Nothing But Nugi – Body Lotion Ylang Ylang-Fresia Nº20.

Toen Babita mij deze body cream liet ruiken had ik geen flauw idee wat ik rook. Ik kon het niet thuisbrengen. Toen zij mij vertelde dat het fresia’s waren had ik echt zo een aha-momentje. Die heb ik lang niet meer geroken! Mijn moeder haalde ze wel eens in huis. Lekkere stinkerds noemde ze ze altijd…

body-cream-nugi

De fresia’s stonden op de salontafel en als je langsliep rook je ze zo goed. Ik koop af en toe tulpen en rozen maar fresia’s koop ik eigenlijk nooit. (het heeft er volgens mij mee te maken dat je niet snel een volle bos bloemen hebt als je een bosje fresia’s koopt)

Maar ik vind ze wel heerlijk ruiken. Toen ik de productfoto’s ging maken wilde ik wat  fresia’s ernaast leggen maar de bloemenwinkel had ze niet. Zij waren momenteel te duur om in te kopen werd mij verteld. Ahhh… jammer!

babita-nugi-schiedam

 

Hoe kwam Babita op het idee om deze geur te gebruiken?

 

Van kleins af aan kom ik graag in bloemenwinkels. Niet voor de bloemen, maar je raadt het al: voor de geur. Die heerlijke groenbloemige mix van doorgesneden bloemsteeltjes, natte aarde en verse bloemen vond (en vind) ik sprookjesachtig. Toen ik op mijn 20e, in mijn studententijd, een keer een bosje fresia’s meenam bij de supermarkt, raakte de geur ervan mij diep. Dit was voor mij een soort ‘samenvatting’ van een bloemenwinkelgeur. Daar stond ik dan helemaal blij op straat tussen mijn boodschappentassen, en dacht: ‘als ik deze geur nou iets aarde-achtiger maak met vetiver en een tikkeltje zoet-bloemiger met ylang ylang’. In mijn hoofd had ik Nº20 al geroken; een groene, betoverende bloemenwinkelgeur op een zacht, warm bedje van ylang ylang blaadjes.

Iedere geur, iedere crème heeft een verhaal. In het eerste deel van Nothing but Nugi konden jullie het verhaal lezen over de heerlijke  Coco Balm. Ofwel Nugi Nº2, de leeftijd die Babita had toen zij de geur van vanille ijs rook.

 

I record scents in my mind and use them in really different combinations. It might sound a little crazy, but I can smell the scents, and their combinations, in my head. For instance, if I focus on one person, one piece of art, or one environment, I immediately begin translating those emotions into scents. It is like turning hundreds of pages in my head—pages of perfume ingredients.

 

Deze body cream heeft alles te maken met haar studententijd. Babita heeft een bijzonder vermogen, een heel sterke geur herinnering.  En dan duikt zij in haar atelier en alles wordt gewikt en gewogen totdat de perfecte match ontstaat die helemaal klopt met wat zij in haar hoofd bedacht heeft! Ik vind dat zo mooi als je dat kan!

nugi-no20

 

Ik vind dit net als de coco balm een zalige geur. Fresia spreekt voor zich en ylang-ylang geeft een zoete bloemige geur die lijkt op Jasmijn en Hyacint. (en ik ben ook dol op de geur van hyacinten)

 

Natuurlijk heeft de body cream de mooie eigenschap dat deze je huid ook op en top verzorgd. Babita’s echtgenoot Ngoc heeft wederom zijn expertise ingezet om deze prachtige crème te ontwikkelen. Als arts in huidverzorging weet hij perfect wat voor ingrediënten een crème moet hebben en ze zijn daar zeker in geslaagd!

no20-flowershop

De structuur van deze body cream is ietsje dikker dan van een gemiddelde body lotion en dunner dan een een body butter. De glazen fles heeft een pompje waardoor je perfect en hygiënisch kan doseren.

De body cream maakt mijn huid voelbaar glad en zacht en ik ruik gewoon geweldig. Zonder dat het overheersend is.

Ik hou van de uitstraling van de producten van Nugi. Ik krijg dan zo een zin om mijn badkamer helemaal om te bouwen met natuurlijke materialen, maar ja.. je kan niet alles hebben.

Nugi betekent ‘uitgekleed’ in het Japans. De cosmetics en parfums van nugi  for  COCO-MAT zijn puur, bevatten geen mysterieuze, geheime ingrediënten en worden in bruine glazen apotheker flessen verpakt zonder overbodige accessoires. Nugi for COCO-MAT is met de hand gemaakt en in kleine batches in Nederland geproduceerd.

Als ik, Babs, mij insmeer met Nugi Nº20. dan ben ik weer even thuis.. bij mijn lieve moeder.

 

De heerlijke body cream is te koop bij NothingButNugi.com 

200ml/€27,95

Hierna volgt nog een derde deel in de reeks van Nugi, namelijk  Nº31.  Aan welke mooie herinnering is deze geur gelinkt denken jullie? 

 

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Melike 23 november, 2016
  2. Sonja 22 november, 2016
  3. Annette 22 november, 2016
  4. Laura 22 november, 2016
  5. Anna Gerrie 22 november, 2016
  6. Nancy 22 november, 2016
  7. DisneyChicks.nl 22 november, 2016
  8. Naomi 22 november, 2016
  9. Lisa 22 november, 2016
  10. chucky1012 22 november, 2016
  11. Charel 22 november, 2016
  12. Susan 22 november, 2016
  13. Hennie 22 november, 2016

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten