KeeK op de week 16- IKEA Hacks

Vorige week vertelde ik jullie dat ik naar de BeautySpot beurs en naar Ikea was geweest. Ik zal laten zien wat ik gekocht heb en wat ik ermee gedaan heb. Ik zoek altijd naar goedkope spullen die ik vervolgens voor een heel ander doel gebruik. Vaak is dat heel budgetvriendelijk en het resultaat is best verrassend! KeKen jullie weer mee?

 

keek op de week

Ik zal als eerste vertellen dat deze ‘hacks’ uit nood geboren zijn. Ik koop het liefst natuurlijk een gewone kast, een leuk meubel voor in de douche, maar die zijn simpelweg voor mij niet te betalen. Dus moet ik wel creatief denken om alles opgeruimd en functioneel te krijgen. En het werkt prima.

Herinneren jullie nog die schoenen-zak, die ik nu omgedoopt heb tot handdoekenhouder?

wc handdoeken

 

 

Make-up opbergen…

Ik wil heel graag zo een leuke make-up toren. Zo’n draaiplateau waarin je al je make-up kan opbergen. Maar voorlopig heb ik deze plastic opberg dozen ervoor gesloopt 🙂

Mijn bureau… nou ja, bureau… het is een kast voor in de keuken met een metalen blad. Bovenop staat het vol met make-up en andere dingen.

toilettafel voor

VOOR

Op het metalen blad heb ik folie gelegd die je normaal gesproken op je ramen plakt tegen het binnenkijken. Want ik kan er niet tegen als metaal er zo vlekkerig eruitziet. Op een bepaald moment kwam ik ruimte tekort op mijn “veredelde kaptafel” dus bedacht ik dat ik iets moest doen om meer ruimte te creëren. Niet horizontaal, maar verticaal.

Bij Ikea vonden wij deze handige opbergers met deksel en ze kosten €3,99 per stuk. (Glis bak en deksel)

Direct 2 stuks meegenomen, de deksels ervan afgehaald en bovenop elkaar gezet. Best aardig gelukt, toch? Links staan de kastjes 🙂

 

kaptafel met doosjes

NA

Groentenmandje badkamer + Hofta Ladeverdeler

Wij zochten eigenlijk een badkamerkastje of zo een hang-ding om alle badspullen in te zetten. Die hangers, daar kan je meestal niet veel in kwijt (het hoognodige) en een kast is te duur.

Bij de Action zagen wij deze groentenmandjes (met wieltjes, maar die braken bij het in elkaar zetten al af…) en dus deze gevuld met douche-en haarproducten.

Wat gebeurde er? Je ziet het al… wat een chaos! Ook omdat het raster aan de onderkant helemaal verboog waardoor alles steeds om viel…

Dus denk, denk… zou zo een plastic ladeverdeler werken?

 

HOFTA ladeverdeler IKEA

Nou en of…! Knippper-de-knip en hup, het resultaat!

En de deksel van het “kastje” (die op mijn toilettafel nu staat) heb ik in het middelste mandje gelegd zodat de bodem daar weer vlak is.

Tadaaa!

deksel plastic kastje ikea in groentenmand

Met deze Hofta Ladeverdeler  staat alles er weer fier bij.

 

Een schoenenrek als laptop standaard : LUSTIFIK

Ik zet mijn laptop altijd op een stapel boeken of een kartonnen doos. Omdat ik niet de hele tijd met een gebogen nek wil zitten. Au! Ik heb een extern toetsenbord want een paar toetsen zijn kapot. Hierdoor lag mijn toetsenbord op de rand van de tafel… want die doos zat ervoor, waardoor mijn armen en polsen geen ondersteuning kregen. Dus op zoek naar een andere verhoging voor mijn laptop waarbij mijn onderarmen ook konden rusten op de tafel… Ik moet geen handleidingen gaan schrijven, wordt net zo dik als dat boek van Tolstoj (Oorlog en Vrede, dàt boek)…pfff.

 

Wij zagen kartonnen laptop standaards, die waren op zich het goedkoopst (€13,95). Maar verderop zag Jeroen een schoenenstandaard/kapstok en die kost €5,99 …”Huh, hoe had je dat bedacht? Hoe kan je daar je laptop op zetten en waar moet mijn toetsenbord dan liggen?”

schoenenrek ikea

 

 

Amai… ik bevestig 1 buis niet… haal gewoon het doek eruit,  zet hem op zijn kant et voilà!

Kijk maar, dit is wat duidelijker!

laptop standaard ikea

Ach, en zo bespaar je weer €8 …. Het is onderhand een sport geworden.

 

Gebruiken jullie ook wel eens spullen totaal anders dan waar zij bedoeld voor zijn?

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Annette 17 april, 2016
  2. Marushi 17 april, 2016
  3. DisneyChicks.nl 17 april, 2016
  4. Yvonne 17 april, 2016
  5. Natascha 17 april, 2016
  6. jeapiebel 17 april, 2016
  7. Hennie - www.tutje.nl 17 april, 2016
  8. YuStSoMe 17 april, 2016
  9. chucky1012 17 april, 2016

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten