Hilmar Mulder wordt hoofdredacteur van ELLE Nederland

Persbericht Amsterdam, 29 april 2014

Hilmar Mulder wordt hoofdredacteur van ELLE Nederland

Hilmar Mulder

Hilmar Mulder

Hilmar Mulder wordt hoofdredacteur van ELLE Nederland, dat heeft Luc van Os, CEO van Hearst Magazines Nederland vandaag bekendgemaakt.

‘Ik ben erg blij dat Hilmar de overstap naar ELLE wil maken. Zij is de juiste persoon om ELLE na 25 jaar naar de next stage te leiden en zij brengt enorm veel ervaring met zich mee, zowel op het gebied van mode en bladenmaken als op digitaal gebied,’ aldus Van Os.

‘Hilmar heeft een vernieuwende, frisse kijk op ELLE. Zij heeft een scherp gevoel voor de Nederlandse markt dat, gevoegd bij haar passie voor inspirerende content, haar tot een perfecte match met ELLE maakt. We zijn ervan overtuigd dat zij dit iconische merk tot een nóg groter succes kan maken,’ aldus Kim St. Clair Bodden, SVP/Editorial Director van Hearst Magazines International.

Hilmar Mulder, sinds 2007 hoofdredacteur van Grazia: ‘Na ruim zes jaar met hart en ziel voor Grazia te hebben gewerkt ging mijn modehart meteen harder kloppen toen de kans voorbijkwam om bij ELLE te werken. Een rol te mogen spelen bij hét modeblad waarmee ik ben opgegroeid is een uitdaging die ik niet kon laten lopen.’

Hilmar volgt Cécile Narinx op, die Harper’s BAZAAR gaat leiden, een titel die begin september gelanceerd wordt. Luc van Os: ‘Graag wil ik Cécile danken voor tien jaar fantastisch leiderschap van ELLE.’
Marscha Krouwel, uitgever vrouwentitels van Hearst Magazines Nederland: ‘Ik kijk ernaar uit om met Hilmar samen te werken en ben ervan overtuigd dat ze met haar enorme drive, kennis en relevante ervaring een aanwinst voor het ELLE-team zal zijn.’

OVER ELLE

Cover ELLE In september 1989 verscheen de eerste Nederlandse versie van ELLE.

In 25 jaar is ELLE is uitgegroeid tot een 360-gradenmerk, met een betaalde printoplage van 85.000 exemplaren, 650.000 unieke bezoekers per maand op ELLE.nl en intensief socialmediagebruik: 120.000 Facebookfans.

Cijfers die de prominente rol van ELLE in de Nederlandse modewereld onderstrepen.

Het 25-jarig jubileum wordt dit jaar groots gevierd. Elke maand heeft het magazine een 32-pagina’s dikke feestbijlage en zijn er kortingsacties met modemerken. Er is een jubileumchannel op ELLE.nl.

Op de speciale ELLE 25 jaar-app worden mode- en beautyprijzen weggegeven. Naast de ELLE Stijlbijbels wordt aanstaande donderdag een nieuwe special gelanceerd: de ELLE Denimbijbel. In juni staat het ELLE Festival op de agenda, een gezamenlijk evenement van ELLE, ELLE Decoration en ELLE Eten.

OVER HEARST MAGAZINES INTERNATIONAL
Hearst Magazines International, een onderdeel van Hearst Corporation, is de grootste Amerikaanse uitgever en bestiert wereldwijd 290 bladen en 147 websites in 34 talen in 81 landen.

Onder de grootste titels vallen Cosmopolitan en ELLE – beide gerenommeerde merken met meer internationale edities dan welk ander vrouwenblad ook – ELLE Decoration, Esquire, Good Housekeeping en Harper’s BAZAAR.

Daarnaast geeft Hearst Magazines International andere titels uit in joint ventures, zoals Men’s Health en Runner’s World. Hearst Magazines heeft eigen bedrijven in China, Italië, Japan, Nederland, Spanje, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk.
Hearst Magazines geeft 20 titels uit in de VS.

OVER HEARST MAGAZINES NEDERLAND
Hearst Magazines Nederland, gevestigd aan het Koningsplein in Amsterdam, geeft topmerken Quote, ELLE, ELLE Decoration, ELLE Eten, Harper’s BAZAAR (lancering september 2014), Red, Esquire, Cosmopolitan, Men’s Health en Women’s Health (lancering van het jaar 2013) uit, zowel in print als digitaal.

Geen update meer missen?

  • Add Your Comment

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.