KeeK op de Week 13- Mijn Tic op het Toilet, Broen, Bron en Bloggen

Zalig Pasen Kekers!

Hebben jullie alle eieren gevonden die verstopt waren? Ik wel! Ze lagen allemaal in de koelkast 🙂

Pasen, ik heb er niet heel veel mee. Hoewel.. ik denk dan aan de kleur geel, de zon, jonge kuikentjes, lammetjes, narcissen en Urbi et Orbi. Bedankt fur die bloemen!

keek op de week

 

 

Vroeger verstopten mijn ouders de zelf geverfde paaseieren (die meurden wel na zoveel dagen) en wij kregen dan altijd daarna een mooi chocolade paasei. Of een paashaas van chocolade. Dan stond ik ook extra vroeg op… (mijn ouders zullen mij wel vervloekt hebben) om eieren te gaan zoeken.

Ook in de buurt van ons huis werden paaseieren verstopt. In het speeltuintje om de hoek… Man, wat was dat spannend! Zoeken onder de wip, de schommels, graven in het zand… Ik vond natuurlijk helemaal niks.

Was dat met Pasen of Pinksteren dat de woon boulevards open zijn? Whatever… dat was eerst heel bijzonder dat de winkels open waren op een soort zondag. Eén keertje ben ik er geweest. Eigenlijk meer onderweg naar dan in een woonwinkel. De halve dag in de file gestaan! Half Nederland ging erheen. Dus nooit meer gedaan.

Mijn Tic

Ik ga wat bekennen. Ik heb een tic, een rare gewoonte.

Als ik in een hotel kom, dan moet ik de toiletten inspecteren. Ik heb iets met mooie toiletten in een hotel. Als het goed is zijn ze altijd schoon, iemand draait een muziekje op de achtergrond ( de baas?) en ze ruiken vaak ook lekker. (uitzonderingen daargelaten) Alsof er net, zoals bij de Efteling in Droomvlucht een geurtje wordt verspreid. Nee, geen Airwick of WC eend,  maar zo een friszoet relaxed geurtje.

En dan moet ik een foto maken. Goed licht, grote spiegels. Ik hou daar van.

 

wc van der valk

 

 

van der valk

Deze zijn bij van der Valk was in Apeldoorn gemaakt toen ik er was voor de product presentatie van Eqology.

Ook een mooie zaal hebben ze daar…

 

impressie zaal van der valk

Wat heb ik deze week gedaan…?

Nu moet ik weer heel diep graven in die grijze massa. Bloggen , schilderen en ik heb een meditatie app gedownload. Ik voelde dat ik eigenlijk niet goed door ademde. Heel oppervlakkig. Deze app is heel erg leuk om te doen, en je krijgt een digitale sticker als je een sessie hebt gedaan. Beloning!

 

Stop, Breathe & Think app

A friendly, simple tool to guide people of all ages and backgrounds through meditations for mindfulness and compassion.

Deze app is zo prettig, beter dan voorgaande meditatie apps die ik geprobeerd heb.

De stem van de vrouw is fijn (ik heb er een gehad die smakte heel irritant, leidt alleen maar af). Je kan instellen of je het 5, 6 of 20 minuten wil doen, ideaal.

Je moet eerst voelen hoe je lijf ervoor staat, je kan kiezen wat je emotie op dat moment is en dan geeft hij je mogelijkheden welke meditaties op dat moment bij je passen. Het werkt simpel, leuke afbeeldingen en niet te zweverig.

stop breathe & think (Small)

meditatie app (Small)

Dit soort dingen, net zoals yoga moet ik echt regelmatig gaan doen. Ik weet dat mijn lijf daar rustig van wordt. Helemaal Zennnn…

meditatie app 1

Serie!

Bron/ Broen- The Bridge

 

Wij hadden een tijdje geleden eerst de Amerikaanse versie gezien en nu ook de Zweedse, de originele serie.

“Gelukkig” is mijn geheugen zo lek als een zeef… Wie de moordenaar was, ik had wel een vermoeden, maar zeker wist ik het niet meer. Haha, zo beleef je alles 2 keer!

Beide versies zijn goed, ik vond de Zweedse “Saga” (de hoofdrolspeelster) net iets interessanter dan de Amerikaanse “Sonya”. Beide zijn ze alleen bezig met feiten, empathisch zijn ze niet. Juist daarom ook heel grappig. Ze flappen er van alles uit.

 

De Amerikaanse versie:

Een remake met Diane Kruger als detective Sonya Cross en Demian Bichir als Marco Ruiz speelt zich af rond de grensovergang tussen El Paso en Juarez.

Eigenlijk is de plot ongeveer hetzelfde, maar de verhaallijn is toch iets anders. Andere personages, dus helemaal niet vervelend om 2 keer te kijken.

De Zweedse versie…

Bron (Zweeds), Broen (Deens), buiten Scandinavië uitgebracht als The bridge (De brug), is een Deens-Zweedse tv-misdaadserie die in beide landen speelt en waarin beide talen worden gesproken. De titel verwijst naar de Sontbrug die Denemarken en Zweden verbindt.

 

Het is een serie waar ik helemaal aan verknocht ben, en smaakt naar meer Zweedse krimi’s. Top!

gele nagellak pasen

 

Ik wens jullie fijne vrije Paasdagen, geniet ervan!

 

Geen update meer missen?

  1. Sanne 28 maart, 2016
  2. Melike 27 maart, 2016
  3. heidi 27 maart, 2016
  4. YuSt 27 maart, 2016
  5. Debbie 27 maart, 2016
   • BeautyByBabs 27 maart, 2016
  6. DisneyChicks.nl 27 maart, 2016
  7. jeapiebel 27 maart, 2016
  8. Annette 27 maart, 2016
  9. Gonny 27 maart, 2016
  10. Mariska 27 maart, 2016
  11. Evelien 27 maart, 2016
  12. chucky1012 27 maart, 2016

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten