Review- Utsukusy Oranjebloesem Hydrolaat

Een hydrolaat. Ik had er nooit van gehoord, maar als je dit leest wordt er een heleboel duidelijk. Ik ga het hebben over mijn oranjebloesem hydrolaat. Oranjebloesem hydrolaat wordt gewonnen uit de bloesem van de bittere sinaasappelboom.  Het vermindert en verlicht nervositeit, stress en hartkloppingen. Ustukusy verkoopt hydrolaten van een hoogwaardige kwaliteit, ruiken jullie mee?

hydrolaat oranjebloesem

Geur het doet wat met je zintuigen. Geur speelt een rol bij emoties, herinneringen. Het geeft je een prettig, ontspannen gevoel maar kan ook walging opwerpen.

Reuk is het eerste zintuig dat je ontwikkelt. Slechts enkele dagen na de geboorte kan een baby de geur van haar moeder al herkennen.

Hoe beschrijf je een geur? Dat is best lastig. Neem bijvoorbeeld kokos. Ik lees vaak dat mensen kokos lekker vinden om te eten, maar de geur weer niet.

Ik zelf heb een zwak voor amandel, vanille, kokos en eucalyptus en sinds kort heb ik white lotus ‘ontdekt’. Er zijn veel geuren die ik eigenlijk heel lekker vind. Ik heb een massage olie waarin koriander zit, ruikt heerlijk, maar ik krijg koriander niet door mijn keel als het in een gerecht zit. Een zeepsmaak vind ik het hebben.

Hydrolaat

Bij de Sirtuina’s Homecare Pack van Utsukusy zat als extraatje deze oranjebloesem hydrolaat. Oranjebloesem? Een schot in de roos! Herinneren jullie mijn review van de argan olie met oranjebloesem? Die vond ik ook zo zalig ruiken!

Hoe wordt een hydrolaat gemaakt?

Met behulp van stoom worden bloemen en kruiden behandeld en ontstaat aromatisch water waarin de specifieke eigenschappen van de plant, zoals geur en kracht, behouden zijn.

Hydrolaten behoren tot de fytotherapie. Zij bevatten water oplosbare, vluchtige plantcomponenten die deze hydrolaten vaak de geur geven van de essentiële olie.

 

Oranjebloesem

Oranjebloesem is een geur die veel gebruikt wordt in andere culturen. Bij een huwelijk, voor de vruchtbaarheid en om traumatische ervaringen te verwerken. Het haalt het ‘randje’ eraf.

Gebruik hydrolaat

Een hydrolaat kan je gebruiken na het reinigen met de facial cleansing cream, een paar druppeltjes op een watje is meer dan genoeg. Ook kan je het gebruiken als huis- of gezichtsspray (aanrader!) of je voegt een paar druppeltjes toe aan je dag of nachtcrème..

Ik heb van die lege spray flesjes van het Kruidvat en daarin kan je perfect zo’n hydrolaat in doen. Tussendoor even lekker sprayen is absoluut een opkikkertje.

 

Het flesje

utsukusy hydrolaat

Het is een glazen flesje met een apothekers-achtige uitstraling. Weer iets gevonden die in mijn vitrinekast een mooi plaatsje krijgt!

Wat kan ik er meer over vertellen? Ik denk dat iedereen deze geur lekker vindt. Hij is zacht, totaal niet overheersend en last van stress? Gewoon lekker opspuiten of deppen.

 

Utsukusy aromatisch water kan dagelijks gebruikt worden. Zowel inwendig als uitwendig, verdund of onverdund. Deze lotion is geschikt voor de droge, gevoelige huid. 

Er zijn meer soorten hydrolaat te koop bij Utsukusy zoals:

 • Calendula (goudsbloem)
 • Cypres
 • Hamamelis (toverhazelaar)
 • Jeneverbes
 • Kamille
 • Lindebloesem
 • Meidoorn
 • Mint
 • Paardenkastanje
 • Rozemarijn
 • Rozen
 • Salie
 • Tijm
 • Viooltjes

Hydrolaten kan je met elkaar mengen. Je kan sommige ook als deodorant gebruiken, als after shave, bij vermoeide voeten, voor het aanstippen van doorkomende tandje bij baby’s en nog veel meer!

Hydrolaten zijn ook dus zeker geschikt voor kinderen. Het is heel leuk om te lezen waar de diverse hydrolaten voor gebruikt kunnen worden. Waarvoor men in het verleden deze kruiden en bloemengeuren gebruikten. Super interessante lees kost!

De oranjebloesem hydrolaat staat nu op mijn nachtkastje en voor het slapen gaan spray ik wat op mijn gezicht. I love it!

150 ml €18

 

approved by BeautyByBabs

 

 

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 685 andere abonnees

11
Leuk als je een reactie plaatst!

avatar
10 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
MelikeAnnetteJolandaYuStSoMeDisneyChicks.nl Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Melike
Gast

Ik heb altijd iets met geuren gehad. Soms mis ik bijvoorbeeld Turkije, omdat ik daar ook een groot deel van mijn leven heb doorgebracht. Ik kan de geur nooit beschrijven, maar als ik hem ruik krijg altijd meteen een warm gevoel. Zo mooi vind ik dat hoe je hersens kunnen werken en hoe je gevoel in contact is met geuren. Dit lijkt me echt een interessant product!

Annette
Gast

Klinkt heerlijk zeg.

Jolanda
Gast

Klinkt heel goed en de prijs is ook erg aardig voor je portemonnee. Ik heb voorheen wel al over hydrolaten gehoord. Interessant hè!

YuStSoMe
Gast

Dat lijkt me heerlijk! Ik moet bij bloesem vaak niesen, dus ik hoop dat dit mijn neusje niet triggert!

DisneyChicks.nl
Gast

Lijkt me een heerlijk rustgevend hydrolaat! Zelf en ik ook niet bekend met dit soort producten, maar ik zou heel graag eens aan de geur willen snuffelen!

Natasja
Gast

Wat een mooi veelzijdig product, ik had er nog niet eerder van gehoord. Oranjebloesem is ook één van mijn favoriete geuren.

Mariska
Gast

Weet wat geleerd, wist helemaal niks over hydrolaten! Klinkt best wel handig.

jeapiebel
Gast

Ik moet in het begin ook informatie zoeken wat een hydrolaat precies is. 😉 Het is zeker een zeer handig product. Heel fijn weekend Babs. Geniet vandaag nog van de zon.

Hennie - www.tutje.nl
Gast

Ik vond het eerst allemaal maar zweverig. Totdat ik het probeerde. En het geeft echt een fijn effect. Ik heb de Cypres die ik aanbreng na het reinigen en heb nog geen dag overgeslagen.

chucky1012
Gast

Klinkt erg interessant!
Fijn artikel en zeer uitgebreidt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten