Een ontspannende massage bij Relax A Day

Ik werd door Irma van Oostrum uitgenodigd voor een ontspannende massage in haar massagesalon RELAX A DAY. Ik ken Irma van de open dag bij Beauty Center Tiel waar zij alle bezoekers een heerlijke stoelmassage gaf. Zo ook mij. Irma beheerst diverse massagetechnieken en zoals ik wel vaker verteld heb vind ik een massage de meest fijne (beauty)behandeling die je jezelf cadeau kan doen. Goed voor je lijf, je huid maar ook mentaal gezien de beste manier om volledig te ontspannen!

Een ontspannende massage bij Relax A Day 1 relax a day Een ontspannende massage bij Relax A Day

Eerst kreeg ik een rondleiding door het pand, een voormalig abattoir (ja, echt!), maar je kan het je nauwelijks meer voorstellen dat dat er eerst zat. Het ziet er allemaal clean en top uit.

Health & Wellness

In het pand vind je ook Karins Health & Wellness, een sportschool/ wellnesscenter waar je Zumba, boxlessen, Bootcamp, BodyPump, PowerYoga, Yin Yoga, BBB, Crossfit, Powersteps en Steplessen kan volgen. Zelfs de dierenambulance is daar gevestigd. Mooi concept, zo alles bij elkaar verenigd op één terrein!

De salon

De salon van Irma ziet er heel uitnodigend uit. Gedempt licht, een knusse ruimte, muziekje aan. En eerst een kopje thee om even tot rust te komen. Irma verteld dan alvast wat over de behandeling en opleidingen die ze gehad heeft.

Zij luistert heel goed naar je wensen en je voelt je direct op je gemak. En dat vind ik belangrijk, een lichaamsmassage heeft ook best wat intiems.

Een ontspannende massage bij Relax A Day 15 relax a day Een ontspannende massage bij Relax A Day

Zomeraanbieding

Ik kreeg de “zomeraanbieding” die nu nog loopt als het goed is, plus als extra nog een zalige gezichtsmassage (bofkont die ik ben!). Deze zomeraanbieding houdt in:

  • Een rug massage
  • Schouders en nek massage
  • De achterkant van de benen met een volledige voetmassage.

Ik ben geen prater tijdens zo een behandeling en laat alles gewoon lekker over mij heen komen, dat is voor mij het toppunt van ontspannen. Irma beheerst meerdere vormen van massagetechnieken, zoals de:

  • Klassieke massage: De klassieke massage wordt ook wel de Zweedse massage genoemd en is de voorloper van de sportmassage. Deze massagetechniek wordt uitgevoerd zonder olie, hierdoor kunnen de spieren beter aangepakt worden, dit bevorderd de doorbloeding en dat draagt bij aan een snellere afvoer van de afvalstoffen in je lichaam.
  • Ayurvedische massage: Dit is een rustige massagevorm voor het gehele lichaam waardoor zowel je lichaam als geest ontspant. Je voelt je relaxter en het vermindert stress. Deze massage is vooral gericht op het lichaam en niet per se op de spieren. Ayurveda komt oorspronkelijk uit India en gaat ervan uit dat je lichaam is opgebouwd uit 3 Dosha’s: Vata (verandering), Pitta (stofwisseling) en Kapha (structuur).
  • Chocolade treatment massage (rug en/of gezicht)- Een chocolademassage is een combinatie van een ontspannings- en een schoonheidsbehandeling die de huid verwent en het ouderdomsproces vertraagt. In Cacao zit ook het stofje Theobromide. Deze stof zorgt ervoor dat het serotonine- en endorfine niveau in ons lichaam worden verhoogd. Dit zijn hormonen die de pijn onderdrukken en zorgen voor een goed gevoel. De cacao verzacht, voedt, hydrateert en beschermt de huid tegen veroudering. Dit komt omdat de cacao vrije radicalen opvangt en neutraliseert. Deze vrije radicalen krijgen we binnen via voedsel, en zijn verantwoordelijk voor de afbraak en het verouderingsproces van huidcellen.

En er zijn nog veel meer mogelijkheden!

Klik op de website van RELAX A DAY op het tabje “massages”en daar zie je ook de uitgebreide uitleg.

Door het zachte muziekje op de achtergrond en door de massage viel ik zowat in slaap, zo ontspannend is het. Mijn pijnlijke rug en nek voelden daarna zo goed aan! En jullie weten inmiddels vast al dat ik één “gespannen spier” ben met die eeuwige spierknopen waardoor ik altijd rug- en nekklachten heb.

Een ontspannende massage bij Relax A Day 22 relax a day Een ontspannende massage bij Relax A Day

Gezichtsmassage+ hoofdhuid

De gezichtsmassage vond ik heerlijk maar vooral ook heel bijzonder! En wat zij deed met mijn haar! Het werd opgepakt, doorheen gewoeld, zachtjes aan getrokken en mijn hoofdhuid tintelde heerlijk en het voelde alsof alle zorgen wegvloeiden. Daarna bemerkte ik een warme “straling” boven mijn ogen. Ik had mijn ogen dicht maar voelde dat Irma haar handen boven mijn ogen hield. Van haar handen straalde gewoon een aangename warmte af! Heel bijzonder! Dus heb je hoofdpijn, of vermoeide ogen… Je voelt gewoon dat alles tot rust komt.

Irma van Oostrum RELAX A DAY

Je mooi voelen…

Na zo een behandeling voel je je ook mooi. Het klinkt misschien gek, maar zo ervaar ik het. En dan heb ik het er niet over dat mijn kleding, make-up of haar perfect zit maar mooi van binnenuit. Een massage maakt dat je je goed in je vel voelt, en geeft tegelijkertijd ook energie. Je humeur klaart ook ervan op. De nacht na de behandeling heb ik ook goed geslapen en dat betekent veel voor mij.

RELAX A DAY is  gevestigd in de sportschool van Karins Health & Wellness , J.D. van Leeuwenstraat 15a Tiel. De zomeraanbieding kost €39,50

Via de Facebookpagina van RELAX A DAY kan je heel gemakkelijk een massage boeken bij Irma. En als je niet weet welk type massage voor jou het best werkt, dan kan je natuurlijk altijd eerst overleggen met haar.

Irma, hartstikke bedankt voor deze fijne ervaring!

Mocht je in Tiel en omstreken wonen, “vlak om de hoek” kan je terecht bij deze geweldig fijne massagesalon!

Wanneer heb jij voor het laatst een ontspannende lichaamsmassage gehad?

Een ontspannende massage bij Relax A Day 25 relax a day Een ontspannende massage bij Relax A Day

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.