Mijn persoonlijke kerstkaarten zijn binnen, hoe vinden jullie ze?

Mijn eigen kerstkaarten, hoe leuk is dat! Toen ik de oproep zag van Drukbedrijf.nl, klom ik direct in de “pen”. Als blogger wil je altijd mooie visitekaartjes bij je hebben. Eigenlijk zijn veel vormen van promotie interessant, behalve posters, brochures of flyers.  Dan denk ik meer aan restaurants en dergelijke. Ik heb gekozen om mijn eigen kerstkaarten te laten drukken en dat had nogal wat voeten in de aarde.

250-kerstkaarten

Drukbedrijf.nl maakt ook buitenreclame, ansichtkaarten, stickers (raamstickers, vloerstickers etc) kleding ( hoodies, petten, sweaters, t-shirts etc) tassen, placemats, deurhangers, bierviltjes, kalenders… teveel op op te noemen.

En dan speciaal bedrukt met jouw logo of wat je er op wilt hebben. Super leuk toch?

Ik kreeg een mail wat ik graag wilde bestellen en mijn keuze viel op visitekaartjes en kerstkaarten. Het leek mij leuk om naar collega’s en de PR bedrijven dit jaar een kaartje te sturen die helemaal beautybybabs was. Origineel, toch?

Bestelwijze:

Je kan via de website van Drukbedrijf  jouw product helemaal naar wens aanpassen. Zoals bij kaartjes het formaat, de vouwwijze, de bedrukking, de papierrsoot en de afwerking.

In mijn geval wilden zij liever dat alles per email werd opgestuurd, op zich handig.

Maar…

Ik heb nog nooit zo veel email contact gehad over een product. Ik had diverse keren mijn ontwerp opgestuurd maar dan bleek dat de resolutie steeds niet hoog genoeg was. En ik heb daar totaal geen verstand van. Ik blog, schilder maar heb geen kaas gegeten van Photoshop of hoe je drukwerk bestanden moet aanleveren. Als ik naar mijn horloge kijk, weet ik ook niet hoe je zoiets moet maken. Of is dat erg kort door de bocht?

Wat was het probleem?

De kleuren van de kerstkaart staan in RGB, ze moeten in CMYK kleuren staan. En de resolutie van beide afbeeldingen zijn te laag. De resolutie moet minimaal 300 DPI zijn om ze te kunnen gebruiken.

Oké, hier snap ik dus helemaal niets van.

Dus bedacht ik mij plots dat Sonja van Yustsome daar veel meer verstand van heeft en ik heb haar gevraagd of zij mij kon helpen. Zij had zelfs het ontwerp aangepast en het zag er veel mooier uit! Zij is echt een rots in de branding!

 

kerstkaart-beautybybabs

Als dank heb ik haar naam op de kaart laten drukken, want zij steekt er ook tijd en energie in en zo kan ik ook wat terug doen.

ontwerp-sonja-van-de-sande

Visitekaartjes

Nu wilde ik eigenlijk ook nog nieuwe visitekaartjes maar de resolutie was ook niet goed… Ik durfde bijna niet weer bij haar aan te kloppen, maar toch maar gedaan. Zij had al een keer visitekaartjes voor mij ontworpen maar omdat ik een nieuw thema en logo heb vond ik het wel gaaf om de visitekaartjes weer aan te passen. Ze komen allemaal wel een keer op, althans, daar ga ik van uit.

Zij had de afbeelding voor de visitekaartjes ook verbeterd dus dacht ik dat het nu in orde zou zijn..

Het was nog niet goed, hahaha. Allemachtig. Ik gaf het op en heb doorgegeven dat de kerstkaarten voldoende waren. Daar was ik al heel blij mee.

Om mij tegemoet te komen hebben zij 250! stuks afgedrukt en ik moet zeggen dat de kwaliteit wel heel mooi is! Het papier is lekker stevig en de kleuren zijn goed, netjes afgewerkt en kreukelvrij bezorgd. Top!

merry-christmas

Details:

 • Ansichtkaarten Papiersoort: 350 grams sulfaatkarton (1 zijde glad)
 • Formaat: A6 liggend (148 x 105 mm)
 • Bedrukking: 4/1 (Dubbelzijdig full color / zwart)
 • Afwerking: Enkelzijdig glanslaminaat
 • Vouwwijze: Ongevouwen
 • Levering: Budget levering

 

Ik hoop dat ik nog jaren blog, ik kan hiermee wel vooruit!

 

Wat vinden jullie van mijn kerstkaarten? (enne Sonja, deze week krijg je natuurlijk het kaartje in de bus!)

 

 

Geen update meer missen?

  1. Melike 21 november, 2016
  2. Debbie 21 november, 2016
  3. Astrid 20 november, 2016
  4. Claudia 19 november, 2016
  5. Vanessa 18 november, 2016
  6. Deb 18 november, 2016
  7. Tamara TS 18 november, 2016
  8. Anna Gerrie 17 november, 2016
  9. Armande 17 november, 2016
  10. YuSt 17 november, 2016
  11. Annette 17 november, 2016
  12. hillybillybeauty 17 november, 2016
  13. Claire 17 november, 2016
  14. Astrid 17 november, 2016
  15. Elana 17 november, 2016
  16. Lodi 17 november, 2016
  17. Eva 17 november, 2016
  18. Natascha 17 november, 2016
  19. Jolanda 17 november, 2016
  20. chucky1012 17 november, 2016
  21. Charel 17 november, 2016
  22. Hennie 17 november, 2016
   • YuSt 17 november, 2016
    • Hennie 18 november, 2016

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten