Gezond de dag door!

Het wordt kouder en ik merk nu weer dat ik sneller moe ben. De kou maakt dat ik het liefst de hele dag onder de dekens kruip. En veel eten, vooral stampotten om maar meer energie te krijgen… herkenbaar?

Gezond de dag door! 1 vitamine b12 Gezond de dag door!

Foto: Shutterstock

 

Stampotten zijn lekker en bijvoorbeeld boerenkool is een goede vitaminebom, maar ik heb altijd net iets meer nodig in de winter. Sowieso Vitamine D als de zon zich verstopt.

Ik heb in de loop der tijden een heuse “supplement-o-theek” bij elkaar verzameld. Ik heb daarin staan:

 • Vitamine C
 • Vitamine D
 • Magnesium
 • Selenium, zink
 • Vitamine B12

 

Vitamine B12 is een vitamine waar je in eerste instantie niet snel aan denkt, maar is zo belangrijk. Ik zal je daar meer over vertellen.

Je vind Vitamine B12 alleen in  dierlijke bronnen zoals vis, oesters, vlees, orgaanvlees(zoals niertjes en lever) en vleeswaren, gevogelte, ei, melk en kaas, dus als je vegetariër of veganist bent is het verstandig om Vitamine B12 extra te slikken.

Kip eet ik regelmatig en af en toe doe ik kaas op mijn brood. Ik eet nooit orgaanvlees, geen vleeswaren en ik drink geen melk. Dus als ik het optel krijg ik eigenlijk te weinig B12 binnen.


Werking: bevordert de stofwisseling, helpt bij lever ontgifting, vorming van bloedcellen en bevordert de werking van het afweersysteem en de darmflora. Goed voor het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand.


Bij een tekort: pernicieuze anemie, moeheid, depressies, vergeetachtigheid, coördinatie stoornissen, zwakke weerstand, dementie, trillen, beven, tintelingen in de vingers  en duizeligheid.

Gezond de dag door! 3 vitamine b12 Gezond de dag door!

 

Foto: Shutterstock

Vergeetachtigheid, vermoeidheid en darmproblemen zijn heel herkenbaar. Ik moet alles opschrijven en soms loop ik een kamer binnen en dan heb ik geen flauw idee wat ik daar nu moest doen…Heel vervelend is dat. Omdat ik veel antibiotica heb geslikt is mijn darmflora van slag. En die moeten de goede voedingsstoffen juist opnemen…

Ik ga ervan uit dat ik never zo’n sprong in de lucht zal kunnen maken zoals dat meisje op de eerste foto, maar alle beetjes helpen, toch?

 

Welke Vitamine is voor jullie het belangrijkst?

 

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Silke 17 oktober, 2016
  2. Debbie 14 oktober, 2016
  3. jeapiebel 13 oktober, 2016
  4. Mariëlle 13 oktober, 2016
  5. Rebecca 12 oktober, 2016
  6. Lonneke 11 oktober, 2016
  7. Chantal Dumasy 11 oktober, 2016
  8. Miss B Blogz Thingz Over.. 11 oktober, 2016
  9. Annette 11 oktober, 2016
  10. Johanna 11 oktober, 2016
   • BeautyByBabs 11 oktober, 2016
    • Johanna 11 oktober, 2016
     • BeautyByBabs 11 oktober, 2016
      • Johanna 11 oktober, 2016
  11. Melike 11 oktober, 2016
  12. Gonny 11 oktober, 2016
   • BeautyByBabs 11 oktober, 2016

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten