Review- Helpt magnesiumpoeder om te ontspannen?

Magnesium, ik slik dit al een jaartje of 15. Waarom? Op aanraden van een arts homeopaat gebruik ik magnesium om mijn verkrampte spieren te ontspannen. (dat was toendertijd met een dieet en nog andere supplementen) Mijn schouder, nek- en rugspieren zijn altijd keihard met als gevolg dat ik onder andere kamp met dagelijkse hoofdpijnklachten en constante pijn in mijn nek en rug.

Ik heb de MAG365 met Passievruchtsmaak getest om mij meer te kunnen ontspannen en ik ben zeker enthousiast!

magnesium passievrucht

Al voel ik mij en zie ik er op het oog relaxt uit, die spieren blijven zich aanspannen. Een soort vlucht en vechthormoon, overgehouden aan mindere tijden in mijn leven vrees ik. En op een bepaald moment zit dat zo in je systeem dat het chronisch wordt.

Magnesium is een mineraal die je zelf niet aanmaakt, dus moet je het uit je voeding halen. Dat kan, als je grote hoeveelheden

 • Spinazie
 • Noten
 • Snijbiet
 • Pompoenpitten
 • Yoghurt
 • Amandelen
 • Zwarte bonen
 • Avocado’s
 • Vijgen
 • Pure chocolade
 • Abrikozen
 • Brood en…

bananen eet…. Die kan je dan toch eten, Babs? Inderdaad, was het niet dat mijn rare darmen bepaalde voedingstoffen gewoon niet opnemen, dus heb ik altijd een tekort.

De doseringen die je van een homeopaat krijgt liggen vaak vele malen hoger dan wat er vaak op verpakkingen staat (de ADH) en mijn lijf heeft gewoon wat extra’s nodig.

Als ik ga slapen moet ik er bewust op letten dat ik ontspan, ik hou mijn nek stijf als ik lees en mijn vuisten ballen zich altijd. Als ik ‘s morgen wakker wordt heb ik steevast pijn in mijn nek en mijn handen voelen ook niet bepaald soepel aan. Dat is een waardeloos gevoel, geloof me.

Hoe merk je dat je een magnesium tekort hebt?

Magnesiumtekort en stress

Een magnesiumtekort maakt je gevoeliger voor stress. Als je gestrest bent gebruikt je lichaam meer magnesium dan normaal, waardoor je magnesiumvoorraad afneemt. Het tekort aan magnesium wordt alleen maar groter en leidt dus tot meer stress. Het is een vicieuze cirkel waarin je belandt.

Magnesiumtekort en spieren

Magnesiumtekort heeft een negatief effect op je spieren. Het heeft het tegenovergestelde effect van mineraal calcium. Calcium zorgt voor het samentrekken van de spieren, terwijl magnesium ervoor zorgt dat je spieren ontspannen. Als je lichaam te weinig magnesium krijgt, ontspannen je spieren onvoldoende. Je hebt dan namelijk meer calcium dan magnesium in je lichaam. Hierdoor kun je stijve spieren en spierkrampen krijgen.

Magnesiumtekort, weerstand, oververmoeidheid en energie

Als je een magnesiumtekort hebt, is er ook minder magnesium beschikbaar voor het vrijmaken van energie uit je voeding. Hierdoor zal je lichamelijke energie afnemen. Als je minder energie hebt, raak je sneller vermoeid. Daarnaast heeft een magnesiumtekort indirect invloed op je weerstand. Hierdoor ben je eerder vatbaar voor virussen, bacteriën, schimmels en parasieten.

 

MAG 365

Mag365 is de optimaal opneembare vorm van magnesium, voor ondersteuning van een gezond, vitaal lichaam en een mooie huid.Magnesium is een voor het lichaam essentieel en daarmee onmisbaar mineraal. Aangezien het van nature steeds minder in groenten en fruit voorkomt, is het belangrijk om dit mineraal dagelijks in te nemen. Magnesium op zichzelf staand in de vorm van een tablet of capsule wordt echter heel beperkt door het lichaam opgenomen. Nieuw op de Nederlandse markt zijn de Magnesiumpoeders van MAG365. Dankzij hun vorm én unieke samenstelling kunnen deze snel en effectief door het lichaam worden opgenomen.

 

magnesium poeder 365

 

Deze pot had ik aangevraagd, want dit past helemaal in mijn straatje. Toen ik het persbericht over MAG365 las, heb ik direct mijn laatste potje magnesium gepakt en nogmaals gelezen wat er nu precies in zat…

Ik las: Magnesiumoxide…fout, fout, fout! Ik moet magnesium citraat hebben! Kwestie van etiketten lezen Babs ,ik denk dat ik dit potje blind uit het drogisterij schap gevist heb.

Magnesiumoxide is de goedkope variant en die wordt nauwelijks door je darmen opgenomen. Dus onthoud: Kies de citraat versie als je magnesium koopt.

Het gebruik

magnesium 365

Ik heb de afgelopen weken 2 glaasjes per dag gedronken. Je doet een volle theelepel in een glas water, het bruist dan even en dan kan je het bijvullen met warm of koud water.

De smaak (passievrucht)

Dat was even slikken. Letterlijk en figuurlijk. Echt lekker is het niet, vooral de geur is vrij penetrant. Maar weet je, dat maakt mij helemaal niets uit. Ik zie het als een noodzakelijk ‘medicijn’ en dan hoeft er van mij geen lekkere cocktail smaak aan te zitten.

Helpt het?

Zeker! En daar gaat het om. Ik merk dat ik vooral mijn handen meer ontspan en meer uitgerust wakker word.

magnesium 1

Een goede nachtrust is heel belangrijk en iedere avond gaan liggen met het vooruitzicht dat je ‘s morgens weer gebroken wakker wordt… dat trek je op een bepaald moment niet meer. Slapen moet fijn zijn, je lijf moet uitrusten.

Wat mij ook opvalt aan MAG365 is dat mijn ontlasting redelijk normaal blijft. Ik kreeg vaak last van diarree als ik magnesium slikte en was toen overgegaan op magnesiumolie voor uitwendig gebruik. Maar dat helpt nauwelijks, vind ik zelf.

Toen ik startte met  MAG 365 ging ik de eerste dagen  ‘s morgens wel wat vlotter naar het toilet.

Daar ben ik heel blij om, want vaak stopte ik met mijn magnesium omdat ik er gewoon kramp in mijn buik van kreeg. En dat heb ik nu niet.

 

 

Overigens, als je er last krijgt van diarree, gaat het weer over zodra je geen magnesium meer gebruikt.

 

Jullie snappen het wel; Ik ben heel enthousiast ben over deze vorm van magnesium suppletie.

Voor meer informatie en meer varianten van MAG 365 zie direct-help.nl 

approved by BeautyByBabs

 

 

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 685 andere abonnees

10
Leuk als je een reactie plaatst!

avatar
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
VanessaannemiekeMelikechucky1012YuSt Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Vanessa
Gast

Fijn dat je hier zo enthousiast over bent! Daar ik chronisch ziek ben, neem ik elke dag magnesium tabletten. Maar ik heb dus geen idee of het een citraat versie is. Ik ga zo even kijken, want anders heeft het inderdaad geen zin als je lichaam het niet opneemt. Met poeder heb ik overigens nog geen ervaring.

annemieke
Gast
annemieke

goede tip babs. Ik ga het ook eens proberen. Geradbraakt kom ik uit bed, qua stijfheid. Dus aan de citraat.

Melike
Gast

Wat goed om dit te lezen. Ik heb ook al veel magnesium suplementen geprobeerd, vooral tegen stres. Zelf heb ik nooit echt veel effect gemerkt, maar misschien gebruikte ik wel niet de juiste. Deze in poedervorm lijkt mij echt interessant. Vooral doordat jij er zo positief over bent!

chucky1012
Gast

Zo een goede tip!
Ik ben de laatste tijd ook erg moe!
Lijkt net alsof ik niet geslapen heb.
Misschien moet ik dit eens kopen en zelf proberen.

YuSt
Gast

Ik slik sinds deze maand ook magnesium. Ook voor mijn spieren.
Door een zwaar ongeluk in mijn jeugd kamp ik ook met veel verkrampingen, zelfs nu ik zo hard train voelt het als beton.
Ik heb nog geen last van mijn darmen, gelukkig.
Fijne review! Weer wat geleerd…

Natascha
Gast

Wat een fijne review Babs! Ik heb weer wat geleerd! Ik slikte een tijd de supplementen van Ortica, die (heb ik me laten vertellen) moesten ook aan de eisen voldoen die jij noemt. Alleen bij mij hielp het niet veel 🙁 Nu probeer ik Vitamine D

Hennie - www.tutje.nl
Gast

Oe, dit lijkt mij ook wel wat. Ik raak er al aan gewend om elke dag hondsmoe te zijn.
Dank voor de duidelijke review!

Astrid
Gast

Hey Babs,

Wat fijn dat deze goed voor jou werkt 🙂 . Echt een fijn en zeer informatief artikel 🙂 !

Liefs!

Donna
Gast
Donna

Dank je voor je tip over oxide & nitraat. Ik had hier geen idee van en je kunt natuurlijk al raden wat er in mijn magnesiumpotje zit :-/ ik ga dit product zeker proberen !

Annette
Gast

Wat een hoop informative, fijn. Ik heb ook magnesium gekocht even checken of ik citraat heb 🙂 Ik word ook wel eens wakker en dan blijkt dat ik ook met gebalde vuisten heb geslapen en dus mijn duimen helemaal zeer doen. Verkrampte nek heb ik ook altijd last van. Ouderdom komt met gebreken zeggen we maar 🙂

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten