Review- Slapen op een zijden kussensloop, wat een luxe gevoel!

Deze prinses slaapt tegenwoordig op zijde. Een zijden kussensloop is niet iets waar je zo snel aan denkt als je beddengoed koopt, maar lekker dat het ligt! Ik dacht dat ik al een zijden kussensloop in huis had, maar dat had ik helemaal mis…  Ik ga je er van alles over vertellen.

silk heaven kussensloop

 

In het persbericht over zijden kussenslopen kon je lezen: Dermatologen uit Amerika en Engeland adviseren al jaren om te slapen op een 100% puur zijden kussensloop als onderdeel van de dagelijkse verzorging, vanwege de hydraterende werking van aminozuren in zijde en de zachtheid

In Amerika en Engeland is al vele jaren bekend dat slapen op een zijden kussensloop een belangrijk element kan zijn in de strijd tegen het ontstaan van gezichtsrimpels, transpiratie en haarverlies.

Klinkt als een beauty musthave, toch?

Ik had een paar jaar geleden een satijnen kussensloop gekocht, spontaan, omdat deze ook flink afgeprijsd was. Maar ik vond hem niet echt super liggen. Ik gleed steeds weg, ‘s morgens lag ik meer naast dan op mijn kussen.

Het was wel een mooie sloop, ik gebruikte hem daarna maar als sierkussen en na een paar keer wassen ging hij de kast in. Na het wassen zag hij er ook niet meer zo mooi uit..  jammer.

zwart satijnen en wit zijden kussensloop

 

Het zijden kussensloop wat ik van Silk Heaven kreeg (http://www.zijdendekbed.nl/) voelt heel anders aan. Als ik ze beide vergelijk (ik glij dan met mijn handen eroverheen), dan merk ik dat het zijden kussensloop helemaal niet zo spekglad is. Je voelt ietwat meer structuur. En toch voelt hij zacht en glad aan. Hier rol je niet zo snel vanaf! Top!

 

Bij het pakket wat ik ontving zat ook een speciaal wasmiddel, speciaal voor zijden stoffen. Ik heb de sloop na een paar nachten met de hand gewassen en hij ziet nog prachtig uit.

Wat is precies het verschil tussen zijde en satijn?

Satijn is een manier van weven, waardoor een gladde soepele stof ontstaat, dat kan ook van polyester of katoen zijn. 

Aha! Nu begrijp ik het!

Wat informatie over het zijden kussensloop wat ik gekregen heb…

 • Materiaal: 100% moerbei zijde, dikte 19 momme* (Momme is de gewichtsaanduiding die de kwaliteit van de zijden stof aangeeft. 19 momme is een hoge kwaliteit).
 • Kleur: Wit
 • Sluiting: Extra diepe hotelsluiting (zij-opening)
 • Afwerking: Dubbel gestikte naden aan de binnenkant
 • Geen klitten of gespleten haarpunten
 • Kapsel blijft langer en beter in model
 • Minder snel vet haar
 • Hairextensions, wimperextensions en nepwimpers blijven langer zitten
 • Verwarmend bij kou, verkoelend bij hitte
 • vermindert transpiratie
 • Heerlijk, zacht en luxe slaapcomfort
 • Anti allergisch, ideaal bij huisstofmijt en astma
 • Anti statisch
 • Brandvertragend
 • Zijde pilt niet (behalve bij zware baardstoppels)

Zijde neemt wel 30% van haar gewicht aan vocht op en het droogt heel snel.

Wat mij ook direct opviel was dat mijn hoofd lekker koel bleef. Ideaal nu ook de zomer eraan komt. Dus niks broeierigs. Ook ideaal als je dus last hebt van opvliegers. Het is een goede investering, net zoals een goed matras of hoofdkussen.

Een kussensloop kost €29,95 Maar je hebt dan wel 100% pure zijde! Meer kleuren en meer informatie vind je op de website van Silk Heaven.

babs zijden kussensloop

Ik ben er heel happy mee, mijn huid en haar is mij heel dankbaar … Welterusten!

 

 

 

 

 

approved by BeautyByBabs

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. zijden kussens​loop 31 maart, 2018
  2. Melike 6 april, 2016
  3. elma 6 april, 2016
  4. Annette 5 april, 2016
  5. Lisa 5 april, 2016
  6. Yvonne 5 april, 2016
  7. DisneyChicks.nl 5 april, 2016
  8. Desiree 5 april, 2016
  9. Gonny Aarts 5 april, 2016
  10. jeapiebel 5 april, 2016
  11. YuStSoMe 5 april, 2016
   • BeautyByBabs 5 april, 2016
  12. chucky1012 5 april, 2016
  13. Debbie 5 april, 2016

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten