Filmtip voor mensen met chronische pijn

Een film over chronische pijn… dan heb je mijn aandacht wel..

Toen ik de beschrijving van deze film las, wilde ik hem direct zien. Ik ken niet één film waar chronische pijn de hoofdrol speelt. Jennifer Anniston herkende ik nauwelijks, zij ziet er in de trailer opgeblazen en tobberig uit dus ja, mijn aandacht was gewekt! Ik vind het altijd interessant als mensen een totaal andere rol spelen dan je normaal van ze gewend bent.

cake

Waar gaat de film over..

Claire Bennett is een cynische vrouw die erin is geslaagd om zich te vervreemden van iedereen in haar leven, met uitzondering van haar trouwe huishoudster. Daarnaast raakt ze in de ban van de zelfmoord van een vrouw uit haar praatgroep, mensen met chronische pijn. En hoe meer details ze te weten komt over de zelfmoord, hoe meer ze begint te worstelen met haar eigen tragedie.

 

Wat ik herken is dat “Claire” nauwelijks normaal kan zitten door de pijn (zo zit en loop ik ook rond als ik weer spit heb) Haar medicijngebruik plus die eeuwige angst dat je arts je medicatie stopzet. Is er ook iets wat je beter helpt om de dag (en de nacht) door te komen?

Claire is cynisch en chagrijnig omdat haar herstel maar niet wil vlotten. Uitzonderingen daargelaten, maar ik denk dat het merendeel van de chronisch pijnpatiënten het wel herkennen: ” Waarom gaat het niet weg?” Wat moet ik doen om hiervan verlost te worden?

 

cake 1l

 

Nu heeft het personage Claire een ongeluk gehad en zij heeft ook daarbij haar kind verloren, wat haar wanhoop en verdriet verklaard, dus is een ‘verklaarbare’ oorzaak van haar pijn.

Ik heb zo’n heerlijk onverklaarbare pijn, spieren die eeuwig in de vecht en vlucht stand staan. Niet zoals spierpijn na het sporten maar mijn rug en nekspieren zijn altijd gespannen wat weer uitstraalt naar mijn hoofd, dus dagelijks kloppende of schele hoofdpijn. Ik heb ook mijn goede momenten natuurlijk, maar dat geniepige pijn duiveltje zit op de achtergrond altijd te loeren. Ben ik te laat met het slikken van mijn pijnstillers, dan slaat ie dubbel zo hard toe.

Ik vind dat Jennifer Aniston deze rol overtuigend speelt, en natuurlijk is er licht in de duisternis op het eind van de film. Hollywood it is…

Ook een pluim voor de lieve, betrokken huishoudster, gespeeld door Adriana Barazza, die voor Claire zorgt. Mooie rol.Wat mij betreft ook een Emmy-waardige performance!

 

Ja, ik vond het een heel goede film, ook een aanrader voor mensen die geen chronische pijn hebben.

Nu ben ik er nog niet over uit waarom de film “Cake” heet. Misschien was de cake, de taart het keerpunt voor Claire?

Welke film kunnen jullie gezien die ik absoluut moet gaan kijken?

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. chucky1012 20 november, 2015
  2. Debbie 20 november, 2015
  3. Vanessa 20 november, 2015

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten