7 Tips om een kleine Badkamer Groter te laten lijken!

Wat kan je allemaal doen zodat je badkamer groter oogt? Zoals jullie vast weten ben ik 3 jaar geleden verhuisd naar een kleinere woning. In ons oude huis hadden wij geen grote badkamer, zo ook in deze woning. Maar binnenkort willen wij toch wat gaan klussen zodat de badkamer in ieder geval ruimer lijkt en dat kan heel goed met wat slimme trucs.

badkamer klein

Stock Photo from Photographee.eu/ Shutterstock

Wij hebben geen ligbad en hoewel ik hem soms wel mis, bijvoorbeeld als ik die leuke bruisballen weer zie voorbijkomen, is het ook geen must voor ons. Ik heb toch meestal niet de rust om echt uitgebreid te badderen. Liever een snelle douche, desnoods 2 keer per dag dan één lange bad sessie.

Tegenwoordig heb je zulke mooie oplossingen om je kleine badkamer praktisch en toch stijlvol in te richten! Daarom deze 7 tips om een klein oppervlak optimaal te benutten.

1- Goede verlichting

Goede verlichting is een van de belangrijkste dingen om je badkamer ruimtelijker te laten ogen. Denk aan inbouwspots, indirect licht en slim geplaatste led-strips. En als je een raam hebt, maak dan ook zoveel mogelijk gebruik van het natuurlijke licht.

2- Hou het transparant

Heb je een douche, zorg dan voor een transparante afscheiding, zoals een glazen douchewand. Hou je van wat meer privacy, dan is een douchewand van melkglas een goede idee of je plakt een strook met matte folie over de breedte. Bij de douchecabines van douche-concurrent.nl vind je veel mooie voorbeelden!

3- Badkamermeubel & plankjes

In je (hangende) badkamermeubel kan je alles kwijt wat je niet in het zicht wilt hebben. Open kasten werken ook goed in een kleine badkamer. Rol daarin je handdoeken op. Staat heel chique alsof je in een Spa bent!

Denk aan glazen plankjes, of heel trendy van lichte houtsoorten. Zorg ervoor dat alleen het hoognodige er staat of plaats daar een paar mooie eye-catchers.

7 Tips om een kleine Badkamer Groter te laten lijken! 2 badkamer 7 Tips om een kleine Badkamer Groter te laten lijken!

Stock Photo from ImageFlow/ Shutterstock

4- Vloer

Optisch kan je de vloer groter laten lijken door een lichte kleur tegels te gebruiken. En het mooist is het als je toilet en badkamermeubels de vloer niet raken. Dus hangend ophangen, zo lijkt het vloeroppervlak direct groter!

5- Grote spiegels

Met een (grote) spiegel creëer je instant een ruimtegevoel. Door de reflectie lijkt je badkamer al snel groter. Kies voor spiegels zonder rand, desnoods plaats je ook een lichtbron op je spiegel. (Ideaal als je make-up in de badkamer op doet). Wist je dat een ronde spiegel een meer vrouwelijke touch geeft?

6- Glanzende tegels

Grote, glanzende tegels maakt de ruimte ook optisch groter. Door de weerspiegeling ontstaat weer het “spiegel- effect!”

7- Werk met kleur

Momenteel hebben wij zulke saaie beige tegels, in ons andere huis hadden wij de tegels aqua-blauw geverfd, dat geeft direct een frisser aanzien. Accenten doen het altijd goed en met kleur kan je alle kanten op!

7 Tips om een kleine Badkamer Groter te laten lijken! 4 badkamer 7 Tips om een kleine Badkamer Groter te laten lijken!

Stock Photo from mythja/ Shutterstock

Wil je inspiratie op doen of ga je binnenkort ook verbouwen? Kies dan voor  kwaliteit, dan heb je er nog jaren plezier van! Tip: Een douchewand van goede kwaliteit vind je bij Douche Concurrent

Heb jij nog een goede tip om je badkamer ruimer te laten lijken?

 

 

Geen update meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op beautybybabs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  1. bychristiana 31 juli, 2019
  2. Rory 30 juli, 2019
  3. Rachel 27 juli, 2019

  Add Your Comment

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.