Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof

Een goede mondverzorging is belangrijk, dat weten wij allemaal. Goed poetsen en flossen is een must als je nog lang je gezonde tanden en kiezen wilt behouden. En dan liefst met producten die ook echt wat doen voor je gebit. blue®m heeft hiervoor een innovatieve lijn met producten ontwikkeld om daarbij te helpen. Het geheim? De langzame afgifte van actieve zuurstof en de synergetische werking van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten zoals honing en lactoferrine! Ik heb wat producten getest uit deze lijn, kijk maar mee!

Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof 1 bluem Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof

Ook met een gebalanceerde voeding en een gezonde levensstijl doe je er alles aan om fit en vitaal te blijven. Een goede gezondheid begint echter ín de mond. De juiste mondverzorgingsproducten zijn van essentieel belang om mond- en tandvleesproblemen te helpen voorkomen.

In onze mond leven maar liefst 80 miljoen bacteriën, die regelmatig leiden tot diverse mondproblemen. Veel voorkomende problemen zijn ontstoken- of terugtrekkend tandvlees, een slechte adem, pijn rondom implantaten en aften. blue®m heeft een unieke formule samengesteld waarmee de mondflora heel doelgericht wordt verbeterd en problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Dutch design van een man met een missie

Achter elk bedrijf zit een verhaal, maar voor blue®m is het veel meer dan dat. Het merk is ontstaan dankzij een heel gedreven man met een bijzondere missie. Kaakchirurg Peter Blijdorp* wilde maar één ding voor zijn patiënten: met zo weinig mogelijk pijn een zo snel mogelijk herstel realiseren. Hiervoor ging hij op zoek naar een andere, nieuwe manier van tandheelkunde bedrijven. Mondverzorging kon en vooral moest anders volgens hem, op een manier die niet ongezond, onnatuurlijk of agressief was, maar juist vriendelijk voor het lichaam. Met meer dan 25 jaar ervaring als kaakchirurg en implantoloog, raakte hij steeds meer geïnteresseerd in het vinden van de juiste manier om het genezingsproces van wonden rondom implantaten in de mond te versnellen en om zijn patiënten daarmee te helpen.

*Dr. Peter Blijdorp is een autoriteit op het gebied van de implantologie. Hij heeft talloze implantaten geplaatst en al zijn patiënten intensief begeleid zowel voor, tijdens als na de behandelingen. Ook heeft hij meer dan 50 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan op het gebied van o.a. implantologie en sinus lifting. Daarnaast heeft hij vele nieuwe operatietechnieken ontwikkeld.

De magie van actieve zuurstof

Blijdorp ontdekte de kracht en de heilzame werking van zuurstof, puur en lichaamseigen. Hij zag de positieve werking ervan op het herstel en onderhoud van zowel tandvlees, gezonde tanden, als implantaten. Hij ontwikkelde een formule met zuurstof en wist vrijwel meteen intuïtief dat hij hiermee het verschil voor zijn patiënten kon gaan maken. Hij zag dat wonden hiermee sneller herstelden en dat het tandvlees veel rustiger was dan normaal. Het was bijna magisch. Peter Blijdorp werd een echte zuurstofmissionaris. Hij verzamelde een groep mensen om zich heen die zijn enthousiasme deelden, waaronder zijn zoon Johan en Fokke Jan Middendorp. Samen ontwikkelden ze vanuit de filosofie van Blijdorp een productlijn en noemden dit ‘Blue Magic’, ingekort tot blue®m, wat staat voor een gezond alternatief en een totaal nieuwe revolutie in mondverzorging. Hét grote geheim van de blue®m-producten? Actieve zuurstof die langzaam en heel lokaal vrijkomt en daardoor zeer geconcentreerd werkt.

Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof 3 bluem Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof

Heilzame honing

Het merendeel van de mondverzorgingsproducten van blue®m bevat honing. Dit is iets wat wellicht tegenstrijdig lijkt, aangezien honing een soort suiker is en suiker veroorzaakt immers cariës, oftewel gaatjes in de tanden en kiezen. Waarom blue®m dan toch honing gebruikt? Voor de zuurstof en de heilzame eigenschappen. Honing bevat het enzym ‘glucose-oxidase’. Zodra dit contact komt met speeksel of wondvocht komt er waterstofperoxide vrij, dat gelijk als zuurstof wordt opgenomen door het lichaam. Waterstofperoxide heeft een bacteriegroei remmende werking. Omdat er in honing verschillende flavonoïden aanwezig zijn, werkt de waterstofperoxide in honing nog veel effectiever. De aanwezige glucose in honing wordt hierbij volledig omgezet, waardoor er geen risico meer bestaat op cariësvorming. De conditie van het tandvlees wordt hiermee op een krachtige wijze bevorderd.

Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof 5 bluem Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof

blue®m, dé nieuwe standaard bij mond- en tandvleesproblemen

Om de mond en het lichaam gezond te houden, is een dagelijkse optimale mondverzorging onmisbaar. Veel mensen hebben mond- en tandvleesproblemen en blue®m pakt deze doelgericht aan middels producten op basis van zuivere ingrediënten zoals zuurstof, honing en lactoferrine (een ontstekingsremmend eiwit). De medische wetenschap weet het al lang: waar zuurstof is, zijn geen slechte bacteriën. Blue®m heeft naast cosmetische producten ook een tweetal medische hulpmiddelen die gebruikt worden door mensen met aften, parodontitis, peri-implantitis of met wonden in de mond (bijvoorbeeld na implantatie, extractie, chemo-/radiotherapie of door een slecht passend kunstgebit). Ook voor mensen zonder mondproblemen vormen de producten van blue®m de ideale dagelijkse mondverzorging, om tanden en tandvlees langdurig in optimale conditie te houden.

Lichaamsvriendelijk en zacht, met een totaal nieuwe poetsbeleving

De producten van blue®m zijn lichaamsvriendelijk en zacht voor de tere weefsels in de mond. Het poetsen van de tanden met de tandpasta van blue®m is totaal anders dan met andere tandpasta’s. De unieke, relatief vloeibare textuur van de blue®m tandpasta zakt diep in de tandenborstel, waardoor de haren van de tandenborstel beter hun werk doen. Het poetsen geeft een aangenaam tintelend gevoel. De tanden voelen met de tong heel glad aan, zonder gebruik te maken van schurende bestanddelen. De mondflora komt en blijft in balans wat de algehele gezondheid van het lichaam ten goede komt. De witmakende bijwerking is mooi meegenomen en zorgt voor een opvallend stralend gebit.

Voortdurend onderzoek en wereldwijde enthousiaste gebruikers

Het innovatielab van blue®m is continu bezig met productontwikkeling om mensen nóg beter te kunnen helpen met hun mondverzorging. Onderzoek heeft reeds aangetoond dat de producten net zo effectief zijn als chloorhexidine, maar dan zónder de slechte bijwerkingen. In meer dan 40 landen zijn inmiddels enthousiaste blue®m-gebruikers te vinden.

De producten hebben reeds diverse consumentenprijzen gewonnen. De blue®m Fluoridevrije Tandpasta is door consumenten verkozen tot beste product van het jaar 2017/2018. Het blue®m Mondwater is door consumenten verkozen tot beste product van het jaar 2018/2019.

Ook bekende Nederlanders zijn enthousiast over de producten van blue®m:

 • Arie Boomsma: “Onze favoriete tandpasta? Wij poetsen het liefst met blue®m: een super fijne tandpasta met actieve zuurstof als geheim ingrediënt”.
 • Vivian Reijs: “Als je eenmaal begint, raak je verslaafd aan het schone en zuivere gevoel”.
 • Ralph Moorman: “blue®m is mijn favoriet! De tandpasta die ik al meer dan een jaar gebruik en die een goede werking heeft op het tandvlees”.

Het productassortiment

Het productassortiment van blue®m bestaat uit 10 unieke mondverzorgingsproducten, verdeeld over de volgende drie categorieën:

Oxygen for health:

 • blue®m Fluoridevrije Tandpasta €12,50/75 ml
 • blue®m Tandpasta met calcium fluoride €12,50/75 ml
 • blue®m Mondwater €14,95/500 ml
 • blue®m Oral Foam €14,95/100 ml
 • blue®m Mondspray € 5,95/15 ml
 • blue®m Oral Gel (medisch hulpmiddel) € 21,36/15 ml
 • blue®m Oxygen Fluid (medisch hulpmiddel) € 24,95/500 ml

Supplements for health:

 • blue®m Teeth & Bone formula (voedingssupplement) € 49,95/90 capsules

Essentials for health:

 • blue®m Tandenborstel, extra zacht € 9,95/3 stuks
 • blue®m Oral Gel Applicator € 9,95/3 stuks

* prijzen zijn consumenten adviesprijzen inclusief BTW

Wat vind ik van de producten?

De tandpasta’s…

Ik kreeg tandpasta met fluoride en een zonder fluoride.

Calcium fluoride

blue®m heeft voor deze vorm van fluoride gekozen omdat deze in de natuur zelf aanwezig is en anders dan de meeste vormen van fluoridezouten niet giftig is. De werkzame hoeveelheid die in onze tandpasta zit is 1000pp/m.

Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof 11 bluem Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof

Ik heb de tandpasta’s al gebruikt en ik vind ze hartstikke fijn. De tandpasta’s zijn lekker fris, anders dan de “standaard”merken zoals bv. een Colgate en Prodent. Het klopt dat de tandpasta door de tandenborstel zakt, in tegenstelling tot andere tandpasta’s. Ik had een foto gemaakt met de tandenborstel waarop ik wat tandpasta had gedaan en inderdaad: Het zakte erin weg. De textuur is dus anders dan andere tandpasta’s.

Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof 13 bluem Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof

Het mondwater:

Het mondwater is super fris! Ik kreeg bijna zo een “Fishermanns Friend” gevoel…De tranen sprongen net niet in mijn ogen. En wat fijn is, is dat je na het uitspugen niet zo een uitgedroogde mond krijgt, wat ik in het verleden wel bij andere mondwaters had. Er zit dan ook geen alcohol in.

Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof 15 bluem Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof

De tandenborstel:

Deze is prima als je van zachte tandenborstels houdt. Zelf hou ik meer van wat steviger en hardere haartjes, ik heb dan het gevoel dat ik dan beter gepoetst heb.  Ik heb gek genoeg overigens nooit last van bloedend tandvlees, terwijl mijn gebit nu niet bepaald in een top conditie is.

De mondspray:

Ik moest even wennen aan de smaak, die is zo anders dan de mondsprays die ik wel eens heb gehad. Maar net zoals bij het mondwater heb je geen droog na-gevoel in je mond.

Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof 17 bluem Mondverzorging: blue®m-De magische kracht van actieve zuurstof

Over de oral foam, de oral gel en de oxygen fluid kan ik nog weinig vertellen, dat zijn de medische hulpmiddelen. Maar dit jaar ga ik ze zeker wel gebruiken, daar ik van plan ben om bij de tandarts wat ingrijpende behandelingen te laten doen en dan komen ze perfect van pas! Ik vond het zo toevallig dat ik dit pakketje kreeg, alsof het zo moest zijn.

Distributie, verkoopadressen en meer informatie:

De blue®m-producten worden op de markt gebracht door Bluem Europe BV uit Zwolle en zijn  verkrijgbaar via diverse tandartsen, mondhygiënisten en apotheken.

Voor consumenten zijn de producten tevens verkrijgbaar via de website met webshop: https://www.bluemcare.com/nl/

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
2 jaren geleden

Interessant! Ik verzorg mijn gebit (vind ik) heel goed. Ik poets driemaal per dag, waarvan ‘s avonds met de elektrische tandenborstel. Sinds jaar en dag gebruik ik Paradontax, dus het zou voor mij wel wennen zijn om een andere tandpasta te gebruiken. Ik gebruik elke avond stokjes en flosdraad en last but not least ga ik – vrijwillig – 4 keer per jaar naar de tandarts en mondhygiëniste…

Deb
Deb
2 jaren geleden

Het lijkt me eigenlijk wel eens leuk om iets compleets anders te proberen op dit gebied, ik gebruik eigenlijk al jaren Aquafresh.

Annette
2 jaren geleden

Ik moet even kijken maar ik denk dat ik hier een tube tandpasta van heb staan, die zat volgens mij vorige keer in de jouwbox, nog niet aan toegekomen om uit te proberen. 🙂

Irene
2 jaren geleden

Heel interessant. Ik heb nog wel eens wat met mijn gebit. Ik heb inmiddels zelf tandpasta gemaakt, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat doet en daar zin in heeft, maar wel opzoek is daar een goed product.

bychristiana
2 jaren geleden

Kijk, dit vind ik nu echt interessante producten! Als je er overna denkt is het eigenlijk best raar dat wij als beautybloggers niet meer aandacht besteden aan zulke producten. Je make-up of je haar kan nog zo perfect zitten, maar je tanden en in feite dus je lach maken natuurlijk toch ook voor een groot deel hoe je eruit ziet.

chucky1012
chucky1012
2 jaren geleden

Zeer interessant….
Ik ken dit niet….
Mijn gebit heeft zoveel te verduren had toen ik heel jong was maar ook volwassen…
Had zoveel beugels gehad…
Nog heb ik geen prachtig gebit..

Een fijne dag

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten