Review- Mijn op maat gemaakte serum van Universkin!

Huidverzorging die exact samengesteld is voor jouw huid, dat is natuurlijk ideaal. Universkin™ maakt op maat gemaakte serums en voor mij werd er op 22 juni een persoonlijk serum samengesteld.

universkin pakket

Iedere huid is uniek. Even uniek als een vingerafdruk. Je kan natuurlijk producten kopen voor een droge huid, een vette huid, een huid met pigmentvlekken, acne, de oudere huid en nog veel meer. Maar hoe mooi zou het zijn als je in een flesje alle ingrediënten doet die meerdere huidproblemen aanpakt?

FYEO Medical

Ik was naar FYEO Medical in Eersel geweest om daar mijn gepersonaliseerde serum te laten samenstellen. Deze producten vallen onder de noemer cosmeceuticals. Cosmeceuticals zit tussen cosmetica en farmaceutica in, door (huid)artsen ontwikkeld.

universkin doosjes

Huidanalyse

Inge Theophanous (Coördinator cosmetische zorg) vroeg mij een vragenlijst in te vullen, over mijn huid en leefwijze. Zelf kijkt zij natuurlijk ook hoe het met mijn huid gesteld is. Het principe is op zich heel simpel: Je begint met de basis serum van Universkin™ en daarna worden stoffen/ingrediënten toegevoegd die aansluiten op de behoefte van je huid. Het basisserum bevat onder meer 10% omega 3, 0,2% hyaluronzuur, 5% vitamine E en biomimetische peptides.

Totaal zijn er 19 ingrediënten die zij naargelang de behoefte kan combineren. Er zijn in totaal 1159 combinaties mogelijk!

Voor iedere huid is er een oplossing: rimpeltjes, couperose, pigmentvlekken, acne, huidverslapping, rosacea of melasma. Met een pipet kan je ongeveer 6 weken doen. Soms is 6 weken genoeg om de huid te verbeteren, soms 12 weken.

Voor mij werden deze 3 ingrediënten toegevoegd aan het serum namelijk:

 • Niacinamide
 • Madecassoside
 • Ivoflavonen

universkin ingredienten

De kleuren corresponderen met de 8 belangrijkste functies van de huid.

kleurenkaart universkin

 

Niacinamide, wat doet dat precies?

Niacinamide  (Vitamine B3) versterkt de barrièrefunctie van de huid. Niacinamide beschermd de huid tegen oxidatieve stress. Oxidatieve stress kan ontstaan door o.a. overmatig alcoholgebruik, roken, medicijngebruik, lichamelijke of psychische stress, te lange blootstelling aan de zon, luchtvervuiling, intensief sporten of overgewicht.

1- De huid wordt licht ge-exfolieert en gladder. (minder fijne lijntjes)

2- Poriën worden kleiner

3- Oppervlakkige pigmentvlekken kunnen lichter worden van kleur

4- Niacinamide beschermd de huid ook tegen zonneschade.

5- Niacinamide werkt ontstekingsremmend. Niacinamide remt de histamine productie. (Histamine komt vrij na bijvoorbeeld een muggenbeet, dan krijg je last van roodheid en jeuk) De huid wordt gekalmeerd.

De kleuren op het doosje komen overeen waarvoor de niacinamide ingezet wordt. In mijn geval was dat voor:

 • De huidbarrière(blauw)
 • Milieu/invloeden (geel)
 • Huidverslapping/striae/littekenvorming (roze)
 • Roodheid (rood) en
 • Pigmentatie (zwart).

Madecassoside

1- Versterkt de huidbarrière

2- Helpt bij een vochtarme huid

De kleuren op het doosje komen overeen waarvoor de niacinamide ingezet wordt. In mijn geval was dat voor:

 • Huidverslapping/striae/littekenvorming (roze)
 • Sebum, in mijn geval teveel aan talg op de T- zone (oranje)

 

Isoflavonen

1- Isoflavonen hebben een gunstige invloed op de collageenstofwisseling, de vorming van elastische vezels en de celregeneratie.

De kleuren op het doosje komen overeen waarvoor de niacinamide ingezet wordt. In mijn geval was dat voor:

 • Huidverslapping/striae/littekenvorming (roze)
 • Milieu/invloeden (geel)
 • Pigmentatie (zwart)
 • Roodheid (rood)

Deze 3 ingrediënten werden vers toegevoegd aan mijn serum. Daarna werd de flacon op een “trilmachine” geplaatst waardoor alles goed gemengd werd.

mengen serum universkin

Gebruik

Ik heb ‘s morgens en ‘s avonds het serum gebruikt, een druppel is genoeg voor de probleemgebieden. (rond de ogen en rond de mond) Ik moet bekennen dat ik wat meer heb gebruikt, ook mijn voorhoofd en wangen heb ik ingesmeerd.

Na 4 weken was mijn serum op, terwijl je er 6 weken mee kan doen. Vroeger deed ik heel lang met huidverzorging, nu breng ik alles wat rijkelijker op. Het is gewoon te lekker en vaak ben ik wat ongeduldig.

De geur is een beetje weeïg, maar niet vervelend en verdwijnt vrij rap. (het ruikt een beetje naar Molkoson )

universkin flacon 1

Mijn huidconditie na 4 weken:

Ik vind dat mijn huid all over gezien een stuk is opgeknapt. Mijn teint lijkt wel frisser.Maar ik let natuurlijk het meest op of rimpeltjes minder opvallend zijn geworden en ik kan wel zeggen dat ze wat vlakker lijken. Niet verdwenen, maar zeker minder “scherp”.

Ik vind op maat gemaakte huidverzorging echt een uitkomst om specifieke huidproblemen aan te pakken!

Welke indicaties behandelt Universkin?

 • Acne
 • Huidveroudering
 • Bruine vlekjes
 • Droge huid
 • Verkleuring van de huid
 • Ontsteking van de huid
 • Vettige huid
 • Geoxidiseerde huid
 • Pigmentatie
 • Roodheid
 • Huidverbetering
 • Rosacea
 • Teint

Wil je meer informatie lezen over dit nieuwe concept op de Nederlandse markt? Check het persbericht of ga direct naar de website van fyeomedical.nl

 

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
Deb
3 jaren geleden

Klinkt erg interessant. Maar ben stiekem ook wel benieuwd naar het prijskaartje. Toen ik Niacinamide las dacht ik hé dat ken ik 😉 het zit in de OGX shampoo tegen haaruitval.. had ik uitgebreid over gelezen. Is dus ook goed voor je huid.

Sonja
3 jaren geleden

Poeh poeh,… dit noem ik nou een exclusiviteit van heb ik jou daar! Wat gaaf Babs dat dit op je pad kwam! Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt.
Mooie review… compliment!

Donna
3 jaren geleden

Wat een grappig concept! Hier ben ik toch wel erg benieuwd naar.

Kayla
3 jaren geleden

Oehh! Dit is echt super interessant! Heel fijn lijkt me dat om mijn eigen huidverzorging te creëren die perfect is afgestemd op de behoeften van mijn huid. Heel leuk artikel!

Anna Gerrie
3 jaren geleden

Mooi dat ze dit zo kunnen maken voor je!

Voordeligst.nl
3 jaren geleden

Heel interessant product! Zeker het uit proberen waard!

Rory
3 jaren geleden

Interessant. Maar … Molkoson heb ik lang moeten nemen en ik vind het heel vies. Dat zou wel even wennen zijn dus. Het verhaal klinkt overigens heel goed (welke 3 bestanddelen erbij kwamen voor jou). Herkenbaar dat je minder lang met serums en crèmes doet. Ik smeer ook graag liever iets teveel dan te weinig.

Rory
3 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ik had het gelezen hoor (over Niacinamide en de twee andere bestandmiddelen), ik had het niet zo handig verwoord denk ik 😉 Wat met name Niacinamide doet vind ik heel interessant!

wendy
wendy
3 jaren geleden

Echt apart een serum speciaal voor jouw huid geschikt is!

chucky1012
3 jaren geleden

Erg interessant!
Zeer duidelijk uitgelegd en mooie foto’s.

Xoxo

Jolanda
3 jaren geleden

Oeh wat speciaal zeg!!

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten