Dr Organic Manuka Honing Hand& Nail cream en Bamboo Fibre moisturising gloves

Hebben jullie wel eens echt Manuka honing gegeten? Ik kan jullie vertellen dat die heel bijzonder is van smaak. Het heeft een sterke (bos-achtige) smaak, is veel donkerder van kleur dan andere honing, heeft sterke antibacteriële eigenschappen (100 keer meer dan gewone honing) en een schimmeldodende werking.

dr organic hand and nailcream and gloves

Ik heb een paar keer Manuka honing gekocht en het is dat een potje behoorlijk duur is (zo rond de €25) anders kocht ik het vaker. De bijen halen hun nectar uit de bloemen van de Manukastruik, die in Nieuw Zeeland groeit. Vandaar dus die naam.

Voor de huid

Manuka honing is een krachtig, natuurlijk ingrediënt dat de huid hydrateert en de droge, beschadigde huid helpt herstellen. Tevens ondersteunt Manuka de natuurlijke celvernieuwing en verbetert de teint.

2 Step Program

In het pakketje wat ik ontving zat:

  • de hand & nail cream
  • een paar handschoenen, de Bamboo Fibre moisturising gloves.

 

 

Dr Organic Manuka Honing Hand & Nail Cream

manuka handcream and gloves

Deze rijke en beschermende handcrème combineert Manuka honing, aloë vera, olijfolie, en vitamine E om droge en ruwe handen te kalmeren en voeden. De handen voelen weer heerlijk zacht aan. Perfect voor handen die te lijden hebben onder winterse kou.

De handcream zit in een tube met klikdop.  De crème is wit van kleur en heeft en vrij dikke structuur.

tube manuka handcream

De geur: Het ruikt ook echt naar Manuka honing! Ik ben zelf niet heel dol op deze geur, ik heb steeds het gevoel dat ik mijn handen in een pot honing heb gehouden (zonder plakkerig te worden). Maar het wil wel zeggen dat die honing er zeker in zit.

Qua werking is deze handcream super. De huid voelt intensief verzorgd aan zonder enig plakkerig of vet gevoel.

Vrij van: Parabenen,Sodium Lauryl Sulphate (SLS), van schadelijke chemicaliën, minerale olie (zoals paraffine en petrolium, in plaats daarvan worden plantaardige olie en extracten gebruikt), genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Ingrediënten:

Aloe barbadensis leaf juice, Aqua, Glycerin, Caprylic/Capric triglyceride, Isopropyl palmitate, Ethylhexyl stearate, Isocetyl palmitate, Polyglyceryl-3 methylglucose distearate, Olea europaea (olive) oil unsaponifiables, Cetearyl alcohol, Propolis, Glyceryl caprylate, Honey Extract (Manuka Honey), Tocopherol, Helianthus annuus seed oil, Aroma, Sodium phytate, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric Acid.

 

(€ 8,99, 125 ml)

 

Bamboo Fibre moisturising gloves

Deze handschoenen zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen en zijn anti-bacterieel. Je kan voordat je gaat slapen je handen insmeren met de Manuka Honing Hand & Nail Cream, daarna trek je de handschoenen aan en dan vertrek je naar dromenland waardoor de crème nog beter zijn werk kan doen!

dr Organic gloves

Ik heb het gedaan en eerst dacht ik dat ik vast niet kon slapen met handschoentjes aan. Je bent dat niet gewend. Maar ik sliep als een zonnetje. De dag erna voelden mijn handen inderdaad intensief verzorgd aan. Heel apart om zeker het proberen waard als je je handen extra wilt verwennen.

 

Conclusie:

Behalve dan de geur die ik persoonlijk vrij sterk vind zijn het goede verzorgende producten. Mijn handen schenk ik de laatste tijd steeds meer aandacht vanwege mijn leeftijd, en ook omdat ze er dan zoveel mooier uitzien op foto’s waar ik mijn nagellak show.

 

Dr. Organic is exclusief verkrijgbaar bij De Tuinen (Holland & Barrett) in Nederland.

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
4 jaren geleden

Manuka honing ken ik wel en ben ik al langer heel benieuwd naar. Je kunt het in pure vorm ook kopen bij de tuinen, maar is best duur;) Wat goed dat dit in het product verwerkt is. Ik ben nu ook wel heel benieuwd!

Eva
Eva
4 jaren geleden

Ohh dit moet ik ook proberen. Die handschoentjes lijken mij ideaal!

Irene
4 jaren geleden

Ik had hier echt nog nooit van gehoord! ben er benieuwd naar wat het voor mijn droge handen zou doen!

Kim
Kim
4 jaren geleden

Ik heb dit product al vaker voorbij zien komen en elke keer denk ik weer: dit heb ik nodig voor mijn droge handen. Word echt tijd om actie te gaan ondernemen, haha.

Yust
4 jaren geleden

Ik doe dit met handschoentjes van P2 sinds ik merkte dat slapen zonder zo zonde was voor mijn dekbed en crème. Ideaal!

Hennie
4 jaren geleden

Ik ben ook een handcreme verslaafde maar die handschoentjes heb ik nog nooit geprobeerd. Wat een leuke vondst ook! Lekker luxe.

Vanessa
4 jaren geleden

Ik heb deze set ook ontvangen maar ik moet hem nog testen. Ik ben ook best benieuwd of ik wel zal kunnen slapen met die handschoenen. Maar wie mooi wilt zijn… Het zou in ieder geval een goede uitkomst bieden om mijn handen eens uitgebreid te verzorgen.

Natascha
4 jaren geleden

Ik had eigenlijk nog nooit van Manuka honing gehoord haha. Ik ben niet zo gek op de geur van gewone honing dus ik denk dat ik dit dan ook niet lekker ga vinden? Die handschoentjes lijken me dan wel weer ideaal voor af en toe een lekker extra beetje verzorging!

Corien
Corien
4 jaren geleden

Heel interessante review Babs, ik ga de handcream en de handschoenen meteen bestellen.
Mijn handen beginnen er ook oud uit te zien, ben 55

chucky1012
4 jaren geleden

Wat een fijne review.
Ben er nu zelf zo benieuwd naar.
Door het ouder worden is de leeftijd bijna aan de handen af te lezen….

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten