Review- Kneipp voetbadkristallen en voetencrème

Iedereen wil mooie, zachte voeten. Wist je dat 8 van de 10 vrouwen last hebben van voetproblemen? Met name eelt en droge voeten zijn een (lik)doorn in het oog. Zodra ik voel dat mijn sokken of panty’s niet glad over mijn voeten glijden weet ik dat het tijd is om weer extra aandacht aan mijn voeten te besteden!

kneipp voetverzorging

Ik heb veel last van eelt en ik vind het een vervelend gevoel, dat ruwe. Zeker nu de lente/zomer weer in aantocht is en de sandaaltjes weer uit de kast worden gehaald wil ik weer zachte, poezelige voetjes. Jij ook?

Een beetje een gek verhaal tussendoor… Toen ik weer thuis was na een maand in het ziekenhuis te hebben gelegen voelde ik plots aan mijn voeten dat al het eelt los liet. Ik vond dat zo bizar. Mijn voeten, eigenlijk alles was opgezwollen in het ziekenhuis omdat ik teveel vocht vasthield en en mijn huid was daarna kurkdroog. Ik denk dat daarom los kwam. Idioot verhaal hé?

Maar als je gezond en wel bent “verdwijnt” eelt vaak niet zomaar spontaan. Ik gebruik dan een apparaatje en daarna smeer ik mijn voeten royaal in met een crème.

voetencreme kneipp

Kneipp heeft een speciale crème voor de voeten en ik vind hem zalig! De 5- in -1 voetcrème met saffloer- en avocado olie:

 • Beschermt en herstelt
 • Hydrateert
 • Versterkt de huidbarrière
 • Verlicht jeuk

Saffloerolie: Deze olie maakt de huid van de voeten soepel en verbetert de huidstructuur.

Avocado olie: Hydrateert intensief en ondersteunt de regeneratie van de huid.

Het is heerlijk ontspannend om je voeten in te smeren, trek daarna je meest cosy sokken aan en dan laat de crème de hele nacht intrekken. (kan natuurlijk ook overdag) Deze crème legt een filmpje over de huid, dus het is geen crème die direct intrekt.

75ml/€8,49

Voetbadkristallen

Als ik moeie voetjes heb dan neem ik een voetbadje. Instant geluk, instant happy feet! En dan kan je natuurlijk een bruisbal nemen maar ik vind de voetbadkristallen van Kneipp iets extra’s hebben. Mijn voeten krijgen gewoon weer nieuwe energie!

Dat zal waarschijnlijk komen door de calendula en de sinaasappelolie die erin zit.

 kneipp voetbadkristallen

Calendula is ontstekingsremmend, antibacterieel,  jeuk-stillend en verzachtend en wordt gebruikt bij

 • Voetschimmel
 • Zwemmerseczeem, huidschimmel,
 • Wratten, likdoorns of eksterogen en overmatige eelt.

Sinaasappelolie:

 • Kalmerend bij nervositeit
 • Antiseptisch
 • Schimmelbestrijdend
 • Stimulerend op lymfe

500g/€7,99

Over Kneipp voetverzorging

 • Natuurlijk verzorgende werkstoffen
 • Geschikt voor diabetici
 • Voedt en verzacht de voeten door de natuurlijke oliën
 • In samenwerking met pedicures ontwikkeld
 • Geen conserveringsmiddelen
 • Zonder paraffine, siliconen en minerale oliën
 • Huidverdraagzaamheid bevestigd door dermatologen
 • Kneipp respecteert het welzijn van mensen en dieren

Weetjes

1- Wist je dat we dagelijks tussen de 8.000 tot 15.000 stappen zetten? In ons leven leggen we zo’n 100.000 tot 180.000 km te voet af. Daarom is goede voetverzorging geen luxe maar noodzaak.

2- Wist je dat bij het wellnessresort Veluwse Bron in Emst een Kneipp kuurtuin aangelegd is met een heus onder-water-wandelpad? Ervaar met je blote voeten de stimulans van de verschillende ondergronden onder water met verschillende temperaturen. Versterkt je bloedsomloop en verkwikt je lichaam.

3- Wist je dat de calendulaplant het weer kan voorspellen? Als de bloemen na 7.00 uur nog niet zijn geopend dan betekent dat: ‘regen op komst’.

 

Al met al… Dit vind ik een fijn duo. Mijn voetjes mogen deze zomer gezien worden!

 

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Aileen
4 jaren geleden

Ik heb zelf een voetenbad in de kast staan maar vergeet het vaak. Sterker nog, ik wist niet eens dat er speciale voetenbadkristallen bestaan. Maar nu het weer wat mooier gaat worden zou ik toch ook maar eens een keer iets moeten gaan doen met dat bad…

Armande
4 jaren geleden

Oh dat klinkt als een fijn plan. Zo’n voetenbad heb ik nooit gedaan maar het lijkt me heerlijk, en ik ben toch al een fan van Kneipp!

Evelien
4 jaren geleden

Een voetenbad gebruik ik nooit, maar die voetencrème klinkt wel erg prettig. Wel voor ‘s nachts inderdaad, want als hij niet intrekt, kun je er ook niet mee rondlopen haha.

Natascha
4 jaren geleden

Oh wat klinkt dit fijn! Ik ben mijn voetjes ook alweer onder handen aan het nemen hihi. Ik gebruik nu een crème van Etos maar denk dat ik volgende maand weer naar de pedicure ga. Doe ik standaard één keer per jaar in het voorjaar; alles zomerproof maken haha

chucky1012
4 jaren geleden

Jeetje wat vervelend voor je.
Deze producten moet ik ook eens gaan kopen het klinkt erg goed!
Nu heb je me zo nieuwsgierig gemaakt….

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten