Review- Micellair water van de Hema versus die van Garnier

€2 voor een fles micellair water? Dat is een mooie ronde prijs!

En deze week 3 halen, 2 betalen. Dus 3 flessen ingeslagen, erop vertrouwende dat het net zo goed werkt als die van Garnier, die ik meestal gebruik.

Wij gaan testen…

hema 3 in 1 micellair

Toen ik het persbericht had geplaatst van de Hema: “Your skin as clear as water” had ik direct in mijn Google agenda 11 januari aangevinkt. Dan zou hij in de winkel liggen.

Ik kreeg een reminder op 11 januari en ik vergat het gewoon. Maar geen ramp, geen ramp… een geduldig mens enzovoort. Nu zijn ze dus in de aanbieding. Tja, dan wil ik ze zeker kopen.

Normaal gesproken gebruik ik die van Garnier (micellair reinigingswater) en die bevalt mij heel goed. Reinigt mijn gezicht prima en is zacht voor mijn huid.

De prijs in verhouding tot die van Garnier…

 

De  3 in 1 micellair cleansing water van de Hema is goedkoper als deze ook zo goed is, dan laat ik Garnier voor wat het is en loop ik over. Maarrrr… in de fles van Garnier zit weer meer ‘water’. Nu moet ik toch even gaan rekenen en dat is absoluut niet mijn sterkste kant.

–>De adviesprijs van Garnier micellair reinigingswater is voor 400 ml €6,99. (afgerond €7)

–>De 3 in 1 micellair cleansing water van de Hema zit in een flacon van 250 ml en kost €2

Ik heb even de hulplijn ingeschakeld: 200 ml van Garnier kost €3,50, dus anderhalf keer zo duur.

3-in-1 micelllair reinigingswater van de HEMA

hema micellair (2)

 

Het nieuwe 3-in-1 micelllair reinigingswater van HEMA zorgt voor de oplossing. Hiermee verwijder je met één product vuil, zweet en overtollig talg van je huid, waardoor je een doffe teint, onzuiverheden en mee-eters helpt voorkomen. Breng het aan op een watje en veeg zachtjes over je gezicht. Je huid voelt na het gebruik heerlijk schoon en gehydrateerd.

De test

Ik heb met een watje en de verschillende watertjes mijn gezicht (foundation, poeder, lipstick, mascara) schoongemaakt.

Conclusie

Ik merk geen verschil qua werkzaamheid. Net zoals bij Garnier heb ik meerdere wattenschijfjes nodig om alles eraf te halen. De geur van de Hema versie vind ik ietsje frisser, een licht munt geurtje, terwijl ik die van Garnier meer neutraal van geur vind.

Het 3 in 1 watertje van de Hema lijkt kouder op de huid, frisser. Dat is op zich raar, want ze staan beide in dezelfde ruimte.

Even had ik het idee dat de Hema variant een beetje prikte in mijn ogen, dus nadat mijn make-up eraf gehaald was, heb ik nogmaals een wattenschijfje met het Hema water over mijn oog gehaald (en expres ook wat in mijn oog gedruppeld) en toen voelde ik niets vreemds. Geen prik dus.

Het hydraterende wat de Hema beloofd. Mwah.. mijn huid lijkt na het reinigen ietwat stugger, alsof er nog een dun laagje overheen zit. Zo een soort huidgevoel.

Al met al… dit is gewoon een goede reinigingslotion, zoals de “Micellaire aanhangers van de Micellaire Reinigingspartij” wel gewend zijn. En het scheelt toch weer €1,50. Ik loop over naar de Hema!

So my verdict is as clear as water….

approved by BeautyByBabs

 

 

Geen update meer missen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Hallo Babs ,
  wat een leuke website ! Ik was op zoek naar info over miccelair water wat ik nog nooit eerder gebruikt heb , maar kwam op je site iets veel mooiers tegen :
  Plexr !!!! Voor mij denk ik de ideale oplossing voor een ooglid , zodat mijn oogleden mooi gelijk worden. BEDANKT !

  Maar even terug naar het water , ik gebruik sinds jaar en dag baby billen doekjes sensitive van de Aldi om mijn make up te verwijderen.
  Ik heb n.a.v. je review HEMA water aangeschaft en natuurlijk vergeleken.De test:

  Ik heb na gebruik van het billendoekje , een wattenschijfje met het water gebruikt en het bleef helemaal schoon !!
  Ik vindt zelfs mascara makkelijker eraf gaan met het doekje , er blijft geen plakkerig laagje achter, wat ik wel vond met het water en het oppervlak is lekker groot, ik heb meestal aan een doekje genoeg.
  Misschien breng ik ook nog mensen op een idee .

  Bedankt voor je leuke artikelen

  • Wat een goede tip, ik ga dat ook eens proberen met die baby billendoekjes!
   Ik heb ook 2 ongelijke oogleden, de een hangt meer dan de ander. Dat zou in principe ook mooi zijn om ze in ieder geval gelijk te krijgen.
   Bedankt voor je compliment, super fijn dat je wat aan mijn artikelen hebt.

 2. Hier ben ik blij mee!
  Ik gebruik ook altijd die van Garnier maar zeven euro voor water vind ik best aan de prijs. Bovendien vliegen de flessen er hier doorheen dus dit scheelt me even teveel.

  Ik ga maandag gelijk een fles halen.

  Dank voor de duidelijke en heldere review, Babs!

 3. Dit valt me niet tegen! Ik huiver altijd een beetje om huidverzorging van de Hema te kopen, maar als m’n Garnier fles op is ga ik het toch eens proberen. Voor die 2 euro kan je ook niet tobben :)q

 4. Ongelofelijk dat het van Hema twee euro kost en dan staat hij ook nog in de aanbieding. Als ik lees hoe je ervaart en hoe je zelf nog test met je oog plus minder wattenschijfjes dat je gebruikt daar loop ik mee naar de Hema. 😉