Tom is 21 jaar! – Even mama bloggen, mag wel, hé?

Vandaag 16 mei 2015 : Een Mama Blog!

Vandaag is Tom 21 jaar geworden. En zijn poten vieren feest. Dat zongen wij vroeger altijd. Net als 2 violen en een trommel en een fluit en puntje, puntje, puntje, die is jarig en de vlaggen hangen uit! Wat een rare liedjes eigenlijk. Zijn poten vieren feest? Ik zou het eens moeten opzoeken war dat in godesnaam vandaan komt…

Vandaag even niets over schoonheid. Of over een product. Hoewel. Het is maar hoe je het ziet. Mijn eigen ‘product’ vind ik als moeder natuurlijk een schoonheid. Zoals iedere moeder dat van haar kind vindt.

happy birthday Tom

Ik heb nog genoeg blog posts als concept liggen, maar omdat mijn zoon Tom vandaag 21 jaar is geworden, tik ik dit nog even snel  Een klein kijkje in mijn leven…  21 jaar , waar blijft de tijd.

De Bevalling

Het was die dag stik benauwd.Ik wilde zo graag thuis bevallen, maar de luie donder was 2 weken over tijd… en de weeën wilden maar niet doorzetten. 2 lange dagen zitten puffen. Nee, het ging niet zoals ik om mij heen hoorde van de moeders met wie ik op zwangerschapsgymnastiek zat. “Oh, het was zo gebeurd.! Kwestie van floep, eruit… fluitje van een cent..! ”

Huh? Nou, bij mij mooi niet. Hup, naar het ziekenhuis, aan het infuus. Man, wat baalde ik. Ik ben zo allergisch voor ziekenhuizen. Weet niet hoe snel ik daar uit moet rennen.

collage tom klein

Ik denk dat iedere moeder kan beamen hoe geweldig het is om je kleine spruit in je handen te houden. Euforisch, opgelucht als alles erop en eraan zit. Een betere drug bestaat niet op deze wereld.

Die kleine priemende, koolzwarte  oogjes die mij door het plexiglas wiegje aankeken. Dat vergeet je nooit meer.

Hoezo lekker slapen?

Hij was ook geen baby die lekker door sliep. Gebroken nachten. Een nachtbraker. Toen had ik het al kunnen weten, haha.

Ik was ook geen moeder die hem door liet huilen. Weg met dat suffe advies van het consultatiebureau. Hij stikte bijna een keer in zijn eigen braaksel toen hij op zijn rug lag te huilen. Dat zijn momenten dat je blij bent dat je naar hem toe gaat. Fuck het gezeur van al die adviseurs. Ik was 35 jaar toen ik hem kreeg. Die belerende vingertjes, ik kan daar gewoon niet tegen.

Hij sliep ook lang bij ons in bed. Anders sliep hij niet. In veel culturen is dat normaal. Niets geeft een veiliger gevoel dan de geur en de hartslag van de moeder. Hier leggen we baby’s zo snel mogelijk apart. En dan moet een muzikale draaimolen het overnemen van ons.

Uitjes

Wij hebben Tom van kleins af aan meegenomen naar dierenparken, musea en Ernst en Bobbie. Wij hadden een abonnement bij Ouwehands Dierenpark.Gewoon op een zondag even een paar uurtjes naar de dieren kijken.Hij keek naar Disney films en naar “lekker dansen” met Maxim Hartman. Ja, die. Hij heeft nu dat programma voor “echte”mannen. “Graaf Tel” was ook zijn favoriet, maar wiskunde vind ie vreselijk.  Net als ik meer een talenmens.

Speeltuinen, nee, dat was niet zijn ding.

In onze tuin hadden we een soort boomhut gemaakt, in de zomer een zwembadje, een schommel en een zandbak. Die zandbak was geen succes. En alle kinderen uit de buurt profiteerden daarvan. En zij aten allemaal mee.

collage tom klein1

Gisteren ben ik na een lange tijd weer even naar het “hertenkamp” hier in de buurt geweest. Daar gingen wij vaak heen. Brood geven aan de dieren. Nu mag dat niet meer. Maar zo schattig, al die jonge geitjes, eendjes en schaapjes. Brokje nostalgie… slik…

collage tom 2 klein

Zo, dit was even wat anders dan al het make-up en huid – verzorgings-must-have geweld. Wat wij vandaag gaan doen, geen idee.

Ik heb overigens een maf cadeautje voor hem gekocht. Omdat ik zelf nogal een gadget freak ben. Hij heeft het nog niet uitgepakt. Wellicht kan ik er een keertje over schrijven.

Allemaal een fijne dag, ik ga zo aan de aardbeientaart! Gezond bezig, toch?

handtekening Babs

 

 

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 685 andere abonnees

6
Leuk als je een reactie plaatst!

avatar
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
BeautyByBabsHennieAnnette - Ann Ages GracefullyNatasja de HaasSonja Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Hennie
Gast

Ik ben twee minuten te laat maar daarom niet minder gemeend: gefeliciteerd met je prachtige zoon! Wat een kanjer. Dat heeft hij niet van een vreemde!

Annette - Ann Ages Gracefully
Gast

Gefeliciteerd Babs en wat lijkt je zoon op jou. Leuk om te lezen. Geniet van de aarbeientaart. Aardbeien zijn supergezond en slagroom is gemaakt van melk dus huppakee gezond bezig 😉 Geniet ervan!

Natasja de Haas
Gast

Gefeliciteerd met je knappe zoon!

Sonja
Gast

Proficiat! Wat leuk om je zoon zo te zien GROEIEN tot echte vent!
Ik heb ook AL een 21-tiger! Wat gaat de tijd hard he? Ik voel me soms nog 18 en dan kijk ik naar mijn kinderen en denk… “oh nee!”.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten