KeeK op de WeeK 32- Hittegolf, Vegetarisch, Padden en Melted Marie…

De hittegolf is weer voorbij… Het is weer flink afgekoeld tijdens het schrijven van deze post (en dat was op donderdagavond). Eigenlijk wel gek, ik ken zoveel mensen die verlangen naar de wintermaanden omdat je dan weer je lekker warm kan kleden met dassen en mutsen en gezellig kaarsjes kan branden… Natuurlijk zijn kaarsjes knus en gezellig, maar dat kan wat mij betreft in de zomer ook. Gordijnen dicht, liefst verduisterende gordijnen, en dan kan je ook je kaarsjes aansteken. Maar je kan niet in de winter lang genieten van het licht, zoals ‘s ochtends vroeg als de vogeltjes wakker worden… Jullie snappen het al, ik ben geen vriend van al die duisternis. Vroeger wel…

keek op de week 32 2018

Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

Ik vond het toen ik jong was het helemaal niks als het buiten zo lang licht bleef. “Geef mij maar de nacht” zei ik altijd. Maar nu vind ik heerlijke, lange zwoele zomeravonden (met eventueel kaarsjes en kaasjes) in de tuin super sfeervol.

Hittegolf

Maar eerlijk is eerlijk, wij zijn niet gewend aan die langdurige hitte en zijn er ook niet op ingesteld. Hoezo siesta? Nee, de economie draait gewoon door zoals altijd.

Ik hou van warmte maar niet van hitte. Het was gewoon te heet, in onze tuin was het zinderend heet. Als ik de was ophing, was het al zowat droog voordat het het rek aanraakte! Het was absoluut het gesprek van de dag, je had echt een “Team Zon” en een “Team Regen“.

Poll

Op Instagram heb ik een korte poll (ongeveer een uurtje) gehouden over het weer. Ik vond de uitkomst best verrassend,  11 mensen waren vóór de warmte en maar 2 tegen. Die hadden liever regen.

Wij hadden deze zomer (gelukkig is het nog niet voorbij) eerst 1-enorm veel grote enge spinnen in huis, toen 2- vliegen en maden in de groenbak (jakkes!), 3- egels in de tuin, daarna een heuse 4- mierenplaag en afgelopen donderdag een 5- baby paddentrek door het huis. En maar 3 muggen gezien. Zit ik met mijn intelligente muggenpleisters gereed…

Het was een ware invasie, een padje zat ook in de douche… Die heb ik ook weer terug in de tuin gezet.

Ik ben team warm en zon, heerlijk als je na het douchen aan kan kleden met slechts het hoogst noodzakelijke en daarna (met) zonder jas naar buiten kan lopen. “Met zonder jas”vind ik altijd zo grappig klinken, als kind zei ik dat ook vaak. Het klimaat in de “Bush” in Burgers Zoo vind ik ook altijd zo lekker, die vochtige warmte. Fijner dan in de “Desert”.

Gegeten…

Vegetarische biefstuk. Ik hoopte zo dat het lekker zou smaken maar ik vond het echt niet lekker. Niet omdat het niet naar biefstuk smaakte, maar de structuur vond ik ook zo vreemd. Jammer.

vivera biefstuk

Toevallig…

Ik zag op televisie in verband met het Friese Skûtsjes zeilen dit fragment, wat gefilmd was in het haventje van Langweer…

Ik herkende het meteen! Op diezelfde steiger had ik een week daarvoor nog gezeten!

Serie: Jordskott

Een agente (Eva) gaat terug naar haar geboortestad 7 jaar later nadat haar dochtertje daar verdwenen is. De politie hield het erbij dat haar kind verdronken was, maar zij hadden alleen haar jurkje uit het meer opgevist, maar geen spoor van het meisje. Eva blijft overtuigd dat zij nog leeft.

Vlak nadat ze daar aankomt is er weer een kindje verdwenen en zij vermoedt dat dat jongetje, net als haar dochter ontvoerd is. Door dezelfde dader.

Lekkere spannende Zweedse serie met een beetje vreemd, fantasy-achtig randje. Wij zijn nog aan het kijken, dus ik weet niet waar het verhaal precies naartoe gaat, maar zeker een goede serie voorzover wij het kunnen beoordelen. Iedere keer kijk ik weer uit naar de volgende aflevering!

Melted Marie…

Marie lag helemaal plat en uitgestrekt onder de poort, zo een grappig gezicht!

Zoek de bijpassende achterkant 😉

Dat was het weer voor deze week… En over het weer gesproken, was jij Team zon of Team regen?

 

handtekening Babs

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Deb 15 augustus, 2018
   • BeautyByBabs 15 augustus, 2018
  2. Rory 15 augustus, 2018
   • BeautyByBabs 15 augustus, 2018
  3. bychristiana 14 augustus, 2018
  4. Sylvia - alovelyadventure 14 augustus, 2018
  5. Charel 13 augustus, 2018
  6. Annette 12 augustus, 2018
  7. chucky1012 12 augustus, 2018

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten