Review- Microdermabrasie apparaat van de Lidl

Microdermabrasie apparaat van de Lidl

 

Ik ben altijd in voor alles wat met huidverbetering te maken heeft. Name it and I will test it.

Zo was ik ook nieuwsgierig naar (micro)dermabrasie. Ik heb weleens gegoogeld wat zo een apparaat kost, je hebt ze van €80 tot €300. Een salonbehandeling zal waarschijnlijk ook niet goedkoop zijn. Zeker ook omdat een meerdere behandelingen ook effectiever zijn.

Toen ik het apparaat in de folder van de Lidl spotte, wilde ik hem heel graag proberen. Dat roep ik dan thuis een paar keer, dat het echt zoveel scheelt qua prijs en duw dan ook een paar keer de folder onder Jeroen zijn neus. “Kijk eens, kijk! Dat is niet duur, hè!” … Catch my drift?

microdermabrasie (2)

 

Jeroen haalt meestal de boodschappen bij de Lidl (en de Aldi), dus was het een kwestie van duimen en afwachten…

En ja hoor. Hij had hem voor mij meegenomen! Onwijs lief. “Alvast voor je verjaardag,” zei hij. Helemaal goed, je kan beter iets wat eerder in de aanbieding kopen voor een verjaardag dan last-minute op zoek gaan naar iets leuks. Dat doe ik ook altijd.

 

Sanitas microdermabrasie

 

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een mechanische peeling van de huid, waarbij de dode huidcellen worden afgeslepen.

Methode 1: Ultrafijne aluminiumoxide kristallen worden tegen het gezicht, hals of decolleté te geblazen en daarna weer opgezogen.

Methode 2: Het opzetstuk heeft een diamanten oppervlak waardoor je de huid ‘afgeslepen’ wordt.

Microdermabrasie stimuleert de huid nieuwe cellen aan te maken en de productie van elastine en collageen te verhogen. De huid zal er mooier, frisser en gezonder uitzien en glad aanvoelen. Grove poriën worden fijner,  oppervlakkige acne littekens en fijne rimpels vervagen, , huidverkleuringen en pigmentvlekken.

 

Degene die ik heb gekregen is de Sanitas SFC 70.

Sanitas zegt hierover:

 • Deze professionele gezichtspeeling is op basis van microdermabrasie techniek.
 • Overmatige huiddeeltjes worden met behulp van een saffiercoating voorzichtig verwijderd.
 • Door de ultramoderne vacuüm  techniek wordt de conditie voelbaar verbeterd n de doorbloeding gestimuleerd, wat in een fijner en gladder huidbeeld resulteert.

Er zitten 3 opzetstukken bij:

microdermabrasie (7)

 

Middel –  Met fijne saffiercoating, geschikt voor een nauwkeurige behandeling van kleine oppervlakten. (bijvoorbeeld de neus)

Fijn – fijne kop met saffiercoating, geschikt voor een gevoelige huid.

Grof – Ruwe kop met ruwe saffiercoating, geschikt voor een intensieve behandeling van probleemgebieden.

Jullie zien al waar het prijsverschil zit. Als eerste een saffiercoating in plaats van eentje van diamant… en geen kristallen die afgevuurd worden.

Gebruiksaanwijzing:

Ik heb de allereerste keer de meest fijne kop gebruikt, want ik had geen idee wat ik kon verwachten. Zuigt ie mijn huid heel hard op en heb ik straks allemaal bloeduitstortingen/ blauwe plekken?

Je moet je huid met je vingers aanspannen en dan met het apparaat over het oppervlak glijden. Nou, glijden is niet het juiste woord. Bij mij ging het niet bepaald smooth. Mijn huid werd af en toe wel omhoog gezogen, maar omdat ik de kop vaak niet in de juiste hoek hield was het effect nul. Dus plop… dan liet ie weer los…

De week daarna ging ik voor het grovere werk. Het was even oefenen om hem gelijkmatig over mijn gezicht te bewegen zonder haperingen.

microdermabrasie (6)

 

microdermabrasie (5)

De allerkleinste kop werkt het fijnst. Omdat het zuigmondje klein is, lukt het een stuk beter.

Er zit in het apparaat ook een wegwerp filter (een klein sponsje), die je na iedere behandeling dient te verwijderen, maar er zat niets zichtbaars in. Ook nog zitten turen met een loupe, natuurlijk idioot, hele kleine huid deeltjes zijn gewoon niet te zien. Maar omdat er maar 6 extra sponsjes bij zitten wil ik er zuinig mee doen. (ik was ze gewoon met wat shampoo, laat ze drogen en gebruik ze daarna nog een keer, een beetje smokkelen mag).  De behandelkoppen dien je naderhand met reiniger voor apparatuur schoon te maken.

 

Hier zie je dat mijn huid na de behandeling. Hij is ietwat roder.. Na een paar uur verdwijnt dat weer.

Conclusie

 

Ik vind het een prima apparaat voor thuisgebruik. Ik hou er wel van om mijn huid af en toe flink op zijn donder te geven, die aartsluie cellen eraf te halen en aan het werk te zetten. Weg met dat oude laagje, ik tover graag een nieuw velletje tevoorschijn. Normaal gesproken doe ik dat met een peeling, nu af en toe ook dus mechanisch.

Diamonds are a girl’s best friend zeggen ze altijd, ach, ik ben ook dik tevreden met saffier.

Ik raad het niet aan voor mensen met een gevoelige huid, ik denk dat die beter kunnen kiezen voor een milde peeling.

Prijs: €39,99

Hebben jullie wel eens een dermabrasie behandeling gehad en zo ja… hoe was dat?

handtekening Babs

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Astrid Tuithof 8 oktober, 2019
  2. Yvonne 14 februari, 2016
   • BeautyByBabs 14 februari, 2016
  3. Annette 2 februari, 2016
   • BeautyByBabs 3 februari, 2016
  4. petra 2 februari, 2016
   • BeautyByBabs 3 februari, 2016
  5. Natascha 2 februari, 2016
  6. jeapiebel 2 februari, 2016
   • BeautyByBabs 2 februari, 2016
  7. Mariska 2 februari, 2016
   • BeautyByBabs 2 februari, 2016
  8. chucky1012 2 februari, 2016

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten