De beste mascara (borstel) , (poeder) kwast of lipstick, bestaat die?

Tja, welke kwast is de mooiste van het land? Ik geloof dat dat heel persoonlijk is. Wat de een geweldig vindt kan de ander weer niet bekoren. (wat zeg ik dat weer schattig)

Eigenlijk zouden wij wat creatiever moeten zijn met onze beauty producten en accessoires. En zo vind je vanzelf wat voor jou werkt.

kwasten

 

Je koopt een prachtig oogschaduw palette, maar het kwastje wat erbij zit sucks. Of  een mascara die zich  in no-time over je wangen verspreid, maar met een borstel die je wimpers wel perfect separeert.  Soms zijn de combinaties gewoon niet lekker.  Zelfs bij de duurste merken tref ik dat aan.

Ik heb daarom allerlei soorten kwasten liggen. Oogschaduw, concealer, wenkbrauw, poederkwasten, kwasten om te blenden etc.. En diverse foundation kwasten, waaronder eentje die ik altijd bij de hand heb. Namelijk mijn vingers.

Soms werkt die ene kwast beter bij product X en bij product Y weer niet.  Alles wordt heel streperig of poriën vallen juist meer op… Perfect Blur van Garnier en Clarins Lisse Minute zijn perfect als je je poriën en fijne lijntjes wilt opvullen. Je smeert ze eigenlijk dicht, je vult ze op, waardoor je een vlakker oppervlak krijgt. en van daaruit ga je aan de slag.

Welke kwast je nodig hebt heeft te maken met de samenstelling van de foundation. Is deze dun of dik, waterig of stug?

Mijn verzameling

Mijn kwasten heb ik net als mijn haarborstels het bevel gegeven zich op te stellen voor de foto. Geef acht, negen, tien! Ik heb er meer dan op de foto afgebeeld zijn, die andere kwasten bewaar ik wel, maar zien er een beetje triest uit. Zeg maar, over de datum. Eigenlijk zou ik ze moeten weggooien, maar je weet maar nooit. Als een sluwe kwastendief  een deel van mijn kwasten steelt, heb ik altijd nog een back-up 😉

kwasten

 

Wat ideetjes…

  • Een schuine kwast voor wenkbrauwpoeder gebruik ik ook om een donkere tint oogschaduw in mijn crease op te brengen. (mijn imaginaire crease dan…)
  • Met een oogschaduwkwast kan je goed een highlighter aanbrengen.
  • Probeer die fijne mascaraborstel eens in een andere mascara. (als die favoriete mascara op is)
  • Lipstick kleur valt tegen? Verwarm 2 lipticks die je toch nooit gbruikt au bain marie , meng ze, laat ze in de koelkast weer afkoelen en je hebt weer een nieuwe kleur. Lippenseel gebruiken en gewoon uitproberen.
  • Kleine rimpeltjes onder je ogen waar je foundation of concealer opgehoopt zit in je rimpels? Smeer er wat lippenbalsem op. Gewoon, zo een stick tegen schrale lippen. Labello of een andere versie. (heeft niets met kwasten te maken, maar kwam zomaar bij mij op)

Wat mij betreft bestaat de ideale foundation, oogschaduw of poederkwast niet. Er is zoveel keuze en je moet het ook treffen. Dure kwasten kunnen tegenvallen en budgetkwasten kunnen ook prima werken. Als de haartjes niet uitvallen en ze na het schoonmaken ook mooi in model blijven, heb je ook een prima koop.

Ik heb natuurlijk niet alle kwasten van de wereld getest. En het is best lastig als je weer een YouTube video ziet waarin verteld wordt dat DIT hem is. Dan ben je, net als bij een nieuwe foundation, geneigd om hem te proberen. Zeker als het model die opgemaakt is er weer zo smooth uitziet.

Maar dan denk ik.. hoe ziet het eruit in het daglicht, zonder die felle belichting? Zeker wat foundation betreft. Soms duizelt het mij. Dan hoor ik bij de ene video: Ïk heb mijn MAC kwast nummer (vul maar in…. ) gebruikt en de volgende keer is het weer een andere… zucht.

Ik heb in ieder geval nog niet mijn ‘holy grail-kwast’ontdekt.

 

Hebben jullie een blusher, poeder, foundation, of oogschaduw-kwast in huis die je top vindt en echt niet meer wilt missen?

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 685 andere abonnees

5
Leuk als je een reactie plaatst!

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Henniechucky1012Annette - Ann Ages GracefullyPureBeautyByMFleur Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Hennie
Gast

Die kwast van Real Techniques die jij hebt heb ik ook en die vind ik erg fijn! De kwast van Zoeva heb ik ook volgens mij. Maar die is een beetje kwijt. Voor oogschaduw ben ik erg te spreken over de kwasten van de HEMA. Ze doen hun werk prima en blijven ook goed!

chucky1012
Gast

Leuk om te zien wat voor soort make-up kwasten je gebruikt!
Handige tips.

Annette - Ann Ages Gracefully
Gast

Ik heb net een nieuwe blushkwast gekocht (Kruidvat) en de bevalt me verbazend goed. Was eigenlijk bedoeld als tijdelijk in mijn zoektocht naar een ‘goede’ maar hij is eigenlijk top dus ik blijf maar even bij deze. Ook zou ik mijn foudationkwast die ik ooit bij Douglas kocht niet meer willen missen. Was behoorlijk aan de prijs maar is helemaal top.

PureBeautyByM
Gast

Ik ben zeer tevreden van de borstels van KIKO!!

Fleur
Gast

Ik ben groot fan van mijn kabuki van Sephora. Verder ook m’n blushkwast van Sigma en een soort kabuki van Make Up Forever voor vloeibare foundation. Dat zijn mijn toppers. Heb er nog wel een paar maar is wat veel om op te noemen 🙂

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten