3 DIY tips tegen keelpijn en griep

Herfst en winter, de tijd dat alle griep bacterie stammen bij mij aankloppen. Een ernstige waarvoor ik een antibiotica kuur heb gekregen en daarna pruttel ik een tijdje door.

Op een bepaald moment heb ik alle zelfhulp medicijnen van de drogisterij wel gezien en dan zoek ik naar goedkopere, alternatieve oplossingen.

Ik heb 3 DIY tips voor jullie die wellicht wat helpen als je grieperig of verkouden bent. Bij mij werkte ze goed in ieder geval!

keelpastilles

 

Tip 1: Maak je eigen hoestpastilles

Deze tabletten heb ik gemaakt en allemaal opgegeten (lekker!). Ik had alleen de verhouding niet helemaal perfect (madam ongeduld) dus waren ze nogal plakkerig maar heel verzachtend voor mijn pijnlijke keel.

2- Een mosterd compres

Deze tip had ik op het internet gevonden.

Wat heb je er voor nodig?

  • Een oude handdoek.
  • Mosterdpoeder (gemalen mosterdzaad)
  • Bloem die je ook in de keuken gebruikt. (patentbloem)
  • Warm water

Meng 2 eetlepels mosterdpoeder met 4 eetlepels bloem. (dus de hoeveelheid bloem is het dubbele van de mosterdpoeder, 3 eetlepels mosterdpoeder op 6 eetlepels bloem kan dus ook etc)

mosterdpoeder

Meng dit met warm tot heet water en rol het in een doek. Die doek vouw je zodanig dicht dat je een plat compres krijgt. Pas op dat het compres niet te heet is en leg het op je borst. Check af en toe of je huid niet verbrand… en blijf een kwartier tot een half uurtje ermee op bed liggen. Lekker onder de dekens.

De eerste keer dat ik dit deed had ik de tutorial niet goed bekeken. Zo stom van mij!

Ik was dus de bloem vergeten en erger… ik viel in slaap met het compres.

Gevolg: een verbrand decolleté. Mochten iemand net zo suf doen als ik… bij deze, ik ben niet aansprakelijk voor ‘collataral damage’.

Maar met mijn huid is het helemaal weer goed gekomen. Kijk maar! Niets meer te zien!

huid weer goed

Ik heb dit compres een paar avonden gebruikt en mijn hoest werd echt minder. Het werkt dus goed.

Als je zoekt op het internet op mosterd compres dan kom je bij een uitgebreide uitleg… en vergeet de bloem alsjeblieft niet.. (soms ben ik gewoon niet scherp, maar ach, ik ben ook maar een mens)

3- Hoestdrank van bruine suiker en een anijsblokje.

Wat zijn anijsblokjes/poeder lastig te krijgen tegenwoordig. Gelukkig had Albert Heijn ze nog. Maar dan in de vorm van poeder staafjes. Anijsblokjes deden wij vroeger in onze warme melk (daar moet ik even niet aan denken, ik drink geen pure melk, laat staan warme… brrr)

Hoe maak je het?

Je legt een bodempje met bruine suiker in je steelpan. Daarop giet je wat water. Het water moet ongeveer 1 cm hoger liggen liggen dan de suiker. Verwarmen en roeren totdat de suiker opgelost is, anijsblokje erbij en klaar!

hoestdrank

Bijna op!

 

Man, wat is dat  lekker! En als je van de geur van anijs houdt, helemaal goed. Het is wel een enorme calorieën bom, want je zit gewoon suikerwater te drinken. Ik had hem naast mijn bed gezet en als ik ‘s nachts wakker werd nam ik steeds een klein slokje. Proost!

Dit waren mijn tips. Hebben jullie nog een goede tip om griepjes buiten de deur te houden?

 

 

 

Geen blogpost meer missen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 685 andere abonnees

6
Leuk als je een reactie plaatst!

avatar
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
BeautyByBabsDebbiePetrasabrinajeapiebel Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Debbie
Gast

Wat leuk, zo’n ‘oude’ middeltjes. Ik zal ze onthouden voor als ik me niet lekker voel. Voel jij je nu wel wat beter?

Petra
Gast

snif snif, snotter de snotter…ik wil er nu even niet over praten….hatsjoe….Oh my, meis dat verbrande decollete, dat zal wel erg pijnlijk geweest zijn…hatsjoe!

sabrina
Gast
sabrina

Ojee dat ziet er echt heel pijnlijk uit 🙁 gelukkig is het goed genezen.
Laatst was ik ook aan het zoeken naar anijsblokjes, huh waarom zijn ze er niet meer??

jeapiebel
Gast

Een verbrande decolleté ohjee. Gelukkig is het goed gekomen. Het is duidelijk dat je niet aansprakelijk bent voor ‘collataral damage’. Goede tips. De eerste foto ziet er echt lekker uit hihi.

chucky1012
Gast

Handige tips om van een griepje op te knappen!
Dit artikel bewaar ik.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten