KeeK op de WeeK 49- Zo zit de Kat in de Boom & Zo valt je Kerstboom Niet Meer Om

Hallo KeeKers! Vorig weekend had ik een verjaardag, eigenlijk waren het 3 verjaardagen die wij nog moesten inhalen. Gelukkig in één familie, dus met 1 bezoekje 3 tegelijk. Mijn zwager en nichtjes hadden lekker gekookt en mijn schattige kleine neefje en nichtje waren er ook. Na die zondag werd ik grieperig en tijdens dit schrijven op zaterdag ben ik nog aan het snotteren…

keek op de week 49 2018

Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

Griep

Heb ik verdorie een griepprik gehaald, slik ik speciale supplementen om mijn weerstand een boost te geven, pak ik verdorie weer een griepje mee! Mijn kleine neefje liep op die verjaardag al flink te hoesten (en was wat koortsig) en ik was toen al bang dat ik het op zou pikken. De vorige keer had ik het flink te pakken toen ik naar Utrecht was geweest. In een overvolle trein zitten is bijna zoeken naar een griepvirus… Ik heb ook een weerstand van nul komma nul tegenwoordig. Blegh…

Ik heb dat overigens vaker, zodra ik bepaalde supplementen ga slikken neemt “de kwaal” vaak eerst toe. Zou het iets homeopathisch zijn, dat je klachten eerst verergeren en dat het dan beter wordt?

Ik blijf ze wel trouw innemen, ik denk dat mijn lichaam zich aan het “resetten” is. Vroeger kreeg ik nooit koorts, op zich is het goed dat ik tegenwoordig wel koorts krijg. Volgens mij vecht je lichaam dan terug…

Snot!

Hoesten, een flinke snotneus (hoeveel snot produceert een mens in hemelsnaam?), koortsig, you name it. Maar mijn bed ingaan om die redenen staat nooit in mijn woordenboek. Oké, ik ga dan geen gekke dingen verder doen, hoogstens boodschappen halen. En ‘s nachts tig keer mijn bed uit stappen, want ik heb nog 2 kleintjes lopen die op de meest onmogelijke tijden mij wekken.

Nachtrust?

Tegenwoordig miauwen Marie en Toulouse niet meer, maar schrapen zij zachtjes aan mijn nachtkastje. En ik moet er dan wel uit, want ze houden niet op voordat ik naast mijn bed sta. Believe me, ik heb geprobeerd om het te negeren, hahaha.

De slaapkamerdeur dichtdoen heeft ook geen zin, daar kan je namelijk ook heerlijk aan krabben. Katten houden niet van dichte deuren. Ik ook niet, overigens. Ach, het is ook geen ramp. Zij zijn en blijven mijn lieverds en doen gewoon wat (veel) katten nu eenmaal doen. 😉

Kerstboom

Marie haalt haar mooie neusje op voor de kerstboom, maar Toulouse gaat dan helemaal los. Zodra ik dat ding uit de kast haal staat Toulouse al paraat met klimtouw en ander klimgereedschap om die boom te trotseren!

toulouse kerst

Tijdens het opbouwen van de (kunst)kerstboom…

En dan er helemaal in kruipen!

toulouse in de boom

Van dichtbij…

toulouse in kerstboom

Tip! Zo valt je kerstboom niet meer om!

Ieder jaar viel de boom ook om, maar deze dame heeft daar wat op gevonden. Het idee heb ik van mijn figuratiewerk wat ik vroeger nog wel eens deed. Lampen en andere stellages worden op een filmset namelijk altijd met verzwaard met kussens. Dus wat heb ik gedaan?

Ik heb gewoon een paar keien uit de tuin in kussens gestopt en die op de poten van de kerstboom gelegd. Knappe jongen…eeeh…kat die die boom nog om krijgt!

zakken onder kerstboom

Maar klimmen blijft leuk, en dan hoor ik ‘s nachts (ik ben een lichte slaper) geritsel en belletjes klingelen. Toulouse wil naar de top! Dus pakte ik snel mijn camera erbij, want Toulouse in de boom levert altijd leuke plaatjes op.

Verjaardagsfeest

Overgrootvader Peter met “Himalaya hoedje” met baby Milou. Ik vind dat altijd zo leuk om te zien en het valt mij op hoe rustig die kleintjes altijd blijven zitten/blijven liggen bij opa’s en oma’s. Alsof ze meer rust uitstralen, Milou is helemaal op haar gemak bij haar overgrootvader!

opa en milou

Ik kreeg ook nog een cadeautje. Thee verpakt in deze mooie handgemaakte etui! (Hadden ze meegenomen van vakantie, de Himalaya dus…)

thee

Gegeten

Wij kregen als afsluiting van het diner dit heerlijke toetje. Die kon ik niet weerstaan, Weight Watchers of niet. Te lekker!

toetje

Aardbeiensoep, crème brûlée en een zelfgemaakte macaron. Die vulling was zalig! Daar wil ik het recept nog van hebben!

En tot slot deze lieverds die lekker liggen te pitten na al hun (nachtelijke) avonturen…

 

Tot de volgende KeeK!

handtekening Babs

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Natascha - Beautyopinie 10 december, 2018
  2. Gonny 10 december, 2018
  3. Rory 10 december, 2018
  4. Tessa 10 december, 2018
  5. Deb 9 december, 2018
  6. annette 9 december, 2018
  7. bychristiana 9 december, 2018
  8. Mariska 9 december, 2018
  9. Irene 9 december, 2018

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten