Faking a crease for bigger eyes :Holy Grail or Fail?

Op Pinterest kom ik ook vaak foto’s tegen met ooglooks. Zo ook voor en na foto’s met tips voor overhangende oogleden. Ja, het blijft mijn dingetje, en ik denk veel oudere dames daar ook mee zitten.

Ik vind het heel leuk om met make-up te spelen, Niet zozeer met kleuren, maar meer met het effect. Je hebt allemaal manieren om met  licht en donker te spelen om de vorm van je gezicht te veranderen.( shapen/contouren). Ik ging dit eens proberen met mijn overhangende oogleden. Mijn “crease” is niet  zichtbaar dus ga ik een namaak crease maken.. Eens kijken hoe dat er bij mij uit gaat zien!

faking a crease bbb

Je ziet de meest prachtige ooglooks op het internet en ik baal enorm dat ik daar nooit mooie foto’s van kan maken. Ik bedenk mij hoe ik dat vroeger deed… de vorm van mijn ogen is altijd zo geweest. Als kind had ik al smallere ogen.  Nu ik ouder ben is de huid verslapt waardoor het nog meer “hangt”.

Vaak zie je jonge Japanse meisjes ook de meest waanzinnig mooie dingen doen met hun hooded eyes, maar zij hebben natuurlijk het voordeel dat de huid daar nog stevig is.

Op de eerste foto zie je mij met een beetje make-up. (zien jullie hoe ongelijk mijn wenkbrauwen zijn?)

 

 

voor nep crease beetje makeup

 

Over a-symmetrische wenkbrauwen…

Bijna niemand heeft een symmetrische trekken en het valt mij altijd op dat de bij de ene persoon meer verschil te zien is dan de ander… Kijk maar!

Wij volgden de leuke Engelse politieserie namelijk Scott and Bailey en het viel mij op dat Bailey ook van die ongelijke wenkbrauwen had…  later in de serie, een nieuw seizoen.. “nieuwe” wenkbrauwen! Ik bedoel, meer symmetrisch dus. Mooi, hé!

Overigens een aanrader, goede serie, echt leuke dames, politiezaken en hun privéleven is ook interessant..

Nu mijn fake crease…

Wat heb ik gedaan: een pollepel met de bolle kant naar buiten op mijn oog gehouden en daarboven met oogschaduw een donkere nep-crease gemaakt.  Hoeft niet natuurlijk met je bestek, maar het is een hulpmiddel… Een lichte kleur op de rest van mijn ooglid en dan krijg je zoiets zoals op de foto’s hieronder.

Ik heb op de tweede foto alleen mijn rechteroog opgemaakt. Eigenlijk zou je nog valse wimpers moeten opplakken voor een groter effect. maar je ziet dat mij oog wat “opener”  lijkt.

Best wel een verschil, al moet ik zeggen dat ik er buitenshuis niet zo snel mee zou rondlopen. Denk dat het ietwat te opvallend is.. Maar optisch werkt het wel in ieder geval.

Het is in ieder geval geen fail.. altijd leuk om dit soort testjes te doen 🙂

Wat vinden jullie van deze methode?

 

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Debbie 17 augustus, 2016
  2. Anne-marie 16 augustus, 2016
  3. Melike 16 augustus, 2016
  4. Armande 16 augustus, 2016
  5. Yvonne 16 augustus, 2016
  6. Astrid 16 augustus, 2016
  7. Marsha 16 augustus, 2016
  8. Mariëlle 16 augustus, 2016
  9. Lisa 16 augustus, 2016
  10. Mariska 16 augustus, 2016
  11. chucky1012 16 augustus, 2016
  12. Hennie 16 augustus, 2016

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten