Tandenbleeksets voor thuis. Drie bleeksetjes getest, werkt het?

Ik denk wel dat iedereen mooie witte tanden wil hebben, zo ook ik. Tanden bleken bij de tandarts is prijzig.  Maar tegenwoordig kan je ook goed thuis je tanden zelf bleken! Ik mocht van tandenblekenthuis.nl drie bleeksetjes uitproberen.  

Tandenbleekset Waterstofperoxide

Mijn gebit is onder andere door mijn leeftijd niet meer zo fraai dus vond ik het slimmer om de bleeksetjes door Tom te laten testen. Hij heeft een mooi recht gebit, mede dankzij de beugel die hij gehad heeft. Tegenwoordig is een beugel eerder regel dan uitzondering, in “mijn  tijd” was een beugel nog heel bijzonder. Laten wij eens kijken of Tom’s tanden echt witter geworden zijn!

 

De luxe tandenbleekset

luxe tandenbleekset

Koffie, thee, suiker, wijn, alcohol, kleurstoffen en sigaretten zorgen ervoor dat je tanden hun glans en kleur verliezen. Als je je tanden bij de tandarts laat bleken ben je al snel zo’n €200 tot €300 kwijt.  En dat is een hoop geld, zeker ook omdat ik ook denk dat na verloop van tijd je tanden vanzelf weer minder wit worden. Bijna iedereen drinkt graag een kop koffie of een glas lekkere rode wijn en kleurstoffen in voeding vermijden is lastig.

Over de luxe tandenbleekset:

 • Tot 10 tinten wittere tanden
 • Je krijgt geen last van je tanden door het bleken
 • Geschikt voor 15 tot 20 behandelingen
 • Aangeraden wordt om de bleekset maximaal drie keer per week te gebruiken

 

 Inhoud: 

In de luxe tandenbleekset zitten 6 spuitjes met in ieder spuitje 3 milliliter bleekgel (goed voor 2 sessies per spuitje), een ledlamp (met batterij die je kan activeren door het verwijderen van een plastic seal), één bitje, die vastzit aan de ledlamp plus een shadeguide (zo kan je kijken wat de kleur van je tanden is en later zal worden)

luxe tandenbleekset

Hoe te gebruiken:

Eerst poets je je tanden zodat zij goed schoon zijn.  Je vult het bitje met de bleekgel (1,5 ml) en sluit je je tanden over het bitje. Daarna zet je het blauwe ledlampje aan. De blauwe led lamp versterkt de werking van de bleekgel. Op het apparaatje zit ook een timer en zo kan je de inwerktijd handig instellen. Net zoals bij een kookwekker. 

Je kan ondertussen rustig tv kijken of een boek lezen en na ongeveer 30 tot 45 minuten verwijder je het bitje weer en spoel je je mond na.

 

Wat vindt Tom ervan?

Tom vindt het setje heel makkelijk in gebruik. Je vult het bitje en gaat gewoon 30 – 45 minuten ermee zitten gamen. Daarna spoel hij zijn tanden schoon en reinigt ie het bitje. Het is soms wel een gek gevoel, vertelde hij. Zijn lippen begonnen daarna een tijdje te tintelen. 

 • Geschikt voor 12-15 behandelingen €34,99

 

De charcoal tandenbleekset

charcoal tandenbleekset

 • Goed voor 10 tot 15 behandelingen. Je kan één tot twee weken je tanden bleken De charcoal whitening set is uniek in Nederland en bevat 150% meer inhoud dan bij de tandarts.
 • De actieve kool komt onder andere uit de bast van kokosnoten
 • De actieve kool deeltjes oefenen een hoge aantrekkingskracht uit
 • Door de actieve kool verwijder je verkleuringen op de tanden
 • De actieve kool is 100% natuurlijk
 • Tot 7 tinten wittere tanden

Inhoud:

In de verpakking zitten 4 spuitjes en 4 losse bitjes, een ledlamp en een shadeguide.

charcoal bleekset

Hoe te gebruiken:

Eigenlijk op dezelfde manier als bij de andere bleeksetjes. Tanden poetsen, vullen van het bitje, in doen, lampje aan, timer zetten.

Activated charcoal is mild en ook geschikt bij gevoelige tanden op tandvlees

 

Ingrediënten

 • actieve kool verwijdert onzuiverheden en verkleuringen
 • bentoniet klei trekt door zijn hoge aantrekkingskracht zware metalen aan
 • munt en pepermunt olie bestrijden bacterien
 • calciumcarbonaat
 • natriumchloride
 • gemberwortel extract

charcoal bleekset

Wat vindt Tom ervan?

De Charcoal Tandenbleekset vond hij het prettigst in die zin dat hij geen last had van enig soort tinteling of iets dergelijks. Zijn tanden voelden daarna glad en schoon aan. Het enige mindere was het uitspoelen. Dat duurde iets langer dan bij de andere bleeksetjes. (En natuurlijk was hij bang dat hij met een zwarte tong/tanden zou rondlopen, haha)

Goed voor zo’n 10 behandelingen €24,99

 

Tandenbleekset Waterstofperoxide (0,1%)

Tandenbleekset Waterstofperoxide

Tot 1 november 2012 mochten tandartsen en salons tot maximaal 35% waterstofperiode gebruiken bij het bleken van tanden. De praktijk heeft uitgewezen dat dit tot ernstige gebitsklachten kan leiden. Tegenwoordig stappen ook veel tandartsen over op bleekgel met een veilige hoeveelheid (0,1 %) waterstofperoxide.

Tandenbleekset Waterstofperoxide (3)

Bij het gebruik van een bleekgel met de veilige hoeveelheid van 0,1% waterstofperiode dringt de waterstof peroxide in het tandglazuur en het tandbeen, waar door een chemische reactie de verkleuringen in de tand minder worden. Bij dit chemisch proces ontstaat er water en koolstofdioxide.

 advanced whitening inhoud

 • Verwijdert effectief tandverkleuringen, ook hardnekkige verkleuringen
 • Tanden tot 8 tinten lichter
 • Snel resultaat
 • 100% veilig en effectief

Gebruik: Hetzelfde als hierboven beschreven.

Inhoud:

In de verpakking zitten 3 spuitjes met whitening gel, 2 losse bitjes en een ledlampje en een shadeguide.

 

Wat vind Tom ervan?

De Tandenbleekset Waterstofperoxide vond hij het meest effectief, hij had daarna meer het idee dat zijn tanden daadwerkelijk witter waren geworden. Alleen voelde hij wel een lichte tinteling op en in zijn tanden. Dat kan natuurlijk ook komen omdat het zijn derde setje was.

Goed voor 6 behandelingen: €29,99

Conclusie:

Tom heeft alle drie de setjes gebruikt. Bij de Luxury set zit het bitje vast aan de ledlamp. In dat bitje zitten ook wat gaatjes, waarschijnlijk zorgen die ervoor dat de bleekgel er niet overheen gaat puilen.

De losse bitjes die in de charcoal en de waterstofperoxideset zitten kan je op maat maken door ze enkele minuten in heet water onder te dompelen, waarna je ze aandrukt op je tanden zodat ze de vorm van je gebit krijgen. Wij hebben dat ooit een keer geprobeerd met een ander bitje (was toen voor tandenknarsen) maar vonden het op maat vormen geen succes, dus heeft Tom ze in hun originele vorm gehouden. Werkt ook prima!

 

De charcoal versie vond hij niet ideaal maar dat was meer omdat het meer werk was om de zwarte gel weg te spoelen. Maar mild was deze zeker! De whitening set met waterstofperoxide was niet zijn favoriet, eigenlijk de luxe whitening set vond hij het meest praktisch en prettig zitten.

Pas na de eerste 2 setjes zagen wij wat verandering aan zijn tanden qua kleur. Je moet dus echt doorzetten en volgens een vast schema ermee aan de gang gaan.

Links voor de kuur, rechts erna!

collage tom voor en na bleeksetjes tanden bleken

Ik vind ze goed werken, Hollywood white and bright zullen ze waarschijnlijk niet worden, maar ik zie Tom ook niet á la Gerard Joling “smilen”… Als ze zo wit zouden zijn dan durft ie vast niet meer breeduit te lachen 😉

Het bijzondere van tandenblekenthuis is dat zij ook een Nederlandse handleiding toesturen zodra je een van de tandenbleeksets aanschaft.

Leuk om te testen en chapeau voor Tom dat hij zo op de foto durfde te gaan!

-De producten zijn aan mij toegezonden door www.tandenbleken-thuis.nl-

 

 

 

Geen update meer missen?

Ik zou het geweldig vinden als je op mij stemt! Bedankt!

Beauty Blogs Award 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Ik wil ook echt mega graag een mooie witte brede glimlach, eindelijk eens met zelfvertrouwen kunnen lachen. Ga dit dan ook zeker eens uit proberen, oh en ik las al ‘thee laten staan’ pfff.. dat wordt een moeilijke uitdaging 🙂

  • Hi Maud. Ik heb dezelfde wens, al moet ik zeggen dat mijn tanden in zo een slechte conditie zijn (ook door o.a leeftijd) dat een kunstgebit voor mij de oplossing zou zijn, en dan kan ik ook vol vertrouwen weer voluit lachen 😉

 2. Het resultaat is duidelijk te zien. Maar dat is dus niet na gebruik van 1 specifiek setje, maar na gebruik van 3 setjes, toch? Dus welk setje voor dit mooie resultaat heeft gezorgd is lastiger vast te stellen denk ik. De tandenbleekset met waterstof perixide zou ik zelf ook kopen. Prijs vind ik ook redelijk.
  Deb onlangs geplaatst…Essie Licorice & Halloween nailartMy Profile

 3. Haha, nee, volgens mij wil niemand een Gerard Joling smile. De tanden lijken inderdaad wel witter! Wat ontzettend fijn dat Tom als model wilde fungeren en inderdaad heel knap zo op de foto. Maar het resultaat mag er echt wel zijn. Ik heb heel lang geleden een tandenbleekset van de tandarts gebruikt, zo’n thuisset was dat ook, en net als bij moest je die deze zo’n dertig tot 45 minuten laten zitten. Vond ik vreselijk, kwijl all over the place. En ik zag gewoon geen resultaat. Een paar jaar geleden heb ik mijn tanden laten bleken bij WIT en MAN, wat een verschil, echt heel mooi. Ook zonder irritatie. Nu ben ik echter wel weer op een punt dat het allemaal weer wat witter mag. Haha, zo zijn we nooit tevreden:-(

  • Dat kwijlen deed hij ook, hahaha! Hij was steeds blij als het bitje er weer uit kon.
   Haha, ik herken dat… steeds wordt onze wensenlijstje weer groter of wij gaan voor nog beter. Ik denk altijd maar: “Ach, het houdt ons van de straat”;)

 4. Goed zeg, ik denk voor mij minder goed omdat mijn tandvlees snel reageert en dit vaak toch wat agressieve middelen bevat. De charcoal zou dus het meest geschikt zijn maar die vind Tom dus het meest gebruiks onvriendelijk? 🙂