Keek op de Week 4- Verhuisd!

Een eigen huis, een plek onder de zon…

 

Terwijl jullie dit lezen zit ik net in mijn andere huis, ik ben namelijk verhuisd! Eindelijk weer een huis met een tuintje, weg van die flat zonder bergruimte!

Het is (weer) een senioren woning, dus geen groot huis. Maar wel met een zolder waar je kan staan, dus een prima slaapkamer. Binnen ziet het er relatief luxe uit. Zeker voor een standaard woningbouw huurwoning. En dat is een van de redenen waarom ik voor deze woning gegaan ben.

keek op de week

 

 

De vorige bewoner heeft wat dingen verbouwd waardoor alles net iets anders is. En wij hebben wat spullen overgenomen van de vorige bewoner. Zo hoef ik geen gordijnen te maken, geen zeil neer te leggen, de schutting zit erbij etc….

Wat hebben de vorige bewoners verbeterd?

 

 • De kamerdeuren zijn schuifdeuren geworden, dat bespaart heel wat ruimte.
 • De bijkeuken is wit geschilderd, dus geen koude, loze ruimt maar eigenlijk heel gezellig.
 • De zolder is ook licht en ruim. Met schuifluiken onder het schuine dak waar je veel spullen kwijt kan.
 • De keuken heeft enorm veel opbergruimte. Zo ook de bijkeuken.
 • Er hangen 2 afzuigkappen. Een in de keuken, en de vorige bewoner bakte graag friet, dus in de bijkeuken nog eentje… 🙂
 • Op de ramen en deuren zit folie, prima tegen inkijk en netjes gedaan.
 • Alleen het toilet en douche vind ik ietwat triest. Het douchegordijn is van de vorige bewoner, die vervang ik natuurlijk. Iets vrolijks komt erin.

Alles is bizar veilig, zelfs alle ramen kunnen op slot. In ons vorige huis stond alles altijd open. Als ik naar de stad ging, liet ik de achterdeur open. Nooit wat gebeurd. en zeker toen ik nog mijn honden had, ik was nooit bang voor inbrekers.

Kortom, het is een woning met veel extra’s.

Het ging razendsnel. vlak voor de kerst de bezichtiging, daarna moet je binnen en paar dagen beslissen.

Papierwinkel

Ook moest ik uittreksels halen bij de gemeente en opsturen. Bleek dat je bij de gemeente een afspraak moest maken voor een uittreksel van de burgerlijke stand!. Huh? Pas 7 januari kon ik terecht? Lap zeg, dan loop ik mijn huis mis. Voor 2 printjes zo veel gedoe?

Maar dan geef ik niet op, ik wil ze gewoon nu meenemen. Wist ik veel dat je niet meer gewoon naar binnen kan lopen, een volgnummertje trekt, naar de balie en hup, klaar…

Zo vaak kom ik niet bij de gemeente… Jij wel?

Na wat gebel heen en weer door de receptioniste kwam er eindelijk een ambtenaar naar beneden met de uittreksels. Betalen en weer naar huis. In the pocket!

Het is een hectische tijd. weer sjouwen met al het huisraad. Hoewel er niet meer heel veel te sjouwen meer is. Maar het opnieuw inrichten (daarmee bedoel ik dat alles anders komt te staan) en een nieuwe start, helemaal goed!

Bijna gênant, maar ik geef toch even een idee hoe wij woonden. Omdat wij geen bergruimte hadden, stond alles opgestapeld. Let wel… deze foto heb ik gemaakt tijdens de verhuizing, dus het was één grote chaos. En allemaal oude spullen, het is niet anders…

Niet veel soeps, hé…

 

Een leukere woning…lopen jullie mee door het huis?

De huiskamer: Wel heel vreemd qua bouw, de slaapkamer zit links en is afgescheiden door raampjes met vitrage. (die hebben wij al vervangen door wat hipper’s) Die witte bank stond er nog. Dat komt mooi uit, wij hebben een tweezitsbank die helemaal doorgezakt is…

De Keuken

 

De bijkeuken

De trap en zolder

De badkamer en toilet

Meer bergruimte

gangkast

 

De tuin, alles is betegeld. Wat vrolijke bloemen in de plantenbakken deze zomer, komt goed! En nu kan ik mijn fiets in de tuin stallen. Eens kijken of ik ook de versnelling weer kan repareren. Ik heb geen sportschool nodig, die fiets van mij trapt zo zwaar… dat is al een workout op zich…

tuin

De tegels moeten wel schoongemaakt worden… mooi klusje voor de lente…

Nu hoeven wij niet meer ‘bang” te zijn dat het bericht komt dat de flat gesloopt wordt… Eerst was het 2016, nu plots volgend jaar… allemaal onzekerheden. Ik wil vaste grond onder mijn vermoeide voetjes en dat gaat nu lukken!

Spulletjes voor het nieuwe huis

Ik moet heel voorzichtig doen met de financiën , maar toen ik de Big Bazar in liep om schoonmaakspullen te kopen, zag ik dat alle decoratie artikelen afgeprijsd waren. 50% Korting!

Dan kan ik dat niet laten liggen. Allemaal leuke spullen die je eigenlijk nooit echt nodig hebt, ik weet het. Maar mijn hebbe- hebbe brein is dan zwak…

Wat heb ik gekocht?

Deze Home letterlamp. Voor €4,50…Hoe noem je zoiets eigenlijk, lampjes met letters of letters met lampjes ? Eigenlijk ben ik allergisch voor “Love” en Home is where the heart is” borden, en stiekem vind ik ze ook wel weer geinig. Mijn excuus voor deze Home- bakis dat er lichtjes in zitten en ik ben gewoon een sucker voor lampen. (als je mij verward op de lampenafdeling van de Ikea ziet lopen, probeer mij dan daar met zachte, maar overtuigende hand daar weg te leiden, ik heb iets met lampen… ;))

Home

UIT!

En hij kan ook…

home lamp

AAN!

En ook weer…

home

UIT!

 

Haha, dat was even spannend, hé?

Het zal best wel weer even wennen worden. Momenteel rijden wij op en neer om af en toe wat spullen te brengen. En gek genoeg, voelt deze flat nog even aan als ‘thuis’. Rustig is deze flat allang niet meer. Er wordt flink verbouwd door de jongere generatie die er nu intrekt.

En ik zie in ons nieuwe straatje onze echte senioren buurtjes steeds nieuwsgierig uit het raam kijken.

Ik ben blij als alles er staat en wij de deur dicht kunnen trekken!

Hebben jullie leuke tips qua inrichting? Vooral de wc en douche (met al die buizen) vind ik niet echt… gelukkig ben je daar niet zo vaak, maar toch… Tips zijn van harte welkom!

Tot de volgende keek!

handtekening Babs

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Desiree 25 januari, 2016
   • BeautyByBabs 25 januari, 2016
  2. Natasja 24 januari, 2016
  3. Annette 24 januari, 2016
  4. Debbie 24 januari, 2016
  5. Mariska 24 januari, 2016
  6. Iris 24 januari, 2016
  7. heidi 24 januari, 2016
  8. Cindy 24 januari, 2016
   • BeautyByBabs 24 januari, 2016
  9. YuSt 24 januari, 2016
   • BeautyByBabs 24 januari, 2016
  10. petra 24 januari, 2016
   • BeautyByBabs 24 januari, 2016
  11. Hennie 24 januari, 2016
   • BeautyByBabs 24 januari, 2016
  12. Natascha 24 januari, 2016
   • BeautyByBabs 24 januari, 2016
  13. chucky1012 24 januari, 2016
   • BeautyByBabs 24 januari, 2016

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten