Als je kat gif gegeten heeft… Hoe gaat het met Marie?

Marie heeft een verschrikkelijke week achter de rug en wij natuurlijk ook. Wat gebeurde er nu precies? Drie weken geleden waren wij al naar de dierenarts geweest omdat Marie zo mager en lusteloos was. Nu at ze helemaal niet meer. Alsof een hapje nemen al pijnlijk was…

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 1 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

Ze zag er niet goed uit. Rondom haar bekje was het vies, veel kwijlen en als ze een hapje (nat)voer at ging ze raar met haar bekje trekken, alsof ze moest overgeven en niet kon slikken… Het deed dus duidelijk pijn! Snel een afspraak bij de dierenarts gemaakt. Een dier moet natuurlijk eten maar vooral blijven drinken en dat deed ze ook niet. Thuis hadden wij al gekeken of er iets in haar mondje zat, een grassprietje of iets dergelijks. Wij zagen toen wel een flinke bult op haar tong, het leek wel een zweer/abces, of erger? Dan gaan bij mij alle alarmbellen rinkelen, ik schrok er enorm van.

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 3 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

De dierenarts zag wel een blaasje op haar tong en wilde haar toch verder onderzoeken of er iets met haar keel aan de hand was. Die was ook opgezet. Dan zou Marie een “roesje” krijgen. Ze kreeg ook direct een injectie met een pijnstiller en koortsverlager want ze bleek 40 graden koorts te hebben! En dat wijst weer op een infectie…

Gif opgelikt?

De dierenarts wist niet wat er precies aan de hand was, maar zij vermoedde dat Marie in aanraking was geweest met een giftige stof. Het kan een plant zijn, een druppeltje chloor (op haar poot en vervolgens schoongelikt), iemand die onkruidverdelger in zijn tuin heeft gespoten… zoiets dergelijks. Je kan er weinig aan doen en voorkomen al helemaal niet. Tenzij je je kat binnen houdt.

Later op de dag konden we haar ophalen als er verder niks ernstigs gevonden was. En haar vochtgehalte zou weer beter zijn omdat zij een paar uur aan het infuus ging.

Door het infuus zouden haar ingewanden ook schoongespoeld worden. Een andere arts zei dat hij het wel eens had meegemaakt dat bij een kat eerst haar tong aangetast was en daarna “stripte” de bovenlaag eraf. Dus je kan nagaan wat dat in de slokdarm kan doen. Verschrikkelijk.

Daar aangekomen zei de assistente dat ze het toch niet vertrouwde. Ze had Marie eten gegeven en ze at wéér niks. Ze kwijlde enorm dus was het verstandig om haar een nacht te laten blijven zodat ze langer van het infuus zou profiteren…

Weer naar huis!

De volgende dag mocht ik haar in de middag ophalen, ze had ‘s nachts haar bakje voer opgegeten! Man, wat was ik blij!

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 5 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

Met de fiets heb ik haar opgehaald, gelukkig zit de dierenarts zowat om de hoek bij ons. Ik kon haar eerst niet vinden, in welke bench zat ze nu? Bleek dat ze onder een dekentje was gaan liggen! Ze vond het duidelijk allemaal heel eng. Ik heb haar eerst geknuffeld, het dekentje van haar afgehaald en daarna heb ik samen met de assistente haar reismand in elkaar gezet.

Vlak daarna hoorden wij een enorme herrie in een kooi achter ons… Bleek dat een konijn (een heel grote Vlaamse reus) uit zijn narcose kwam en in paniek door zijn kooi ging glijden. Dus de assistente probeerde het kleedje weer goed onder het beest te leggen zodat hij niet meer uitgleed. Marie was inmiddels weer onder een andere deken gekropen.

Toen het konijn enigszins weer tot rust gekomen was hoorde ik plots, of voelde ik eigenlijk dat Marie ook in beweging was gekomen. Het scheelde niks of ze was ook uit haar hok gesprongen. Marie wilde duidelijk weg, naar huis.

Ik kreeg een hele trits medicijnen mee, een antibiotica kuur, 6 spuitjes met pijnstillers, een spuitje met pijnstiller en ontstekingsremmer en een zalfje voor haar ontstoken oogjes.

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 7 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

Gevecht

Het is een heel gevecht om een kat een pil of een spuitje toe te dienen. Hoe zwak ze ook leek, ze vocht zich gewoon uit de handdoek die wij om haar heen sloegen. Tom zat helemaal onder de krabben en ik vond het enorm stressvol. Maar beter dat ze het even niet leuk vindt, die medicijnen moeten er gewoon in. Ik bedacht dat het slimmer was om het dekbed om haar heen te slaan en dat werkte al een stuk beter. En boos dat ze daarna was! Marie vluchtte onder het bed en daarna in haar reismand, haar “safe place.” Vreemd als je nagaat dat ze juist daarin naar de dierenarts vervoerd wordt. Maar prima als ze zich daarin veilig voelt natuurlijk!

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 9 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

Toulouse vond het maar eng allemaal…

Zo blij dat ze weer thuis was!

Ik had haar bij mij op bed genomen en dat vond ze ook heel veilig en knus.

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 11 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

En ze at weer!

Van de dierenarts had ik 2 blikjes meegekregen met speciaal aansterk-voer. Ze had duidelijk honger en had 3/4 uit het blik opgegeten. Gelukkig!

Paniek…

Donderdag was ik alleen thuis en omdat ze 2 keer per dag een antibiotica pil moet, moest ik het zelf doen. Ik had van alles geprobeerd: in water, in slagroom, in een lekker hapje vlees. Als je haar eerst gewoon wat uit de hand gaf at ze het op, maar zodra die pil erin zat weigerde ze het.

Toch maar de dierenarts bellen. Of zij mij konden helpen met het toedienen. Fijn, ik kon direct terecht. En geruststellend, ze vonden dat de binnenkant van haar mond en tong er goed uitzag.

Op de kattenbak deed ze ook eindelijk haar behoefte. (Eerst alleen kleine plasjes, daarna eindelijk weer ontlasting)

En veel slapen!

Vrijdag ben ik een kattenriempje gaan halen bij Tuinwereld. Plus kattenvoer. (Is daar voordeliger dan bij de supermarkt). Met het tuigje kon ik met Marie even naar buiten, ze stond al vaak bij de tuindeur te kijken. Wat op zich een goed teken was.

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 27 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

De huisarts raadde aan om een dag of 4 of in ieder geval te wachten tot ze weer de oude Marie was voordat ze weer naar buiten mocht. Niet zozeer dat ze kou kon vatten, maar het is natuurlijk gevaarlijk. Ze is minder snel en alert, dus je moet er niet aan denken als ze de weg oversteekt of dat er paniek bij haar uitbreekt.

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 29 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 31 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

Als ze maar eet…

Ik ben zo iemand die van alles blijft geven in de hoop dat ze wat eet. Ik koop speciaal, extra lekker (en duur) voer, dus op een bepaald moment stond de keuken vol met voederbakken met allerlei soorten kattenvoer. “Het lijkt wel een drie-gangen- menu!” zei Jeroen.

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 33 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

Maar omdat ze niks aanraakte (ook Toulouse niet, die eet ook niet zoveel, hoogstens wat brokjes) heb ik alles in een grote bak gekieperd en je zal het altijd zien.. Gaat ze de oude restjes opeten! Typisch kattengedrag, typisch Marie.

Zaterdag

Het is nu zaterdagavond en aan de ene kant lijkt ze weer steeds meer de oude Marie te worden. Zoals mij o.a dwingend aanstaren omdat ze iets van mij wil. Ze is zelfs gisterenavond de trap opgelopen. En zo rond een uur of 19.00 uur begon ze weer heel veel te eten. Super.

Ze kwam ook lekker op schoot zitten, iets wat ze niet heel vaak doet.

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 35 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

Maar ook Toulouse kwam bij mij zitten, heel bijzonder voor Toulouse. Hij heeft natuurlijk ook alle aandacht nodig.

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 37 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

 

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 39 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

Ik ben momenteel wel super moe. Als ik bijna slaap droom ik dat ik haar hoor miauwen en ben dan weer klaarwakker. Ik heb gewoon een heel hechte band met Marie. Tom heeft dat met Toulouse. Toulouse luistert als een hondje naar Tom.

Marie eet ook weer haar “stokjes”. Ze moet er flink op kauwen maar dat gaat ook steeds beter. Niet meer erg kokhalzen, niet meer kwijlen… Het gaat de goede kant op gelukkig.

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 41 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

Ik zie het nu een stuk hoopvoller tegemoet. Ik ben al zo een emotioneel wrak in dit soort situaties en vooral die hulpeloosheid van een dier breekt mijn hart. Marie zal altijd een zorgenkindje blijven, toen zij nog een kitten was werd ze al ziek en als je haar naast haar broer Toulouse zet… Een frêle dame zal ze altijd wel blijven.

Nu ligt ze ook weer lekker te slapen. Aansterken, aansterken… En ik hou mijn hart vast als ze weer op pad gaat. Want waar is het gebeurd? Ik hoop niet dat er een of andere kattenhater hier in de buurt woont. Al ga ik daar niet van uit, vaak hoor je dat wel via buurt-apps en dergelijke dat er meer dieren ziek geworden zijn.  Maar toch. Hou je huisdier/kat/hond maar goed in de gaten, mocht ze buiten komen en plots moeite hebben met eten!

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 43 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

Truste, ik ga weer lekker slapen!

Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie? 45 kat gif Als je kat gif gegeten heeft... Hoe gaat het met Marie?

Jullie zien dat ik best veel foto’s gemaakt heb. Niet voor Instagram in principe, maar Jeroen en Tom vroegen vaak via Whatsapp hoe het met haar ging, en dus stuurde ik steeds een paar foto’s erbij.

Iedereen bedankt die een hartverwarmende reactie heeft achtergelaten op Facebook en Instagram. Het doet mij goed dat jullie de tijd hebben genomen om een reactie achter te laten en wat support te geven!

Ik hou jullie op de hoogte!

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 685 andere abonnees

15
Leuk als je een reactie plaatst!

avatar
13 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
FleurDebCélineKarinTessa Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Fleur
Gast

Wat een goed nieuws dat ze aan het aansterken is ♥️ hopelijk is ze snel weer de oude. En medicijnen toedienen, poeh, pittig hoor. Knap gedaan allemaal Babs! 😘

Deb
Gast

Ach gossie! En wat is die laatste foto een verschil met de eerste. Wat zielig voor Marie, gelukkig was ze in heel goede handen en werd er voor haar gezorgd met zoveel liefde. Kan me voorstellen dat je hart breekt als je je dier zo moet zien lijden. Hopelijk heeft ze inderdaad gewoon pech gehad en was het geen bewuste actie van iemand. Hele dikke knuffel voor jullie allebei!

Céline
Gast
Céline

Ach wat een sip verhaal zeg…. Wel fijn om te zien dat ze ietsjes beter gaat. Ik blijf duimen dat ze goed opknapt ! Xxx

Karin
Gast

fijn dat het weer beter met haar gaat, het arme ding… het blijven toch ook een beetje je kindjes hé.

Tessa
Gast

Wat en heftige week hebben jullie gehad. Gelukkig dat het al weer wat beter met Marie gaat. Sterkte!

Annette
Gast

Wat een narigheid Babs, ik snap je heel goed dat je er niet van kon slapen. Hopelijk nu weer een beetje rust in de tent.

Rory
Gast

Afschuwelijk Babs. Ik kan mij nog levendig herinneren dat ik met onze allereerste kat (een poesje) halsoverkop naar de dierenarts ben gegaan en dat ik precies op tijd was gekomen. Een uurtje later en ze had het niet gered. Ze had een aantal dagen eerder een lang elastiek van een speeltje ingeslikt (hoe komt zo’n beestje erbij?). Ze deed anders. Spuugde veel en het leek alsof er gal uitkwam. Later bleek dat haar darmen op 5 plekken moest worden ingeknipt om het elastiek eruit te halen. Het was een afschuwelijke wachttijd (thuis op nieuws van de dierenarts). Heel veel sterkte… Lees verder »

Babs
Gast

Wat een horror scenario! Je voelt je ook zo machteloos op zo een moment. Gelukkig zijn mijn mannen veel “rustiger” in dit soort situaties. Ik hoor vaak nauwelijks wat een arts zegt, wordt altijd zo emotioneel. Ik kan er niks aan doen. Nare filmpjes over dierenleed op tv zapp ik tegenwoordig snel weg, anders blijft het in mijn hoofd zitten… En wat je zegt, het is je huisgenootje die afhankelijk is van jouw zorg. xxx

Irene
Gast

Oh jee wat schrikken. Fijn dat het nu wel beter gaat. Onze katten zijn ook wel zorgenkindjes. En op momenten dat ze ziek waren, probeerde ik ook maar op iedere denkbare manier eten bij ze naar binnen te krijgen, dus ik herken het wel. Nu is het voor jouw katten gewoon iedere dag restjesdag 😂

Sonja Timmerman
Gast
Sonja Timmerman

Wat fijn dat het weer beter met haar gaat. Je bent een echt goede poezenmoeder hoor. Zoals jij met haar omgaat. Top! Ik doe dat zelf ook met mijn hond. Helaas is hij 3 weken geleden plotseling gestorven. Ik ben nog steeds verdrietig en van slag. Geniet van jullie lieve katjes.

Babs
Gast

Aaahhh.. Wat vreselijk Sonja! Ik heb hiervoor andere katten en 2 honden gehad en het blijft verdrietig om afscheid van ze te nemen. Het gemis, dat ze er niet meer zijn, vreselijk.
Heel, heel veel sterkte voor jou! x

Mariska
Gast

Het lijkt me inderdaad vreselijk om mee te maken en had het er gisteren nog met mijn zusje over. Mijn kat is 3 (toevallig vandaag geworden) en heb hem sinds dat hij een paar maanden is. Ik was nooit een kattenmens maar hij is echt mijn Vriendje (zo heet hij ook). Moet er niet aan denken dat er iets ergs gebeurd 🙁 Gelukkig is Marie aan de beterende hand.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten