Review- Skinfood’s Mud Masker (Big Green Smile)

Het merk Skinfood kende ik niet en het is goed dat Tanja deze bij de bestelling stopte. Ik ben niet consequent in het nemen van maskers, soms neem ik er 1 á 2 per week en dan een hele tijd niet meer. Nu ik dit masker geprobeerd heb ben ik bijna geneigd nooit meer een ander masker te nemen, wat een goed masker is dit!

mud-masque

Ik ben dol op maskers die hard worden, omdat ik dan voel dat ze “live” iets doen voor mijn huid. Onzin natuurlijk, crèmemaskers of sheetmaskers kunnen net zo goed zijn. Al werken die meestal anders, meer hydraterend en voedend. Omdat mud maskers tijdelijk je huid afsluiten, heb ik het gevoel dat er van alles in de huid gebeurd. De doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden ook afgevoerd.

Dit was het eerste product wat ik probeerde toen ik het pakket van Big Green Smile binnen kreeg. Ik had het masker niet op mijn wensenlijstje geschreven maar Tanja had deze erbij gestopt. Ik denk dat ze vond dat ik deze echt moest proberen. Dank!

De werking:

Werkt als een diepe reiniger: verzacht en ontspant de huid. Voelt licht en fris aan. Skinfood’s Mud Masker is rijk aan natuurlijke mineralen. Gevonden in de vulkanische modder van Nieuw-Zeeland. (Net geïntroduceerd in Europa!)

 

 • Effecten direct zichtbaar, zelfs na het eerste gebruik. Klopt, ik merkte direct een verschil!
 • De poriën zijn verfijnt en de huid voelt ongelooflijk zacht aan. Zeker, mijn porien zijn geslonken in grootte en mijn huid werd super zacht!

Ik heb het masker opgebracht met een oude foundation kwast, een van de eerste kwasten die ik had en dat werkt heel prettig voor mij. Ik vind het opbrengen van een moddermasker met mijn handen nooit zo prettig om te doen. (waarschijnlijk te weinig in de zandbak gespeeld, planten verpotten is ook niet mijn hobby)  Zo ook niet het verwijderen van een masker. Maar daar kom ik zo op terug.

Het masker ruikt heel lekker, bijzonder, want vaak ruiken moddermaskers naar aarde/klei. Deze dus niet.

Na 20 minuten is het masker al redelijk droog en na 30 minuten helemaal ingedroogd. Het hangt er ook vanaf hoe dik je het aanbrengt.

Daarna spoel je het af. En dat is de reden waarom ik maskers nemen vaak uitstel. Het verwijderen vind ik altijd een klus als ik daarna niet direct ga douchen. Boven de wasbak spetteren (mijn mouwen worden altijd nat) is niet mijn favoriete hobby.

Ik had deze spons pasgeleden gekocht bij het Kruidvat en deze is speciaal voor het verwijderen van maskers. Hij is ietwat grof van structuur en het masker ging er zo makkelijk vanaf! Oké, niet eco waarschijnlijk, maar zo zie ik er minder tegenop. Anders sta ik een halfuur te boenen voordat alle restjes klei verwijderd zijn.

true-spirit-spons

 

Mijn huid was echt zo fris en zo zacht! Ik was serieus flabbergasted van het effect. Soms voelt je huid heel trekkerig aan na een moddermasker, maar nee hoor. Het tegenovergestelde gebeurde. Mijn huid was ook gehydrateerd en had een mooi frisse glow.

Dit masker is momenteel mijn favoriet, mijn huid krijgt er echt een boost van. Vaak ben ik blij als een masker maar heel kort op mijn gezicht hoeft te zitten, maar die 30 minuten zijn het dubbel en dwars waard!

 

Het Skinfood’s Mud Masker is:

 • Gemaakt in Nieuw-Zeeland
 • Volledig gerecycleerde verpakkingsmateriaal
 • ECOCERT gecertificeerd
 • Niet getest op dieren
 • Vegetarische & veganistische
 • Halal
 • Gluten, noten, tarwe & zuivel vrij
 • Vrij van: Parabenen, genetisch gemodificeerde ingrediënten, sulfaten, kunstmatige kleurstoffen, nano ingrediënten, dioxinen, Triclosan, giftige mineralen, natriumlaurelsulfaat (SLS), natriumlaurylsulfaat
 • (SLES), agressieve schoonmaakmiddelen, en propyleenglycol
 • Alle ingrediënten zijn afkomstig van duurzame leveranciers

Te koop bij biggreensmile.nl : €11,99

approved by BeautyByBabs

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Astrid 11 november, 2016
  2. Melike 8 november, 2016
  3. Hennie 8 november, 2016
  4. Yvonne 7 november, 2016
  5. Annette 7 november, 2016
  6. YuSt 7 november, 2016
  7. Natascha 7 november, 2016
  8. Anna Gerrie 7 november, 2016
  9. Deb 7 november, 2016
  10. Charel 7 november, 2016
  11. Mariska 7 november, 2016
  12. chucky1012 7 november, 2016

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten