Review- Make-up van jane iredale

Hi make-up lovers! Ik mocht 2 producten reviewen van jane iredale, namelijk de Smooth Affair® For Eyes en de Retractable Brow Pencil. Dit is mijn eerste kennismaking met jane iredale en ik ben onder de indruk van een van de twee producten. De ander vind ik wat minder, maar daarover later meer.

jane iredale 1

Retractable Brow Pencil Dark Brunette

Ik was heel blij dat ik deze toegestuurd kreeg. Mijn wenkbrauwen zullen waarschijnlijk een van mijn hangovers blijven totdat er permanente make-up (PMU) op gaat,.

Ik ben nog steeds geobsedeerd door mooie, volle wenkbrauwen of mensen die gewoon haartjes kunnen tekenen zonder dat het er over de top uitziet, maar heel natuurlijk. Gaat het mij nu lukken?

jane iredale Retractable Brow Pencil

 

Wat belooft de Retractable Brow Pencil?

 

 • Vult en definieert de wenkbrauwen op een vakkundige manier met de uiterst fijne uitschuifbare precisiepunt vam 1,7 mm, waarmee je precieze fijne lijntjes creëert
 • Een handig borsteltje aan de andere zijde om te shapen, te vervagen en te verzorgen.
 • Langhoudende waterproof formule die blijft zitten en niet uitloopt.
 • Beschikbaar in drie kleuren die een medium dekking bieden en die één worden met de natuurlijke haarkleur.

 

Wat vind ik van dit potlood?

Er zit een heel fijn puntje aan, mooi! Je draait aan de huls en zo komt het potloodje tevoorschijn en vice versa. als je klaar bent met tekenen draai je hem naar binnen. Voordeel is dat je nooit bang hoeft te zijn dat de punt per ongeluk in je tas afbreekt. (En ik ben een ramp met een puntenslijper, potloden breken constant af en dan blijft er een triest stompje over).

jane iredale Retractable Brow Pencil

Zo zie je goed hoe de kleur eruit ziet.

 

Dark brunette lijkt ietsiepietsie te donker. voor mij. Ik denk dat ik misschien beter de brunette versie kan gaan kopen, als deze niet te wam, te rood is. Maar dat doet niets af aan de kwaliteit! Hij blijft ook  de hele dag mooi zitten.

 

Ik had ongeveer op hetzelfde moment de micro brow pencil van NYX bij Douglas besteld. Daar had ik al een tijdje mijn zinnen op gezet. Volgens veel bloggers de perfecte dupe van Anastasia’s brow wiz. Er volgt nog een review, maar ik vind dit potlood van jane iredale veel fijner! (De micro brow pencil heeft een hardere punt en werkt een stuk minder prettig voor mij)

wenkbrauwpotlood jane iredale

De prijs moest ik even opzoeken, want de Retractable Brow Pencil  is pas  in september verkrijgbaar. Tussen de €17 en €20 is wat ik erover heb kunnen vinden. Ik gok op €19,95

…..

Smooth Affair® For Eyes in de kleur petal

 

jane iredale Smooth Affair® For Eyes

 • Creëer een frisse, egale en super lang houdende ooglook!
 • Veelzijdige crème poeder formule die kan worden gebruikt als oogschaduw/primer, of als basis onder elk andere oogschaduw.
 • Innoverende Smooth Affair® formule bereidt de oogleden voor zodat oogmake-up gemakkelijker kan worden aangebracht en langer blijft zitten.
 • Vermindert fijne lijntjes zodat je ogen er de hele dag fris blijven uitzien.
 • De combinatie van glyceriden van kokos en minerale poeders resulteert in schitterende chique kleuren die afzonderlijk kunnen worden gebruikt of samen met de PurePressed®  Eyeshadow.
 • Verkrijgbaar in zes veelzijdige, boterzachte kleuren.

 

Wat vind ik ervan?

Boterzacht klopt helemaal. Vermindert fijne lijntjes… moeilijk te zien bij mij. Het traject fijne lijntjes ben ik allang gepasseerd, diepere rimpels zijn niet op te vullen. Behalve met fillers natuurlijk.

 

Het ziet er prachtig uit, zacht met een mooi glansje. Ik heb wel een minpuntje… Het gaat in mijn crease zitten. en niet zo een beetje ook. Dus ik moet het alleen op mijn bewegende ooglid smeren en niet hoger gaan.

Oké, dat is te doen. Maar is het een goede primer? Want je ziet er natuurlijk weinig van bij mij. (overhangende oogleden)

jane iredale Smooth Affair® For Eyes

 

Nee, ook als primer vind ik hem ook ietwat tegenvallen. Ik vind mijn oogschaduw niet mooier met deze primer en het  blijft niet langer op zijn plek zitten Daar is deze primer volgens mij te romig, te vettig voor.

Ik heb van MAC een paintpot (in een tube weliswaar) en die blijft er muurvast op zitten. Bij een primer verwacht ik ook echt dat het wat toevoegt aan de houdbaarheid van de oogschaduw die je gebruikt. Of dat oogschaduw intenser van kleur wordt en van beide heb ik helaas niets gemerkt.

Ben ik te veeleisend? Nee hoor, gezien de prijs vind ik het behoorlijk duur (€35) Het is een potje van glas met een inhoud van 3,75 gram.

 

Conclusie:

Het wenkbrauwpotlood is een toppertje. Je kan goed kale plekjes in je wenkbrauw ermee opvullen en het potloodje is perfect qua hardheid! Echt extra haartjes/streepjes tekenen lukt mij maar niet… volgens mij ligt dat aan mijn huid, ik weet het bijna zeker..

De primer/oogschaduw is jammer genoeg niet zo een succes voor mij. Hij ziet er wel prachtig uit, dat wel. Wellicht kan ik hem beter gebruiken als highlighter of blush.

Er zijn meerdere kleuren verkrijgbaar, zie mijn persbericht over jane iredale Fall Collection.

Kennen jullie de make-up van jane iredale?

 

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Deb 30 augustus, 2016
  2. Claudia 28 augustus, 2016
  3. Claudia 28 augustus, 2016
  4. Jolanda 26 augustus, 2016
  5. Annette 26 augustus, 2016
  6. Yust 25 augustus, 2016
  7. Yvonne 25 augustus, 2016
  8. Melike 25 augustus, 2016
  9. DisneyChicks.nl 25 augustus, 2016
  10. Mariska 25 augustus, 2016
  11. Vanessa 25 augustus, 2016
  12. chucky1012 25 augustus, 2016

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten