All I want for Christmas…

All I want for Christmas…

Is joe-oe-oe-oe-oe… “ jaja, het zal wel,  denk ik dan. Blijft een vrolijk liedje, al had Mariah Carey toen niet echt de man van haar dromen gevonden, volgens mij.

Nostalgie naar vroeger,  dat krijg ik altijd rond de koude feestdagen. Door een berg sneeuw naar school lopen, met een rokje en alleen kniekousen (maillots vond ik verschrikkelijk kriebelen). Bij de bakker mocht ik op zaterdag een vers, warm bolletje kopen of een mini-brood. (Dat was echt een heel brood, maar dan zo groot als een computermuisje).

Die spanning, schoen zetten, mooie tekening erin en ‘s morgens snel-snel uit bed springen, want wat zou erin liggen? Vaak een berg pepernoten, een muis of een chocolade sigaar/ sigaretten…

kerstboom

Trots liep ik dan rond met mijn chocolade-peuk  en ik was serieus lang, langer dan mijn klasgenoten, een gelovige.  ’s Avonds riep mijn broer: “ Gordijnen dicht, anders komt Piet niet langs als je naar buiten gluurt!”

Toen mijn zoon nog een zoontje was, beleefde je het allemaal nog een keer. Op het laatste moment voor het slapen gaan zijn schoen vullen, want hij zou eens uit bed komen en het lag er al… hoe verklaar je dat als je nog wakker bent?

Heerlijke tijd!

Moeder kreeg op Sinterklaasavond een strijkijzer, ik werd behoorljk verwend. Waaronder veel knutsel en tekenspullen, geweldig!

Bij vlagen komt het bij mij terug, het is natuurlijk alweer heel wat jaartjes geleden.

Nu doen wij niets meer aan SinterKerst, maar als blogger ga ik mijn wensen toch opschrijven. Omdat een mens af en toe moet blijven dromen. En soms komen dromen uit als je er heel hard over denkt… bijgelovige ik.

Parfum

Ik heb meer dan genoeg samples liggen, maar wat heb ik een zwak voor al die schitterende, chique flesjes in de winkel. Doe mij ze maar allemaal.

Af en toe moet ik gewoon een geursessie in een parfumerie houden en dan ermee naar huis. Ruiken hoe het later uitpakt. Soms is ie nog steeds lekker, vaak ook blij dat ik niets gekocht heb, want wat een vieze geur na een paar uur. (Bij mij dan) Of ik ruik helemaal niets meer van dat dure luchtje.

Momenteel ben ik nog steeds fan van Teint de Neige van Lorenzo Villoresi (eau de parfum, een poederachtige geur), Flowerbomb van Viktor  & Rolf (ik heb een sample in mijn tas) én heel erg budgetproof:  Suddenly,  gewoon bij de Lidl te koop. (Een goede dupe van Chanel’s Coco Mademoiselle!)

Nu heb ik mijn oog laten vallen op  Elie Saab Le Parfum  en  Black Opium eau de Parfum van Yves Saint Laurent!

black opium

Opium was, jaren geleden, naast Paco Rabanne (voor mannen) mijn favoriete geur. Daarna rook Opium plots niet meer lekker. Maar deze versie is weer om te smullen!

Voor Babs de koukleum.

Fietsen in de kou, zeker als het wat waait, zonder muts. Frostbite! Mijn kop knalt dan ut elkaar van de hoofdpijn. Als ik mijn oren niet warm houd, dan duurt het heel lang voordat die snijdende koppijn  verdwijnt. Maar met een muts of oorwarmers hoor ik mijn mobiel helemaal niet afgaan. En dan kom ik thuis en zie vervolgens of een appje: “Neem je ook wc papier mee? Die is op….” of mis ik een belangrijk telefoontje… arghhh!

Ik zag deze toffe oorwarmers, lijken mij ideaal. Muziek, mail, appjes, een belletje, ik hoor ze allemaal binnenkomen. En geen bevroren oren!

earmuff oorwarmers

 

 

oorwarmers 1Verder ben ik niet veeleisend, SinterKerst… doe nog maar een mooi huis met inloopkast , een omheinde tuin waar 100 honden in kunnen rondrennen plus ligbad, een bed waarin ik uitgerust en fit  in wakker wordt… (een massagedouche mag ook), een ooglidcorrectie, nieuwe tanden, een MINI Cooper, een privé-masseur die iedere dag mijn spieren weer losmaakt, oogjes gelaserd en vrede op aarde.

Liefe  groenten an de Sint en Pet, de letter i doet het weer niet…. en een wortel foor het paart!

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 686 andere abonnees

3
Leuk als je een reactie plaatst!

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ShopverslaafdAnnetteDesiree Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Shopverslaafd
Gast
Shopverslaafd

Teint de neige ook mijn favoriet hier
Best een duur parfum! Handig die oorwarmers!

Annette
Gast

Ik doe ook al jaren niet meer aan sinterklaas maar aan kerst tegenwoordig. Ik ben een enorme ‘zeikerd’ met parfum en er zijn maar weinig geurtjes die mij kunnen bekoren. Op mijn lijstje staat Dolce van D&G die heb ik inmiddels een paar keer opgespoten bij de Douglas en die blijft lekker ruiken 😉

Desiree
Gast

Maillots die kriebelen en mutsen die kriebelen. Of beter geen muts op vroeger want dat was toch een beetje suf. Vanochtend had ik ook geen muts op en had vreselijke spijt. Wat een kou buiten. Zou het dan echt winter worden met een Sint die over we witte daken rijdt. Ik hoop van harte voor jou met sinterkerst … op een flinke haardpartij in je huis, met een gezellig hoog opgestookt vuur!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten