Masker tijd! Demak’Up detox water challenge

Demak’Up challenge…DIY masker

Vers fruit op mijn snuit… Dat heb ik nog nooit gedaan. Wel komkommerschijfjes op mijn ogen, en een keer op mijn gezicht en rug toen ik verbrand was na een te zonnig avontuur aan zee. Eiwit- en honingmaskers heb ik ooit zelf gemaakt, maar deze combinatie kende ik nog niet. Gaan we proberen!

demak'Up masker

 

Een lekker schoonheidsmasker hoort ook bij een complete beauty routine. In mijn pubertijd zat ik wekelijks met een kleimasker op mijn gezicht. Ook ik had last van puistjes, vooral mijn voorhoofd zat helemaal onder. Ik ging voor zuurstofmaskers, reinigende maskers… het liefst maskers die keihard werden. Wat ik ook altijd leuk vond waren eiwitmaskers. Je kreeg dan zo een hard vliesje op je gezicht. Vond ik lekker. En steevast probeerde de rest van de familie mij aan het lachen te maken.

De laatste tijd pak ik de zachte maskers. Anders, maar net zo fijn.

Het is goed dat Demak’Up deze natuurlijke maskers onder de aandacht brengt, zo worden wij weer enthousiast om weer eens lekker te gaan beauty- kokkerellen!

 

Het recept:

 • 1/4 bakje blauwe bessen en/of frambozen
 • Demak’Up Expert wattenschijfjes
 • 2 eetlepels yoghurt
 • 2 eetlepels honing

Prak de blauwe bessen en frambozen fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en meng het tot een glad geheel. Reinig eerst je huid goed. Breng het mengsel voorzichtig in cirkelende bewegingen aan op je gezicht en laat het een paar minuten inwerken. Verwijder met de Demak’Up wattenschijfjes en naspoelen met lauw water.

vruchten yoghurt masker Demak'Up

De voordelen:

Blauwe bessen en frambozen bevatten veel vitamines en antioxidanten. De werkzame stoffen zijn een efficiënt middel tegen vroegtijdige huidveroudering. De vruchtjes zorgen voor een betere elasticiteit en een mooie glans van de huid.

Honing pakt niet alleen onzuiverheden aan door te desinfecteren, maar werkt bovendien hydraterend en laat je huid extra zacht aanvoelen. Dit komt doordat het kleverige wondermiddeltje barst van de antioxidanten.

Yoghurt bevat melkzuur en enzymen die je huid helpen te hydrateren en kalmeren. Het melkzuur ontvet en lost dode huidcellen op, waardoor de huid weer soepel en zacht aanvoelt.

 

masker honing yoghurt framboos bessen

 

Na enkele minuten heb ik het masker er weer afgespoeld en het resultaat ? Mijn velletje voelde prima aan. Lekker zacht en fris!

 

masker op gezicht

En wat ik over had, heb ik lekker opgegeten, ook gezond!

Wat zal ik de volgende keer maken? Een scrub vind ik wel spannend…

Meer leuke recepten vind je op de website van de Demak’Up water detox challenge.

Maken jullie zelf wel eens schoonheidsmaskers?

handtekening Babs

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Melike 27 mei, 2016
  2. Bertine 26 mei, 2016
  3. Astrid 26 mei, 2016
  4. Nathalie 26 mei, 2016
  5. Yvonne 26 mei, 2016
   • BeautyByBabs 26 mei, 2016
  6. Annette 26 mei, 2016
  7. Natascha 26 mei, 2016
  8. Jolanda 26 mei, 2016
  9. Sherry 26 mei, 2016
  10. jeapiebel 26 mei, 2016
  11. Hennie 26 mei, 2016
  12. chucky1012 26 mei, 2016

  Add Your Comment

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten