Review- Oral- B PRO 2000 elektrische tandenborstel

De Oral-B PRO 2000 elektrische tandenborstel is door de consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop, dit houdt in dat de prijs/kwaliteitsverhouding van deze tandenborstel erg goed is en dat er dus heel veel waar voor je geld wordt gegeven. Ik ga de Oral-B 2000 eens stevig aan de tand voelen.

oral b pro 2000

 

Van Productexpert mocht ik de Oral B 2000 testen. Een gezond en mooi gebit vind ik belangrijk, ik ben ook wel een beetje geobsedeerd door mooie tanden de laatste jaren.

Eerst even iets over de tandenborstel zelf en wat Oral-B ons belooft:

 • Deze elektrische tandenborstel biedt een superieure reiniging in vergelijking met een gewone manuele tandenborstel.
 • Het op professionele reinigingsinstrumenten geïnspireerde ontwerp van de CrossAction tandenborstelkop omvat elke tand met met borstelharen die in een hoek van 16 graden zijn geplaatst en de 3D-reinigingsactie oscilleert, roteert en pulseert om zo tot 100% meer tandplak los te maken en te verwijderen dan een gewone manuele tandenborstel.
 • De poetsdruksensor licht op als je te hard drukt om de schadelijke gevolgen van te hard poetsen te voorkomen
 • 2 functies – Dagelijkse reiniging en Tandvleesverzorging – plus een timer om je gedurende de aanbevolen twee minuten te laten poetsen
 • De ORAL-B PRO 2000 elektrische tandenborstel is geschikt voor een groot assortiment Oral-B elektrische opzetborstels, maar liefst 6 stuks

 

De verpakking

De Oral- B PRO 2000 zit in een stevige doos, met daarin de oplader, het handvat en de borstel zelf. De kleur van de borstel is lichtblauw. En natuurlijk de gebruiksaanwijzing.

 

Krachtig poets-gemak

Ik ben een echte poetser. Soms denk ik wel dat ik teveel poets, maar dat is natuurlijk onzin. Maar ik poets echt vaak, gewoon omdat ik van die frisse smaak in mijn mond hou en omdat ik van mijn tanden hou. Vergeleken met mijn oude tandenborstel merkte ik direct dat de Oral-B 2000 een stuk krachtiger is, wat ik aan mijn tandvlees voelde en dat was wel even wennen. Gelukkig heeft de Oral-B 2000 een poetsdruk sensor die aangeeft wanneer je te hard drukt, en dan zie je heel duidelijk een rood lichtje flikkeren. Slim!

De eerste keer moest de tandenborstel opgeladen worden. Dat duurde wel lang, maar de keren daarna ging het een stuk vlotter.

Oral B elektrische tandenborstel

 

Het poetsen is, zoals ik al eerder opmerkte, een stuk krachtiger dan met mijn oude elektrische tandenborstel. Ik had het idee dat het handvat van mijn oude tandenborstel meer trilde dan de borstel zelf. Dat kan natuurlijk ook komen omdat deze al zo een 3 jaar oud is.

Het handvat ligt overigens prettig in de hand en de professionele timer meldt je om de 30 seconden dat je een ander gebied (kwadrant) moet poetsen. Na 2 minuten ben je klaar en mijn tanden voelen daarna weer schoon en fris aan.

Oral B elektrische tandenborstel 3

 

Volgens de beschrijving kan je ongeveer 2 weken poetsen als de batterij volledig opgeladen is. Ik ga ervan uit dat zij dat berekenen als je 2 keer per dag poetst. Ik poets mijn tanden soms wel 4 keer per dag, gewoon lekker tussendoor en dan kom ik uit op ongeveer iets langer dan één week.

 

Conclusie:

Een kwalitatief goede elektrische tandenborstel waarvan ik vooral merk dat het tandplak ook goed verwijderd. Ik begrijp dat deze als beste uit de test kwam! Bij Productexpert.nl vind je heel reviews van elektronische apparatuur, zo ook elektrische tandenborstels.

Is dit de beste elektrische tandenborstel die er ooit gemaakt is, ik weet het niet. Maar hij voldoet voor mij prima, een heel goede keus dus!

Prijs € 55,00 bij Bol.com

 

Poets jij met een elektrische tandenborstel?

 

 

Geen update meer missen?

  1. Charel 13 september, 2017
  2. Irene 13 september, 2017
  3. annette 12 september, 2017
  4. Vanessa 12 september, 2017
  5. chucky1012 12 september, 2017
  6. Jolanda 12 september, 2017
  7. bychristiana 12 september, 2017
  8. Hennie 12 september, 2017

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten