Charcoco Coconut Oil Pulling- Review

Heb jij eens van oil pulling gehoord? Oil pulling houdt in dat je je mond dagelijks spoelt met een olie om afvalstoffen en bacteriën af te voeren, maar ook je tanden worden er schoner en witter van. Ik heb een kuurtje met de Charcoco oil pulling gedaan en ga jullie vertellen of het mij beviel.

Charcoco Coconut Oil Pulling

Ik heb jaren geleden (en dat was voordat Tom geboren is, dus meer dan 23 jaar geleden) een tijd lang iedere dag gespoeld met koudgeperste olijfolie, maar op een bepaald moment ging het mij tegenstaan. Vooral door de niet zo aangename smaak van de koudgeperste olijfolie die ik ervoor gebruikte. Nu is er Coconut Oil Pulling, en die “smaakt” een stuk beter!

Ik had een heel goede homeopaat/arts gevonden die mij adviseerde in verband met mijn spastische darm, ofwel PDS  (prikelbaar darm syndroom). Zij adviseerde mij om bepaalde voedingsmiddelen niet meer te eten en combinaties van kaas en tomaat (denk aan pizza) uit de weg te gaan. Zij was ook degene die mij vertelde dat ik wel gezond at maar dat mijn darmen de vitaminen en mineralen niet opnamen. Ook raade zij mij oil pulling aan. Zo haal je o.a zware metalen en gifstoffen uit je lichaam en dat leek mij zeker een goed idee.

Charcoco Coconut Oil Pulling

Wat is oil pulling?

Oil pulling is zeker niet nieuw, deze techniek wordt al eeuwen gebruikt om het lichaam te ontgiften. Oil pulling komt uit de Ayurvedische geneeskunde en is erkend door de WHO (World Health Organization).

Met oil pulling ga je de slechte bacteriën in je mond  te lijf waardoor je een frissere adem, schonere (minder tandplak) en wittere tanden krijgt.

Voor welke klachten kan je het o.a gebruiken?

 • Eczeem
 • Allergieën
 • Opvliegers
 • Verbeterd de darmfunctie/ stofwisseling
 • Hoofdpijn en migraine

Let op! Het kan zijn dat de klachten eerst verergeren voordat ze verbeteren. Dat is een teken dat je lichaam ermee bezig is.

Toen ik het regelmatig gebruikte merkte ik dat ik ook wat kilootjes verloor en ik kreeg ook meer energie. Ik moet er wel bij vermelden dat ik mij ook aan de voedingsadviezen van de homeopaat/arts hield die mij begeleidde. (roomboter op brood, ongesuikerde geklopte slagroom op mijn muesli)

 

Charcoco Coconut Oil pulling

Coconut Oil pulling (biologische kokosolie) is een 100% natuurlijke manier om je mondhygiëne dagelijks te onderhouden. Het zorgt voor minder tandplak, wittere tanden en een langdurige frisse adem.

Charcoco Coconut Oil Pulling

 • Inhoud: 16 zakjes
 • 100% biologische kokosnoot
 • Mint smaak

 

Het handige is dat er allemaal sachets inzitten voor eenmalig gebruik. Je hebt direct de juiste dosering en de smaak is een stuk lekkerder dan de olijfolie die ik eerst gebruikte.

 

Gebruiksaanwijzing

Je laat de olie zo’n 15 -20 minuten in je mond rondgaan en af en toe pers je de olie tussen je tanden door. Doordat de olie met je speeksel mengt wordt het steeds dunner en ook lichter van kleur. De olie bindt toxines, bacteriën, en vuil en afvalstoffen uit je lichaam. En daarna spuug je de olie en rotzooi die erin zit weer uit. Detox!

Charcoco Coconut Oil Pulling

Oil pulling kan je het best in de ochtend doen, nog voordat je je tanden poetst. Maar je kan het ook tijdens het douchen doen of zoals mijn homeopaat het deed, tijdens het wandelen met haar hond. Toen ik nog honden had durfde ik dat niet aan voor het geval een buurvrouw om een praatje verlegen zat, dan sta ik daar met mijn mond vol… Zie je het voor je?

Voor het beste resultaat gebruik je het 14 dagen lang en daarna 2 keer per week preventief.

Ik heb het kuurtje gedaan, maar met een tussenstop. Ik werd op een bepaald moment grieperig en dan gaan bij mij tegenwoordig alle alarmbellen rinkelen. De mensen die mij volgen weten dat ik begin vorig jaar met een dubbele longontsteking in het ziekenhuis lag.

Ik merk dat mijn tanden wel schoner en gladder aanvoelen, over de andere voordelen kan ik vooralsnog weinig vertellen. Maar wil je oil pulling gaan doen dan kan ik deze van Charcoco zeker aanbevelen.

Doosje met 16 sachets: €29,99

tandenborstel

Bamboe tandenborstel

Ook kreeg ik een fijne tandenborstel want na het spoelen met de olie moet je goed je tanden poetsen en eventueel met een schraper ook je tong schoonmaken.

De haren zijn gemaakt van Binchotan Houtskool, een natuurlijke witmaker voor de tanden. Dit houtskool wordt al eeuwen gebruikt in Azië voor het filteren van drinkwater en voor het wit maken van tanden. Het absorbeert restjes van het tandoppervlak en voorkomt de vorming van tandsteen. €4,95

Charcoco Coconut Oil Pulling- Review 6 oil pulling Charcoco Coconut Oil Pulling- Review

Ik ga een kuurtje zeker een keer herhalen, en als ik ook wat kilootjes kwijt raak zal ik zeker vermelden!

-dit product heb ik van een bedrijf gekregen-

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. Rachelle 8 januari, 2018
   • BeautyByBabs 8 januari, 2018
  2. Astrid 4 januari, 2018
   • BeautyByBabs 4 januari, 2018
  3. Anna Gerrie 4 januari, 2018
  4. Sonja 4 januari, 2018
  5. Deb 4 januari, 2018
  6. Annette 4 januari, 2018
   • BeautyByBabs 4 januari, 2018
  7. Jolanda 4 januari, 2018
  8. Hennie 4 januari, 2018
   • BeautyByBabs 4 januari, 2018
  9. VWillemse 4 januari, 2018

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten