Tanden Bleken met Activated Charcoal- Tandpasta, Poeder en Whitening Strips

Van de webshop TandenBlekenThuis.nl mocht ik nogmaals wat producten testen, de vorige keer was mij dat prima bevallen! In mijn vorige review schreef ik over drie tandenbleeksets waarbij je een bitje nodig had, nu heb  ik onder andere strips gebruikt. Handiger? Ik vind van wel!

charcoal whitening

Activated charcoal voor wittere tanden:

Activated charcoal werkt een beetje zoals micellair water met charcoal en maskertjes met houtskoolpoeder. Onzuiverheden worden erdoor aangetrokken en dat werkt dus ook bij je tanden. Het dubbel gefilterde charcoal is 100% natuurlijk en bevat geen fluoride of andere schadelijke stoffen.

Activated charcoal heeft ook geen schurende werking dus kan het tandglazuur ook niet aantasten. En het beschermt tegen gaatjes. Ik lees op de website van tandenblekenthuis dat fluoride ervoor zorgt dat je bruine tanden krijgt. Ik had daar nog nooit eerder van gehoord, maar Google er maar eens op. Het klopt inderdaad, je kan er grijze of bruine verkleuringen van krijgen.

charcoal whitening poeder

Houtskoolpoeder is een variant van koolstofpoeder, ook wel actieve kool of activated carbon genoemd. De houtskool poeder komt van de bast van de kokosnoot en is gemengd met verse mint. De smaak van dit poedertje is neutraal.

Voordelen van houtskoolpoeder:

 • Werkt tegen tandverkleuringen
 • Absorbeert nare geurtjes
 • Bestrijd bacteriën
 • Omdat de doorbloeding van het tandvlees bevordert wordt is er minder kans op tandvleesontstekingen.
 • Neutraliseert de PH waarde in je mond
 • Binnen 3 dagen al resultaat
 • Gaat 2 tot 3 maanden mee (120 poetsbeurten)
 • 100% veilig en goedgekeurd

Zijn mijn tanden in 3 dagen witter geworden?

Nee, niet in 3 dagen. Al zie je na het poetsen toch wel direct een verschil. Dat ze mooi schoon en fris worden ze zeker! Het nadeel vind ik wel dat je wasbak door het spoelen zwarte spetters vertoont, dus dat wordt goed naspoelen en schoonmaken na iedere poetsbeurt. Ik kan niet beamen dat mijn tanden veel witter geworden zijn, maar ze voelen na een poetsbeurt wel heel fris en glad aan.

charcoal whitening poeder (2)

Tip! Wat ik vaak doe als ik ga poetsen met een poeder is eerst mijn “gewone” tandpasta op mijn tandenborstel aanbrengen en daarna doop ik de borstel pas in het poeder. Zo blijft het ook beter aan de borstel hangen…

Prijs: €9,99

Charcoal tandpasta

charcoal toothpaste

Deze tandpasta is gemaakt van activated charcoal. Net zoals alle charcoal producten absorbeert deze tandpasta ook alle onzuiverheden. De tandpasta is ook fluoride vrij en 100% natuurlijk. De tandpasta heeft in eerste instantie een donkere kleur maar zodra je ermee poetst word deze weer wit van kleur.

Het is een prima tandpasta, de smaak is mild minty en geeft een gereinigd en schoon gevoel aan mijn tanden.

Prijs: €9,99

Charcoal Whitening Strips

whitening strips (2)

 • Charcoal Whitening Strips beloofd tot 5 keer wittere tanden
 • Heeft een perfecte pasvorm doordat de strips heel flexibel zijn
 • De meeste mensen zien na 3 behandelingen al resultaat

Charcoal Whitening strips komen in een doosje van 14 stuks. Goed voor 2 weken dus. Er zit een strip voor de boven tanden die recht van vorm is en eentje voor de ondertanden die een soort randje heeft die je makkelijk om je ondertanden heen kan buigen.

whitening strips (4)

Op de makkelijk buigzame strips zit de bleekgel en ideaal, die strips hechten zich dan perfect aan je tanden. Er gaat ook geen gel verloren, wat je met die bitjes vaak wel hebt. Als je er teveel bleekgel ingedaan hebt, dan sijpelt het weer langzaam langs het bitje heen.

De strips bevatten geen peroxide.

Wat vind ervan?

Allereerst merkte ik achteraf pas op dat ik niet de charcoal versie had gekregen. In die zin dat het doosje wel exact degene is die je op de website ziet met dat verschil dat er geen charcoal strips in zaten… Toen ik de foto vergrootte zag ik pas dat de strips op de website van tandenblekenthuis ook echt een donkere kleur hadden. Vreemd. Maar geen ramp want deze strips vind ik serieus top. Veel fijner dan het werken met bitjes. Je kan normaal je mond sluiten als je ze in hebt. De bleekgel die erop zit voel je in het begin nauwelijks maar op de een of andere manier wordt de textuur dikker en blijft het ook dan perfect aan je tanden hechten.

whitening strips

Na een half uurtje haal je ze er weer af en daarna kan je de mousse-achtige substantie van je tanden poetsen. Ik ben echt een fan van deze strips geworden, want ze zitten heel comfortabel in je mond. En ze hebben ook een lekkere minty smaak. Ik heb geen gevoelige tanden qua warmte of kou, maar ik voelde wel bij de uiteinden van mijn tanden een gevoelige prikkeling. Maar niet ernstig genoeg om ze weer snel te verwijderen. De prikkeling stopt ook na enkele seconden.

Na het poetsen vind ik mijn tanden zeker witter en heel shiny. Deze manier van tanden bleken heeft nu mijn voorkeur, echt top!

Doosje 14 stuks: €14,99

Conclusie:

Ik vind de whitening strips echt een aanrader, zij zijn handig in gebruik en ik vind het resultaat zeker goed te noemen. Geen Hollywood smile, maar wel frisser. De tandpasta is ook goed, niets op aan te merken. De charcoal poeder vind ik net iets effectiever dan de tandpasta al is het vervelend dat je wasbak wel steeds vol zit met zwarte spetters, al is dat tijdelijk.

Heb jij wel eens je tanden gebleekt met whitening strips?

 

 

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Evelien 30 oktober, 2018
  2. Natascha - Beautyopinie 30 oktober, 2018
  3. Annette 30 oktober, 2018
  4. chucky1012 30 oktober, 2018
  5. Rory 30 oktober, 2018
  6. Anna Gerrie 30 oktober, 2018

  Add Your Comment

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten