direct wat hij bedoelde. Thuiswerken houdt in dat je nooit echt de deur achter je sluit. En phoe…Ik heb nog zulke leuke ideeën die ik wil uitwerken, maar daar gaat veel tijd in zitten en dat wil ik rustiger aan kunnen doen.

Leerdam

Oké, genoeg hierover. Ik had best een leuke week achter de rug, eerst een verjaardag op zaterdag en op zondag was ik bij Astrid van Miss Sentinelli. Ik ken haar al vanaf het event van Carmen in 2015, waar zij zo lief was om een foto van mij te maken toen ik in de make-over stoel zat. Astrid is een hartstikke lieve no nonsense vrouw die ook altijd behulpzaam is als je met een technisch blogprobleem zit. Astrid is lekker bezig met haar blog, en zij geeft haar lezers regelmatig allemaal top tips, zoals hoe je een Bullit Journal moet maken. Ik denk dat veel mensen daar wat aan kunnen hebben. Zeker in deze tijd dat veel onoverzichtelijk en chaotisch wordt met een huishouden, kinderen, werk, bloggen en niet te vergeten, social media.

E-book

Astrid heeft daarom ook een E-book gemaakt en het is zeker aan aanrader als je graag meer georganiseerd wilt leven. Het E-book wat je kan bestellen bij Miss Sentinelli heet “Gestructureerd Leven.” Ik zelf ben er nog niet aan toe gekomen, maar ik zou mij daar best in mogen verdiepen, want dat slaat ook zeker op mij!

Zomerbraderie

Op zondag ben ik dus naar Leerdam geweest en samen met Astrid zijn wij het stadje gaan bekijken. Er was toevallig een braderie… Al was die ook weer niet heel bijzonder, wij hebben ons prima vermaakt. Leerdam is natuurlijk de glasstad van Nederland, denk aan “Royal Leerdam” en natuurlijk kent iedereen wel de Leerdammer kaas.
KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out? 4 KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out?
Haventje waar ook de glasblazerij is. Zij geven regelmatig demonstraties, echt heel leuk om te zien!
leerdam ijsje
En wij hebben lekker een ijsje gegeten met het zoontje van Astrid, Thomas. Mijn broek ook… Dit schattige hondje hoorde bij een man die oude tractoren spaart… Lief oud beestje, ik kreeg allemaal kusjes van hem!
KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out? 9 KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out?
Leerdam

Credits foto: Astrid (thanks!)

Ook liep er een drumband en ze hadden een blik exotische danseressen opengetrokken…

Cake bakken

Ik had al tijden zin in een cake en die kant en klare in de winkel vind ik vaak niet lekker. Dus maar weer een pak Koopmans gekocht… toen ik alles aan het mixen was vond ik het wel héél erg dik worden. Bleek dat het bedoeld was om 2 cakes te maken! Oeps!
cakemeel
Dus werd het een stevige, heel stevige cake!
keek cake

Toulouse

Wist je dat Toulouse een enorme zoetekauw is? En hij “steelt”liever iets dan dat je het aanbied! Hier snoept ie van mijn vanillevla met stukjes cake 😉
KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out? 22 KeeK op de WeeK 33- Gutenberg, Leerdam, Cake en een Burn-Out?
Misschien ziet de opmaak er een beetje anders en vreemd uit van dit artikel. Ik heb de nieuwe Gutenberg versie gebruikt en dat is toch best lastig werken. Terwijl het juist zo gemakkelijk zou moeten zijn. Misschien een kwestie van wennen? Dat was het weer voor de week, tot de volgende KeeK!    

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Irene 18 september, 2018
   • BeautyByBabs 18 september, 2018
  2. Sylvia - alovelyadventure 21 augustus, 2018
   • BeautyByBabs 21 augustus, 2018
  3. Deb 20 augustus, 2018
   • BeautyByBabs 20 augustus, 2018
  4. Charel 20 augustus, 2018
  5. bychristiana 20 augustus, 2018
  6. Astrid 19 augustus, 2018
  7. Natascha - BeautyOpinie 19 augustus, 2018
  8. Annette 19 augustus, 2018
  9. chucky1012 19 augustus, 2018
   • BeautyByBabs 19 augustus, 2018
  10. Gonny 19 augustus, 2018
   • BeautyByBabs 19 augustus, 2018
    • Gonny 19 augustus, 2018
  11. Wendy 19 augustus, 2018
   • BeautyByBabs 19 augustus, 2018

  Add Your Comment

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten