KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Wij hadden een kaartje gewonnen via de postcodeloterij en kozen voor een dagje Openluchtmuseum in Arnhem. Kennen jullie het Openluchtmuseum?

 

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 1 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Postcodeloterij

Hartstikke leuk dit soort prijzen, alleen hoop ik natuurlijk dat de postcodeloterij ook eens langskomt met een flinke geldprijs. Als je uit zou rekenen wat je in die jaren al betaald hebt…daar zou je een leuke ver-weg-vakantie kunnen houden. Maar tja, de kracht van die loterij is dat de kans bestaat als je het op zegt, dat ze plots bij de buurman voor de deur staan en dan zit je mooi te kijken.

Een gegeven paard… Ach, een dagje weg, daar waren we wel aan toe. Wij zijn in het verleden wel eens in het Openluchtmuseum geweest en ik moet zeggen dat het veel leuker is geworden. En groter, lijkt wel.

Zo is het hele gebouw van van Gend & Loos vanuit Tiel daarnaartoe versleept. Die stond hier verwaarloosd bij het station en nu ziet het er weer top uit.

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 3 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Wij gingen eigenlijk voor de speciale “Gruwelijk Lekker” dagen maar dat was absoluut een tegenvaller. Waar je wat kon proeven of kijken… Het leek alsof alle stands verlaten waren. Wat een bummer. Maar wij hebben ons toch vermaakt, kijk maar mee!

De Jordaan

Nieuw voor ons was de Amsterdamse buurt.

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 5 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Wat hebben bij gelachen in het café van “tante Stien” . Met “Oh Sjonnie” van tante Leen en Johnny Jordaan op de achtergrond. Wij gingen bijna automatisch meezingen, zo ook de andere “klanten”. Er was ook een steegje met heel kleine armoedige huisjes, echte krotten. Ongelooflijk als je beseft dat daar hele gezinnen woonden.

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 7 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

 

Check de prijzen van de drankjes van toen !

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 17 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Turken pension

Dat zag er ook triest uit en het rook er ook enorm muf. Volgens mij verspreiden ze die geur expres om te ervaren hoe het ruikt als zoveel man bij elkaar op één kamer slaapt. De tijd dat de gastarbeiders naar Nederland werden gehaald en gehuisvest werden in kleine kamertjes. Geen feest….

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 19 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 21 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Zo ruikt de gezondheidszorg in de jaren ‘50

Je rook daar echt de geur van Lysol en boenwas, echt zo een ouderwetse dokterspraktijk.

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 27 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Die man in het bad vonden wij hilarisch! Wij zagen eerst dat been uit het bad steken en toen wij zijn gezicht zagen… Wat deed die man in hemelsnaam of wat had de maker in gedachten? Pas toen ik later de foto goed bekeek besefte ik pas dat het moet voorstellen dat hij aan het zingen is.. of zoiets, hahaha!

Je hoort hier een geluidsband met huilende baby’s… Aahh, dat klinkt zo zielig.

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 33 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Nog geen 100 jaar geleden sterven er dagelijks baby’s, kinderen en volwassenen aan ziekten die nu nauwelijks meer voorkomen. 

Bierbrouwerij

Daar kreeg iedereen een plastic mini glaasje met pils. Gruwelijk lekker, mwah. Maar wel leuk dat ze die uitdeelden.

Molukse barak

In 1951 stuurt de Nederlandse regering Molukse KNIL-militairen en hun gezinnen per dienstorder naar Nederland. In totaal worden ruim 12.000 mensen overgebracht naar barakkenkampen zoals dit woonoord in Lage Mierde. 

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 35 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 37 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

En weer niemand aanwezig… Het rook er wel heel lekker naar kruiden!

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 39 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Tramremise Arnhem

Even koffie gedronken…

De sixties!

Herkenbare kleuren en spullen!

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 1 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 53 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Jaren ’50

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 55 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Zo een soort gootsteen hadden wij vroeger ook thuis!

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 61 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Jammer dat het weer niet zo zonnig was, maar wij hebben ons prima vermaakt. Zeker toen wij de gemaakte foto’s bekeken (die heb ik maar niet geplaatst, too awkward) en een andere man zagen lopen met exact hetzelfde overhemd als Jeroen!

Lekker uit eten

Daarna stelde Jeroen voor om wat te gaan eten bij een pizzeria. Helaas was het daar zo druk dat wij alleen nog buiten konden zitten maar dat vonden wij veel te frisjes.

In Wageningen vonden wij dit leuke restaurantje.

Xin Chao- Vietnamese Street Food

Tom bestelde Pho, Jeroen had  Bò Kho. Ik had Spicy kip. Een klein zaakje met een super vriendelijke eigenaar. Ook druk maar er was gelukkig nog plek.

En spotgoedkoop! Tom heeft zitten smullen!

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 67 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

De mannen hebben gesmuld, ik had de pech dat er ook koriander in zat en krijg ik niet weg, brrr… Koriander smaakt voor mij naar zeep.

En ze hebben daar een bijzondere manier van koffie zetten!

KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker? 69 openluchtmuseum arnhem KeeK op de WeeK 32- Dagje Openluchtmuseum: Gruwelijk lekker?

Mocht je een keer in Wageningen zijn, Xin Chao is absoluut een gezellig restaurantje. Aanrader!

Al met al was het een hartstikke leuk dagje uit!

Ben jij wel eens in het Openluchtmuseum in Arnhem geweest?

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 685 andere abonnees

13
Leuk als je een reactie plaatst!

avatar
8 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
BeautyByBabsDebJaneRoosAnnette Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Deb
Gast

Het Openlucht museum vond ik erg leuk en interessant. Vooral leuk dat je overal in kon (in de boerderijen en huizen). Ook de Molukse barak vond ik heel interessant. Daar liggen de roots van mijn opa. De Amsterdamse buurt vond ik ook erg leuk. Voelde me helemaal thuis in het oude Mokum hihi. Wel jammer dat er niks te proeven viel terwijl dat juist de bedoeling was, gemiste kans voor het museum, hopelijk lezen ze jouw verhaal en leren ze ervan. Gelukkig maar dat je jullie kaartjes gewonnen hadden anders was het nog erger balen.

Jane
Gast
Jane

Wij zijn er vorig jaar geweest ik vond het erg leuk vooral de jaren zestig alles was zo herkenbaar met die kleuren en die Amsterdamse kroeg echt geweldig lekker zwijmelen terug in de tijd toen geluk nog heel gewoon was 😉

Roos
Gast

Leuke foto’s

Annette
Gast

Het is voor mij echt jaren geleden dat ik naar het Openlucht museum ben geweest. Ik had ook die prijs gewonnen 🙂 ben naar het Rijksmuseum geweest en naar Artis. Vond het leuk om dit te winnen maar wat je zegt een geldprijs zou net even iets leuker zijn haha

Rory
Gast

Nog niet. Was ooit wel in de planning bij mijn vorige werkgever, maar het is er nooit van gekomen. Dat aanrecht inderdaad! En bij het stukje over het pension moest ik wel even terugdenken. Zoiets soortgelijks moeten mijn Oma en Opa ook hebben meegemaakt, bij aankomst in Nederland uit Indonesië. Helaas kan ik het niet meer aan ze vragen. Ook niet aan mama (maar misschien weten de jongere ooms en tantes nog wel iets). Zeker goedkoop van de Vietnamees. Klinkt goed en ziet er heerlijk uit. Bij de foodhallen in Amsterdam wel regelmatig Vietnamese street food gegeten. Maar je raadt… Lees verder »

Mariska
Gast

Ziet er wel heel leuk uit die ouderwetse dingen. En als je dan op die kaart kijkt in het café, dat je vroeger maar 60 cent (in guldens!) betaalde voor een Jenever bijvoorbeeld. Zo bizar.

Tessa
Gast

ik kom vrij wel jaarlijks ik het open lucht museum. de Rotterdamse trams vind ik altijd leuk en het ouderwetse speelgoed. ik ben altijd erg goed met de hoepel!

bychristiana
Gast

HUH?Ik snap er even helemaal niks van Babs! Wij zijn toevallig een paar weekjes geleden naar het openlucht museum geweest met mijn zus en nichtjes, maar praktisch alles wat jij laat zien…hebben wij niet gezien?? Ik vind het echt zo raar! Vroeger kwam ik er best vaak en ik weet nog dat ik zei dat het idee was dat er heel veel ‘weg’ was, maar blijkbaar hebben wij gewoon maar een heel klein stukje gezien. Jammer, maar gelukkig kan ik het nu toch allemaal hier bij jou een beetje zien.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten