Review- Micellair water van de Action

Micellair water bij de Action? Yep. Momenteel gebruik ik die van de Hema (€2). Niet duur, toch? Maar voor maar €1,39 wilde ik deze Action cleanser zeker proberen. Wat ik ervan vind? Je leest het hier…

micellair water Action

 

Wat zijn micellaire waters?

In micellair water zitten reinigende deeltjes die als een soort magneet werken en alle vuil en make-up aan zich hechten. Je doet wat van dit magische water op een wattenschijfje en je kan zo al je make-up makkelijk verwijderen. Dus ook mascara. Dit soort reinigers zijn heel mild voor de huid en worden vaak goed verdragen. Ik ben fan en velen met mij.

De Action

Er stonden 2 varianten bij de Action. Ik heb voor de zekerheid die voor de droge en gevoelige huid gekozen.

Micellair water gebruik ik altijd als ik make-up wil verwijderen. Ik verbaas mij er altijd over hoeveel foundation er eigenlijk van mijn gezicht af komt, terwijl ik meestal maar een dun laagje aanbreng. Ik blijf het dan ook herhalen totdat echt alles eraf is.

De duurdere producten, zoals die van Babor en Utsukusy, gebruik ik pas nadat ik eerst alle bovenliggende make-up er af gehaald heb met de micellaire cleanser. Ik weet het, daar zijn ze niet voor bedoeld, maar ik ben gewoon een zuinig typetje. Ik bewaar het lekkerste voor het laatst.

Action versus Hema

Ik had eerder al een review geschreven, eigenlijk meer een battle, over de micellaire reinigers van Garnier en de Hema. Nu gaat het tussen de Hema en de Action.

Hema en Action

 • De geur van beide is neutraal
 • De inhoud van de fles dezelfde. (250 ml)
 • Beide reinigen ze goed.

Ingrediënten:

 

 • Hema 3 in 1 hydrating micellair cleansing water:

Aqua, glycerin, poloxamer 184, panthenol, butylene glycol, xyltyglucoside, anhydroxylitol, allantoin, decyl glucoside, boswelia cerrato, gum, extract, xylitol, tetrasodium, EDTA, citric acid, sodium benzoate.

 • Action Micellair cleansing water dry/sensitive skin:

Aqua, glycerin, poloxamer 184, disodium cocoanmphodiacetate, caprylyl glycol, sodium chloride, phenoxyethanol, ethylhxylglycerin, BHT, tetrasodium iminodisuccinate, citric acid

micellair water action achterkant

Achterkant micellair cleansing water Action

Minpuntje

Micellair water van de Action vind ik meer ‘soapy’ aanvoelen… het schuimt een beetje en mijn huid voelt daarna plakkerig aan. Dus met wat water naspoelen is een aanrader, vind ik. Al staat er dat afspoelen niet nodig is…

Maar voor dat luttele bedrag van €1,39 is het zeker de moeite waard om eens te proberen. Al denk ik zelf dat ik de volgende keer toch liever die van de Hema weer koop. Maar mocht ik eerder bij de Action terechtkomen en ik heb een cleanser nodig, dan neem ik deze budgetvriendelijke variant weer net zo gemakkelijk mee naar huis.

 

 

  1. Natascha 13 mei, 2016
  2. Deb 13 mei, 2016
   • BeautyByBabs 13 mei, 2016
  3. Annette 12 mei, 2016
  4. Melike 12 mei, 2016
  5. Julie 12 mei, 2016
  6. Astrid 12 mei, 2016
  7. Vanessa 12 mei, 2016
  8. YuSt 12 mei, 2016
  9. Mariska 12 mei, 2016
  10. jeapiebel 12 mei, 2016
  11. chucky1012 12 mei, 2016

  Add Your Comment

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten