Het Leed dat Plak Nagels heet- Kiss Brush-On Gel & Plaknagels Beautygloss

De Kiss brush-on gel leek voor mij een ideale tussenoplossing. Nepnagels die lang blijven zitten, goedkoper dan de nagelstyliste en hopelijk minder schade aan mijn nagels. Ook heb ik een setje plaknagels van beautyblogger Mascha getest. Welke vond ik het fijnst? Of vielen ze beide tegen?

Kiss Brush-On Gel

Mijn nagels zien er belabberd uit. Ze chippen, breken en ik heb allemaal van die lelijke groeven op mijn nagels. Het kan niet liggen aan mijn voeding want mijn haar groeit wel heel snel. Ik doe gewoon veel met mijn handen, al doe ik de afwas tegenwoordig wel met huishoud handschoenen aan.

Niet schrikken!

lelijke nagels

Toen ik mijn artikel ging maken over de make-up van Dr. Pierre Ricaud, wilde ik mijn nagels pimpen zodat de nagellak beter tot zijn recht kwam. Ik had een setje van Kiss brush-on gel nail kit bij Kruidvat gekocht. Het systeem leek mij wel wat. Vooral omdat je niet je hele nagel bedekt had ik gehoopt dat het minder schade zou toebrengen.

 

Kiss brush-on gel kit

kiss brush-on gel kit

In de verpakking zitten de nailtips, een activator, lijm, cleaner en een vijltje. Zo ook een acacadabra-onleesbare -gebruiksaanwijzing. Volgens mij was deze vertaald, ik kon er eerst geen touw aan vastknopen.

Kiss Brush-On Gel

Hoe werkt het?

Eerst maak je je nagel dof en ruw met de vijl die erbij zit, daarna plak je de nageltip op. Je plakt deze op de rand van je nagel.

Met de vijl maak je het hogere deel wat dan op je nagel zit wat platter. (Dus de scheiding tussen kunstnagel en natuurlijke nagel)

Maar dan komt het meest lastige. Je moet om en om laagjes lakken met de gel en de activator.  Het kwastje doop je steeds in de cleaner, anders kan je hem niet meer gebruiken.

kiss brush-on gel kit

 

Resultaat:

Ik kreeg het niet mooi egaal. Je zag de overgang van mijn eigen nagel en de kunstnagel nog steeds. Geen succes dus. En zeker voor de prijs van €19,99 is het een bummer. Zonde van mijn geld. Er zijn vast mensen die het wel netjes erop krijgen maar dit is niet aan mij besteed. Ik zag overigens YouTube filmpjes en reacties op fora en die waren (bijna gelukkig) ook niet positief. Fail dus…

kiss brush-on gel kit

kiss brush-on gel kit

Als je goed kijkt zie je dat de gel er helemaal bobbelig op zit…

Te koop bij Kruidvat €19,99

Plaknagels beautygloss Puffy Marsmellow

Daarna heb ik een poging gedaan met de plaknagels van vlogger Mascha Feoktistova (Beautygloss). Ik koos de set “Puffy Marsmellow”  want die nagels waren korter dan de Chocolate Dreams en Strawberry Milkshake versie.

plaknagels mascha

 

Deze all-in-one manicure set bevat 24 nagels in 10 verschillende maten en zorgt voor mooie en perfecte nagels binnen enkele minuten. De lijm om de nagels aan te brengen zit erbij, en zorgt voor een fantastisch resultaat tot wel 10 dagen (mits goed aangebracht volgens de instructies).

Slim natuurlijk die laatste zin, want zo dek je je in als ze er na een dag afvallen. Maar er gebeurde meer…

 

 

Het lastige is dat veel plaknagels te breed voor mijn vingers zijn, zo ook deze. Dus moest ik de zijkanten eraf vijlen, waardoor het er niet echt mooier op wordt. En volgens mij worden ze dan ook brozer. Als ik de zijkanten niet weg vijl, dan duwen de nagels in mijn nagelriemen wat ik een enorm rotgevoel vind.

Plaknagels beautygloss Puffy Marsmellow

Afijn, de nagels gevijld en opgeplakt. Volgens mij had ik ze veel meer richting mijn nagelbed moeten plakken want je zag overduidelijk de overgang weer tussen mijn nagels en de kunstnagels. Mijn fout, I admit.

Een dag later ging één nagel kapot en op dag twee viel een nagel er al van af. Ook geen succes dus. Deze plaknagels zijn te koop bij Etos. Overigens doet dit niks af aan de persoon Mascha, ik vind haar een enorm goede blogger, inmiddels fulltime vlogger. En zeker een aardige vrouw, ik zat toen naast haar tijdens de musical Dreamgirls die door hannah georganiseerd was.

Plaknagels beautygloss Puffy Marsmellow

Jammer de bammer.  €9,99 Kwijt. Maar zo ook weer wat geleerd. Zal ik proberen om het eens met echte acrylpoeder te doen? Ik vind een nagelstyliste namelijk enorm prijzig, zeker ook het opvullen daarna. Maar twijfel, twijfel… De conditie van mijn nagels zal dan nog slechter worden.

Ik ga nu weer wat anders proberen. Deze week zijn de plaknagels van Impress in de aanbieding bij Kruidvat. Hoop dat dit wel gaat lukken! Wish me luck!

Impress plaknagels

Weten jullie hoe ik anders mijn nagels kan pimpen voor de feestdagen?

 

 

Geen update meer missen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Ik heb ook geen goede ervaring met plaknagels, maar dan van de action. Opzich heb ik er niet veel geld voor betaald, maar de duim plaknagels waren voor mij te klein. En ik kan moeilijk alleen op 4 vingers plaknagels doen. Dat is ook geen gezicht. En een halve plaknagel op de duim vond ik ook niet mooi.

 2. Jammer dat ze tegenvallen! Ik heb geen aanraders verder, draag eigenlijk nooit nepnagels. Ik heb het wel eens geprobeerd en vond het een erg vervelend gevoel haha.

 3. Nog nooit heb ik plak, nep of zooi gebruikt. Liever kort en netjes gelakt dan mijn nagelbed zo te molesteren.
  Ik heb nu een tijdje transparante gel gebruikt, via LED lamp etc. Maar zelfs dat vind ik nagelverkrachting. Mijn nagels zien er dan ook niet uit.
  Mijn holy grail is de olie van Herôme.
  Sonja onlangs geplaatst…Doe het lekker zelf… | DIY SOAPMy Profile

 4. Dit is zoooo herkenbaar! Bij mij werkt het ook allemaal niet. Ik ben nu druk in de weer om mijn eigen nagels op te laten knippen. Houten vijltjes, elke avond in smeren met olie etc. Ik twijfel ook of ik weer acryl of gelnagels ga nemen maar elke 4 weken 35 euro betalen voor opvullen vind ik gewoon heel erg veel geld.

 5. brrrr narigheid! Ik ben zo blij met mijn dunne kunstlaagje op mijn Eigen nagels. Zo veel dunner dan acryl en het voelt dus ook meer als echte nagels. Het waarom was voor mij met name het inscheuren van mijn duimen daar heb ik nu al jaren geen last meer van. Het is prijzig maar ik heb het er graag voor over elke maand en hoef nergens naar om te kijken zelfs niet naar de lak want die blijft ook al die weken mooi.

  • Een dun kunstlaagje op je nagels… Dat is nieuw voor mij. Klinkt in ieder geval goed! Kan dat bij iedere nagelsalon of is dat weer een heel andere techniek die maar een paar salons doen?

 6. Wat balen Babs! Ik ben eerlijk gezegd ook geen fan van plaknagels. En waag me er dan ook niet aan 😉 een vriendin van mij is gek van de Impress nails van Kiss die jij dus nog moet proberen. Ik kreeg er een setje van ter review (en laatst weer) waarvoor zij het handmodel was. De vorm van haar nagels komt perfect overeen met de vorm van de kunstnagels van dit setje. Die van mij hebben een heel andere vorm waardoor het sowieso niks voor mij zou zijn. Woonde je maar iets dichterbij dan zou ik graag jou nagels eens pimpen maar dan gewoon met een mooie nagellak & nailart!
  Deb onlangs geplaatst…Win 3 x Holografische nagellak van KikoMy Profile

  • Ah, lief van je! Gisteren brak er weer een nagel af, het lijkt alsof ik nagels bijt, het ziet er rampzalig uit.
   Het nadeel van die plaknagels met een kleurtje is dat je ze niet kan lakken en ik vind het juist zo leuk om af en toe af te wisselen. Anders is het zonde dat ik al die leuke kleurtjes nagellak heb.
   Ik ben benieuwd of ze mij “passen” en hoe lang ze blijven zitten. (ik had jouw review toen gezien en vond ze direct mooi)
   Ik heb allemaal tutorials op YouTube gekeken hoe je zelf acryl kan aanbrengen, maar ik twijfel nog omdat ik weet dat je eigen nagels er dan nooit mooier op worden. 😉

 7. He wat jammer dat beide sets zo tegenvielen. Ik ken wel het probleem van slappe nagels, ik heb er zelf ook bepaalde periodes last van. Dan breekt de een na de ander af en eigenlijk is het gewoon een zooitje, zoals nu dus. Eens in de zoveel tijd ‘trakteer’ ik mijn nagels (en mezelf) dus op een manicure bij zo’s salon bij mij in de buurt. Die verzorgen ook de nagelriemen heel goed. Ik moet zeggen dat dat bij mij altijd echt wonderen doet.