Keune Color Care shampoo en conditioner – Review

Wisten jullie dat Keune een Nederlands merk is? Ik wist het ook niet, eerlijk gezegd. Keune is een merk die ik direct associeer met een high end kapsalon, maar veel Keune producten zijn nu ook voor thuisgebruik beschikbaar, zoals deze Tinta Color Care lijn. Ik heb de shampoo en conditioner getest. Lezen jullie mee?

keune tinta color care

Keune Haircosmetics breidt de Care Line uit met de introductie van de nieuwe en innovatieve Tinta Color lijn. Een premium sulfaat- en parabeenvrije lijn bestaande uit een shampoo en conditioner, ideaal voor thuisgebruik. De producten houden gekleurd haar langer mooi en verzorgd.

Tinta Color is een toevoeging aan de bestaande Care Line. Ieder product in het Care-assortiment is een resultaat van Keune’s weten- schappelijke erfgoed, dat uit 1922 stamt. De formules zijn ontwikkeld volgens langgevestigde wetenschappelijke praktijken en principes. De strakke, luxe verpakkingen van de Care-lijn zijn geïnspireerd op de apothekersflessen uit de jaren ’20, die in de apotheek stonden van bedrijfsoprichter Jan Keune.

 

Tinta Color Care Shampoo

keune shampoo

De shampoo komt net zoals de conditioner in een mooie, witte robuuste flacon. De shampoo voelt heel romig aan en het is geen shampoo die veel schuimt. Ik moet daar altijd even aan wennen omdat ik schuim nog steeds associeer met schoon.  Onzin natuurlijk, mijn haar is daarna gewoon schoon en zeker verzorgd. Ik heb het wel eens eerder gezegd, als je je haar geverfd heb kan je beter een speciale shampoo gebruiken voor gekleurd haar als je je kleur zo lang mogelijk in stand wil houden. Een kapster zei dat het in principe niet uitmaakt welk merk je kiest, als het maar voor gekleurd haar is.

keune tinta color shampoo en conditioner

Keune is natuurlijk een luxe merk en heeft wat extra’s. De rijke formulevan Tinta Color Care is gebaseerd op zijdeproteïnen om het haar te herstellen. De formule bevat ook Solamer: breed spectrumzonnebescherming tegen UVA- en UVB-stralen, die de kleur doen afbreken. Daarnaast bevatten de producten zonnebloemzaa- dextract en de kleurstabilisator LP300, om de kleur lang mooi en stralend te houden.

Tinta Color Care Shampoo 300ml/ €19,95

 

Conditioner

keune conditioner

Deze conditioner vind ik heel fijn. Met conditioners (net zoals haarmaskers) ben ik altijd een beetje huiverig dat mijn haar er slap van wordt en dat is zeker niet het geval. Al raad ik aan om conditioners niet op je hoofdhuid in te masseren.

Tinta Color Care Conditioner 250ml/ €20,50

 

Conclusie:

Zowel de shampoo als de conditioner zijn volledig sulfaat-, parabeen- en glutenvrij. Een fijn duo waar je haar blij mee zal zijn, top kwaliteit haarverzorging van Nederlands bodem. I Love it!

 

 

OVER KEUNE

Keune Haircosmetics is in 1922 opgericht door een jonge Nederlandse apotheker, Jan Keune. In zijn Amsterdamse apotheek bottelde hij zijn allereerste product. Tegenwoordig is Keune een professioneel haarmerk dat in meer dan 70 landen door kappers en kleurexperts gebruikt wordt. Een internationaal bedrijf dus, maar nog steeds in handen van de familie Keune. De producten worden met liefde ontwikkeld en gemaakt in Soest. Keune Care-producten zijn alleen verkrijgbaar bij Keune-salons.

Gebruiken jullie een speciale shampoo voor gekleurd haar?

 

 

Geen update meer missen?

Ik zou het geweldig vinden als je op mij stemt! Bedankt!

Beauty Blogs Award 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Keune is een fijn merk, maar eerlijk gezegt heb ik het alweer een tijdje niet meer gebruikt.
    Ik ben benieuwd of er siliconen in zitten, zo niet dat wil ik het zeker weer eens proberen.