Pigmentvlekken en grote poriën verdwenen, welkom mooie gezonde huid!

Sproeten en  pigmentvlekken weg, een gezonde en egale huidstructuur. Daar gingen wij voor. Ik had heel veel sproeten en heb best veel producten daarvoor getest. Anti-pigment producten, huid verhelderende crèmes, maar niets werkt zo goed als mijn bootcamp van Dr. Zein Obagi. In nog geen jaar tijd is mijn doffe huid getransformeerd naar een frisse, strakke en gezonde versie. Hoe dat precies in zijn werk ging ga ik je nu vertellen…

Babs-voor-na-peel-huidacademie

Mijn vrienden op Facebook en Instagram hebben het al gezien. Ik kreeg heel veel complimenten. “Prachtig! Wat een verschil! Hoe doe je dat toch?”

In juli 2014 begon ik met een totaal ander huidverzorgingsplan. Alle potjes en tubes van allerhande merken gingen in de kast en ik ging letterlijk aan mijn huid werken. Beter gezegd: Mijn huid werd aan het werk gezet! Eigenlijk ging ik terug naar af. Naar de tijd dat mijn huid nog fris en helder was en niet dicht gesmeerd met allerlei crèmes, die mijn huid ‘lui’ maakten.

Doorzetten en niet opgeven

De juiste producten, goede begeleiding en doorzetten. Zeker het doorzetten is met dank aan de begeleiding die ik bij de Huidacademie in Veghel kreeg, want je gaat de eerste paar weken wel door diverse stadia. Roodheid, vervellen, je moet alles opbouwen en dat luistert heel nauw.

Mijn dagelijkse protocol werd om de paar weken aangepast afhankelijk hoe mijn huid erop reageerde. Was de reactie te heftig, dan werd de dosering anders, in plaats van bijvoorbeeld dagelijks werd het 2 keer per week of ik kreeg een crème die mijn huid weer wat rust gaf. Zoals de Restoracalm van ZO Medical. Was mijn huid juist toe aan het opbouwen van de dosering, dan gingen we hiermee verder.

Op deze foto zie je een van de eerste foto’s die gemaakt werden tijdens het gebruik van de producten ZO Medical. Zelf vind ik het toen al behoorlijk indrukwekkend!

Babs-voor-na-2D-watermerk-DHA-

ZO Controlled Depth (Blue) Peel.

ZO Controlled Depth (Blue) Peel. Dit ben ik!

De meest diepe TCA-peeling ooit in Nederland uitgevoerd

De plastisch chirurg die de peeling zou uitvoeren was de Amerikaanse Dr. Fred Coville.  Samen met een paar andere vrouwen zouden wij toch wel heel bijzondere beauty behandelingen ondergaan, onder narcose. En dan konden andere medici via schermen live meekijken.

Ik heb nooit problemen met een narcose gehad. En gelukkig weet ik uit ervaring dat ik daarna snel weer op de been ben.

Ik had er alle vertrouwen in, Dr. Fred (vind dat zo grappig klinken) is met duizenden door hem uitgevoerde peels een autoriteit op dit gebied en zeker als er tig medici toekijken, dan ben je zeker wel in goede handen.

En ik kreeg een peeling die nog nooit zo diep in Nederland was uitgevoerd. Primeurtje dus!

Het ziekenhuis

In November had ik al heel wat voorgesprekken in het ziekenhuis erop zitten en de dag voor de ingreep kwam Dr. Fred Coville ingevlogen vanuit Amerika. Hij wilde mij ook eerst zien en bespreken wat er zou gaan gebeuren.

Ik vond Dr. Fred Coville direct een aardige man, heel relaxt. Mijn huid was goed voorbereid voor de peeling, zei hij. Dat kan je allemaal teruglezen, en welke producten ik zoal gebruikt heb. (zie de linkjes hieronder)

Mijn huid weer in topconditie met ZO Medical en Zie hoe mijn huid transformeert met ZO Medical!

Hij keek mij aan en vroeg of ik die maand nog belangrijke dingen in mijn agenda had staan. Niets bijzonders, zei ik. Dan zal ik, als jij ook akkoord gaat, de peeling dieper uitvoeren zodat na een paar maanden je wallen ook verdwijnen. Nou, graag zelfs! Als dat zou kunnen!

 

Over Dr. Fred Coville

Frederick A. Coville, M.D. is the Owner and Medical Director of Cornerstone Plastic Surgery, and has been an Aesthetic and Reconstructive Plastic Surgeon for over twenty-five years.

Niet de eerste de beste dus. Een plastisch chirurg in het ziekenhuis was helemaal onder de indruk dat deze ‘hotshot‘, zoals hij dat benoemde, naar Amsterdam kwam voor het seminar.

Ik moest ‘s morgens vroeg bij het ziekenhuis inchecken. De verpleegsters deden alle verplichte handelingen, bloeddruk, temperatuur opnemen en dat soort dingen.

Ik lag samen met 5 andere vrouwen op een kamer en wij werden eerst voorgesteld aan de bezoekers van het seminar en daarna was het wachten totdat je gehaald werd… Pfff… Wat een vreemde dag was dat. Dit maak je maar een keer mee, wel spannend allemaal…. En nuchter blijven is niet een van mijn sterkste punten.

Ik kom soms wat foto’s van mijzelf tegen van vóór de metamorfose en dan denk ik echt: Jeetje, ben ik dat?

Ik wist dat ik veel sproeten had, maar zoveel? Ja dus. Ik zie mijn gezicht elke dag in de spiegel, dus voor mijzelf lijkt het veel geleidelijker te gaan.  Eigenlijk best bizar, vind ik nog steeds. Dat dit gewoon kan. En niet alleen mijn sproeten zijn weg, ook heb ik nu mooie, fijne poriën, is mijn huid veel minder vet (wat gunstig is voor mijn werk voor de camera) en is mijn huidstructuur veel gladder. Mijn huid is enorm verstrakt en verstevigd en de wallen die ik had, zijn bijna helemaal weg. Ik hou er zo van om te onderzoeken of  beautyproducten hun belofte waarmaken. Dr. Obagi maakt elke belofte waar!

Ik schreef laatst nog een artikel: Waarom vinden wij huidverzorging vaak te duur? De producten van Dr. Zein Obagi zijn inderdaad duurder dan de gemiddelde crème die je bij de drogist koopt, maar ze werken tenminste. En dat zie je nu dus terug.

Iets is pas duur als het niet werkt!

Op deze pagina van Zo Skin Health kan je precies zien welke producten en wanneer ik ze gebruikt heb.

Ik hou jullie op de hoogte!

handtekening Babs

 

 

Geen update meer missen?

  1. Linda Peters 4 maart, 2017
   • BeautyByBabs 4 maart, 2017
  2. angela 9 juli, 2015
   • BeautyByBabs 9 juli, 2015
    • angela 11 september, 2015
     • BeautyByBabs 13 september, 2015
  3. Sonja 3 juli, 2015
  4. Lisa Heleen 3 juli, 2015
  5. Natascha 2 juli, 2015
  6. Fleur 2 juli, 2015
  7. Karen 2 juli, 2015
  8. chucky1012 2 juli, 2015
  9. Natasja 2 juli, 2015

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten