essence metal shock nail powder- review

Ik wilde wel eens kijken hoe je met een poeder je nagels kan lakken, ik vond dat zo bijzonder toen ik het persbericht las! essence metal powder kan je als stand alone gebruiken, maar je kan het ook over je (matte) nagellak aanbrengen. Ik laat jullie zien hoe dat eruit ziet.

essence metal shock

Het fijne van essence is dat je je geen bult kan vallen als iets tegen valt, laten wij eerlijk zijn, essence en Catrice zijn toch wel fijne budget producten en wisselen ook regelmatig van collectie dus altijd is weer wat nieuws te vinden!

De nail powder

De nail powder zit in een heel klein doosje, ik had verwacht dat je met gemak je nagel erin kon duwen maar dat is niet te doen.

Ik heb het poeder eerst op mijn blanke (gelakte) nagels aangebracht maar dat was geen succes. Het pakte gewoon niet lekker. Je moet de basecoat overal heel egaal opbrengen anders krijg je van die ophopingen van het poeder, niet mooi. Plus dat mijn kale nagels er niet mooi uit zien, en het is doorzichtig.  (Ik ben ook niet de meest handige met nagel dingen, wellicht lukt dat een ander dat beter lukt).

essence metal shock

Hierboven zie je de metal shock op mijn wijsvinger. (lastig te fotograferen!)

Ik heb het dus over een matte kleur-lak aangebracht. Je lakt je nagels en wacht totdat ze bijna droog zijn. Dat verschilt natuurlijk per lak.

essence metal shock

Daarna bracht ik deppend met mijn vinger het poeder op en heb het zachtjes verdeeld. toen ben ik blijven vegen totdat er een metallic glansje ontstond.

Links een kunstnagel gelakt zonder de metal shock, rechts zie je het glansje van het poedertje.

Het effect is leuk, zo kan je een nagellak weer even een andere look geven. Al moet ik zeggen dat ik het wel een tijdrovend karweitje vind, om naar niet te spreken over alle glitterpoeder stuif die overal ligt.

essence metal shock

De sealing topcoat had ik ook gekocht, maar ik kan niet zeggen dat hij iets bijdraagt aan het shock-effect 😉 Het is overigens wel een goede topcoat!

 

Zijn jullie ook altijd zo nieuwsgierig naar nieuwe, aparte nagelproducten?

 

 

 

Geen update meer missen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

  1. Wat een leuk experiment! Wat goed dat je het geprobeerd hebt! Ik vind het resultaat er leuk uitzien, maar om je eerlijk te zeggen had ik er wel meer van verwacht. Gedoe (en rommel) met poeder trekt me ook niet echt, dan zou ik voor de weg met de minste weerstand kiezen en een leuke metallic nagellak uit de kast trekken dan ben je zo klaar hihi.
    Deb onlangs geplaatst…Lancôme Matte shaker & Le lip linerMy Profile

  2. Pf, ik kan me voorstellen dat dit heel tijdrovend is, ik zou hier niet het geduld voor hebben. Zelf lak ik mijn nagels en eigenlijk vind ik dat vaak al te veel moeite omdat nagellak er bij mij zo snel afchipt. Maar ja, het staat zo leuk;-)

  3. Ik vind het altijd erg leuk om nieuwe nagelproducten te ontdekken maar als het veel tijd kost haak ik vaak snel af. En het geduld ontbreekt me ook een beetje. Dit poeder kende ik nog niet!