KeeK op de WeeK 1- Longontsteking (Weer!)

Mijn eerste KeeK van 2019 verliep niet bepaald plezierig, maar daar is niets aan te doen. Het overkomt je. Wéér een longontsteking, heel vervelend. Veel gehoest, gesnotterd, gezweet, gepiekerd, geslapen en heel veel films gekeken. Een waardeloos begin dus, behalve de leuke films die ik gezien heb…

keek 01 2019

Rainbow cake by sarsmis/ Shutterstock

Oudejaarsavond voelde ook niet bepaald feestelijk aan. Ik heb last van allerlei vervelende kwaaltjes maar bijvoorbeeld overgeven doe ik eigenlijk nooit. En dan plots wel. Zegge en schrijven heb ik 1 oliebol binnen gehouden. Ik heb dan ook deze week nauwelijks iets gegeten. Alles smaakte vies en ik had simpelweg nergens trek in. Nog steeds niet overigens…

Maandag was ik bij de huisarts (een vervanger) en zij schreef mij een kuurtje antibiotica voor. Een longontsteking dus. Ik had mij ook voorgenomen niet weg te gaan zonder iets van een medicijn. De vorige keer deed dat mij de das om. En ik was al 3 weken aan het kwakkelen, plus dat wij een temperatuur van 40,3° C ook wel aan de hoge kant vonden. Je hebt een longontsteking waarvoor je opgenomen moet worden in het ziekenhuis en een longontsteking die je thuis kan uitzieken. Gelukkig was dit keer thuis uitzieken het geval.

Griepprik

Met een griepprik ben je dus niet gevrijwaard voor griep. Of er is weer een andere variant, maar je kan wel ziek worden. Ik las dat het ziekteproces dan milder verloopt. Echt zekerheid heb je dus niet, maar als het nog een stapje erger was geweest… Ik wil het liever niet weten.

Vrijdag

Donderdag gebeurde er iets waardoor ik behoorlijk van in paniek raakte en direct weer de huisarts gebeld. Ik kon daar niet terecht (het was 15.00 uur), maar na overleg met de assistente moest ik vrijdag terugbellen voor een afspraak. En als het erger werd moest ik die avond naar de huisartsenpost gaan.

Nu was er weer een andere arts, de “mijne” bleek overigens op vakantie te zijn, maar deze arts was gelukkig ook heel grondig en ook geruststellend. Ik kreeg zo een inhalator/puf ding mee voor mijn longen (ook weer iets wat ik zelf bedacht had ter verlichting van mijn klachten) want ik wilde ook van dat benauwde gevoel af. Je verstuift een of ander goedje die je longblaasjes weer vergroot.

Bij de apotheek kreeg ik een duidelijke uitleg hoe dat ding werkte. De uitleg werd gedaan in een apart kamertje dus niet aan de balie. Je hebt van die “snelle” inhalators maar ik kreeg er eentje met een zogenaamde “kamer” ervoor. Dan puf je zo een 6 keer en de kans is dan ook kleiner dat je daarna de boel weer uit je longen hoest.

Iedere dag weer een stapje verder…

De antibiotica is nu goed aangeslagen en samen met de pufjes voel ik mij iedere dag weer wat sterker worden. Ik moet jullie zeggen dat alle frustraties van mijn ziekenhuisopname weer terugkwamen toen ik zo een koorts had… Dat ik zo een enorme dorst de hele tijd had, de vervelende onderzoekjes en handelingen iedere dag… Ik proefde zelfs weer het ziekenhuis, gadver!

Ik ben afgelopen week ook bewust niet gaan kijken op andere blogs, Instagram en Facebook dus mocht ik echt wat gemist hebben… Ik denk het niet, maar hoop deze week weer alles langzaam op te kunnen pakken!

Tot de volgende, een hopelijk gezelligere KeeK!

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Rory 8 januari, 2019
  2. Wendy 7 januari, 2019
  3. Deb 7 januari, 2019
  4. bychristiana 7 januari, 2019
  5. tessa 7 januari, 2019
  6. Evelien 6 januari, 2019
  7. Mariska 6 januari, 2019
  8. Annette 6 januari, 2019
  9. Gonny 6 januari, 2019
  10. chucky1012 6 januari, 2019
  11. Irene 6 januari, 2019
  12. Sylvia - alovelyadventure 6 januari, 2019

  Add Your Comment

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten