Ik heb een limbale ring gefotoshopt, mooi?

Als je gezegend bent met een limbale ring, dan ben je een bofkont.

Kennen jullie dat? Je kijkt naar iemand en je blijft kijken. Vooral naar de ogen. Die priemen door je heen, spatten van het witte doek af. Wat is er toch met die ogen aan de hand?

limbale_ring_ Babs

 

 

Heel simpel. die ogen hebben allemaal een “limbale ring” ofwel de buitenste ring van de iris heeft een donkere rand. Hoe groter en donkerder die is, hoe attractiever de persoon wordt. Dat is natuurlijk ook weer wetenschappelijk onderzocht. (University of California)

Bij lichte ogen zie je het natuurlijk beter. Kijk maar naar Steve Mc Queen. Die acteur had ogen waar je naar bleef kijken. Zijn limbale ring is niet heel dik of heel donker, maar toch…

Steve-McQueen limbale ring

 

Op de website van AirOptix.com kan je zien hoe gekleurde lenzen bij jou zouden staan. Nu heb ik heel donkerbruine ogen dus is het lastig om het goed te zien… (Mijn ‘lens’ is rechts op de foto iets te groot, en zo lijkt mijn oog ook wat groter)

 

 

limbale_ring_pure_hazel

 

Dus heb ik met een ander programma geprobeerd om het wat duidelijker in beeld te krijgen.

limbale_ring_

Bij onderstaande foto’s heb ik Fotor.com gebruikt, een heel makkelijk fotobewerkingsprogramma. Je kan je ook helemaal uitleven met make-up. En het is gratis.

Ik heb dus nogmaals mijn ogen gefotoshopt om te kijken wat zo een limbale ring en andere kleur voor mijn gezicht doet. Kijken jullie mee?

Babs limbale ring

Mijn eigen oogkleur…

Babs limbale ring blauw

Babs in blue

 

 

Zien jullie het verschil?

Je kan gewoon lenzen kopen, en je kan het vast ook operatief laten doen. (not my piece of cake)

Japanse meisjes zijn er dol op, want dan lijken hun ogen groter. Zeker die lenzen die en slagje groter zijn dan hun iris, om zo die grote verbaasde/semi-onschuldige poppen-ogen look te krijgen.

Ik heb lang geleden voor de gein blauwe lenzen gedragen. Op mijn verjaardag. Maar dat vond ik toch wel bizar staan… (en toen kon ik die foto niet vinden)

Ik had deze foto gemaakt en na wat rommelen met de belichting viel mij steeds iets op. Mijn ogen spatten er best wel uit. Doordat er een witte ‘vlek’ in mijn ogen zit, lijkt het optisch alsof ik een heuse limbale ring heb.

babs

 

Hebben jullie een limbale ring? Zo ja, stuur een leuke foto op, dan zet ik ze een keertje onder elkaar!

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Stéphanie 23 juni, 2015
  2. Annelou Bangert 23 juni, 2015
  3. chucky1012 23 juni, 2015

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten